Alles voor een licht en fijn gedekte paastafel

Lente op tafel met Licht & Fijn
Lente op tafel met Licht & Fijn

Wie Flavourites een beetje kent, heeft allang gezien aan de titel van dit blog dat we een vette knipoog maken naar een van onze snoepjes, online conceptstore Licht & Fijn. Juist nu we zo naar de lente hunkeren en ook Pasen dichterbij komt, laten we een aantal van onze favorieten uit dit eco-vriendelijke warenhuis zien waarmee je dat heerlijke lentegevoel naar je paastafel kunt halen.

Linnen tafelkleed

Als ik aan Pasen en de lente denk, dan zie ik een mooie, lange tafel voor me met daarop het mooiste servies, verse bloemen, kaarsen en natuurlijk heerlijk vers bereid eten voor de paasbrunch. Alles in frisse lentekleuren, mooie pastels. De basis is voor mij een linnen tafelkleed. Dit in Zwolle handgemaakte tafelkleed is vervaardigd uit 100% ongeverfd vlas en dat geeft het een mooie, naturel tint. En het is maar liefst 160 x 260 cm, daar kun je wel een flinke tafel mee bedekken.

Een linnen tafelkleed is altijd een goede basis
Een linnen tafelkleed is altijd een goede basis

Glaswerk

Mooie drinkglazen en waterflessen mogen ook niet ontbreken op je paastafel. Deze transparante Bottle Vase Glasses van Original Home zijn gemaakt van hergebruikte wijnflessen. De flessen worden op Zanzibar verzameld en door lokale ambachtslieden schoongemaakt en verwerkt tot bruikbare glazen of drinkflessen. En omdat niet alle ingezamelde flessen hetzelfde zijn, is vrijwel elk glas uniek. Je kunt de Bottle Vase ook gebruiken als vaas voor een mooie, enkele bloem.

De allermooiste lila kaarsen en duurzaam glaswerk!
De allermooiste lila kaarsen en duurzaam glaswerk!

Kaarsen

Oh kaarsen, die branden bij mij het hele jaar door. Zo sfeervol. Ik pas de kleuren aan het seizoen of mijn stemming aan. In de lente heb ik altijd pastelkleuren, heel soms zelfs geel, al vind ik dat een moeilijke kleur in mijn interieur. Maar ik ben nu helemaal verliefd op deze ecovriendelijke lila kaarsen. Wat een beauties! De lange dinerkaarsen (30 cm) zijn met de handgemaakt van palmolie en kokos was, hebben een katoenen lomt en branden wel 20 uur. Prima dus voor eerste én tweede Paasdag. 

Houten accessoires voor die puur natuur uitstraling
Houten accessoires voor die puur natuur uitstraling

Houten accessoires

Ik ben dol op pure en onbewerkte houten accessoires. Die zullen op mijn paastafel dan ook zeker niet ontbreken. Bijvoorbeeld in de vorm van een houten onderzetter, daarmee bescherm je je tafel (en tafelkleed) tegen de hitte van warme pannen. Deze Criss Cross is zo mooi in al zijn eenvoud, maar heeft al een leven achter de rug als onderdeel van een stand op de Amsterdamse beursvloer.
Lekker gebakjes, broodjes of misschien wel mooie kaarsen krijgen een plekje op dit teakhouten plateau van Original Home. Het wordt met de hand gemaakt en dus is - net als bij de glazen - elk exemplaar one of a kind. Echt een eyecatcher voor aan tafel.

Bloemen mogen natuurlijk niet ontbreken op tafel!
Bloemen mogen natuurlijk niet ontbreken op tafel!

Bloemen

Het is voor mij ondenkbaar om een lente- of paastafel te dekken zonder bloemen. Maar als vriendin K. - met een enorme pollenallergie - aanschuift, dan zorg ik ervoor dat ik iets anders heb dan verse bloemen. De Field Flowers van Jurianne Matter zijn een perfecte oplossing! Deze papieren bloemen in zachte tinten zet je zelf in elkaar en als je ze op de gewenste lengte aan het bijgeleverde staaldraad hebt bevestigd, zijn ze klaar om in een vaasje (of meerdere) te zetten. Super mooi, heel erg duurzaam en fijn voor mensen met hooikoorts!

Check voor tips voor allerlei paaslekkernijen dit blog: met deze tips is je paasbrunch een eitje!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)