Alleen op reis? Dit is waarom je een rondreis door Amerika zou moeten maken

Een rondreis Amerika biedt voor iedereen wat wils door de grote diversiteit van het landschap
Een rondreis Amerika biedt voor iedereen wat wils door de grote diversiteit van het landschap

Alleen reizen is voor veel mensen een droom. Voor de meeste mensen is alleen reizen tegelijkertijd natuurlijk een ontzettend eng idee. Je hebt niemand om mee te praten of om de ervaring met je te delen. Hier komt ook nog eens bij dat je compleet op jezelf aangewezen bent. Toch kiezen steeds meer mensen ervoor om toch de stap te zetten en alleen op reis te gaan. Juist doordat je uit je comfortzone treedt is het zo'n unieke ervaring die je de rest van je leven bij blijft. Veel mensen kiezen er voor om naar plekken te gaan die op de kaart staan als echte hotspots onder de reizigers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan backpacken door Australië of Thailand. Als je dit liever niet ziet zitten en op zoek bent naar een originele route, is een rondreis door Amerika misschien meer wat voor jou.

Waarom solo reizen steeds populairder wordt
Er zijn veel redenen waarom solo reizen steeds populairder worden. Ten eerste willen steeds meer mensen uit hun comfortzone stappen. Alleen op reis gaan is een ideale manier om letterlijk je horizon te verbreden en om aan de sleur van het dagelijkse leven te ontsnappen. Het geeft je een unieke kans om nieuwe mensen te ontmoeten uit andere landen en iets te ervaren wat je niet zou doen als je met familie of vrienden op pad bent. Ook het idee dat je niet weet wat je te wachten staat en waar je precies terecht komt kan ontzettend verfrissend zijn. Toegegeven, het klinkt misschien eng, maar als je eenmaal de sprong in het diepe hebt gewaagd, is er niets beters dan het gevoel dat je krijgt als alles goed afloopt en je thuiskomt met nieuwe verhalen en herinneringen.

Als je alleen reist leer je niet alleen jezelf beter kennen maar ontmoet je ook gemakkelijker andere mensen
Als je alleen reist leer je niet alleen jezelf beter kennen maar ontmoet je ook gemakkelijker andere mensen

Een rondreis door Amerika heeft iedereen wat te bieden
Het mag ondertussen duidelijk zijn waarom zoveel mensen er voor kiezen om er alleen op uit te gaan in de wereld. Als je nou het idee van alleen reizen wel ziet zitten maar dit liever niet doet naar de meest bezochte landen onder de reizigers, is een rondreis door Amerika misschien een betere optie. Dit komt doordat Amerika een ontzettend groot land is en daardoor ook ontzettend divers. Juist omdat Amerika zo groot is, is een roadtrip bij uitstek een hele goede optie. Zo kun je voor een rondreis door de grotere steden te kiezen zoals New York en Washington. Als je nu niet heel veel voelt voor grote en drukke steden en meer van mooie natuurgebieden houdt, ben je in Amerika ook aan het juiste adres. Zowel Noordoost als Zuidwest Amerika hebben ontzettend mooie natuurgebieden. Denk hierbij aan uitgestrekte bossen óf juist aan grote woestijn oppervlakken compleet met rotsen en canyons. Hoe dan ook, door de grote diversiteit heeft een rondreis Amerika iedereen wat te bieden.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)