Alles in en om huis in kerstsfeer brengen

Alles in en om huis in kerstsfeer brengen
Alles in en om huis in kerstsfeer brengen

Je woning in kerstsfeer brengen is een echt persoonlijke kwestie van jouw smaak en keuze. Wordt het een rustieke, Scandinavische kerst look en feel, of mag het best wel een beetje overdadig zijn in de laatste weken van het jaar? Welke trends we dit jaar zien en hoe je je woning in een mooie kerstsfeer kunt brengen lees je hier.

Kersttrends van dit seizoen

Gaat knipperend kerst led kerstverlichting in alle toonaarden jou net even een stapje te ver? Met enkele minimale stappen kun je je woning ook in een perfecte kerstsfeer brengen. Wordt het een kunstboom of toch een echte? Beiden zijn geliefd; de kunstkerstboom is natuurlijk érg gemakkelijk en schoon in de praktijk, terwijl een echte kerstboom zijn heerlijke geur verspreid en de mooiste look heeft.

Absolute kerstversiering trends van dit seizoen zijn glazen kerstballen in onverwachte uitvoeringen; van een flesje parfum, pumps, tot een game-controller, ze zijn verkrijgbaar als 'kerstbal'. Je koopt ze bij tuincentra. Wat betreft het kleurenpalet overheersen roestbruin, oudroze, paars, rood, blauw, goud én zilver. De keuze is vrij om de kleuren te mengen, of het bij een specifieke kleurtoon en palet te houden.

Hoe en waar breng je kerstversiering aan?

Kerstdecoratie aanbrengen kan een hele klus betekenen! Je brengt je woning in prachtig kerstsfeer als je ook de buitenkant meeneemt. Een populaire keuze is om de dakrand mee te nemen, je plaatst hier een echt lampbollensnoer of gaat voor het gemak van een ledsnoer. De dakrand versieren is niet geheel ongevaarlijk overigens! Zorg dat je een vouwladder in de juiste stand stand plaatst; dit is de veiligste manier om boven je hoofd te werken. Dit zijn ladders die aan beide zijden schuin staan en voor de veiligheid zijn ze voorzien van rubberen poten. Niet alleen veilig voor de dakrand, maar ook om binnenshuis kerstversiering aan hanglampen en plafond aan te brengen. Wil je een dergelijke ladder kopen, zorg dan dat je deze eenmalige investering doet bij een gerenommeerde zaak; zo heb je er levenslang op veilig wijze profijt van. 

Zoals gezegd vormt de dakrand een populaire keuze, maar ook boompjes of struiken in de voortuin kun je van lampjes voorzien. Jouw woning draagt daarmee bij aan de kerstsfeer langs de weg of woonwijk, maar ook jij wordt er telkens weer blij van als je thuis aankomt! Plaats ze op een tijdschakelaar, zorg dat je het energiezuinige led koopt, en je hebt er geen omkijken meer naar.

Kerst accenten binnen

Maak de kerstsfeer zo druk of ingetogen als je zelf wilt; daar begint het mee! Plaats de kerstboom op een centrale plek, zodat je er mooi cadeaus onder kwijt kunt tijdens kerst. Heb je kinderen, koop dan ook speciale kerst raamstickers, kinderen vinden het geweldig om zelf te mogen plakken. En vergeet de kerstdorpjes niet, met bewegende lampjes en poppetjes; het betekent dé kerstmagie voor je kinderen! 

Overige populaire plekken voor kerstversiering zijn de salontafel, kasten, het raamkozijn, hanglampen (de 'klimmende kerstman'), de schoorsteenmantel (hier hang je de kerstkousen voor kleine cadeaus) en laat je kinderen meedenken en beslissen!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)