Aan de slag met een renovatie van het interieur in huis

Aan de slag met een renovatie van het interieur in huis
Aan de slag met een renovatie van het interieur in huis

Ben je ook uitgekeken op het huidige interieur in huis? Toe aan vernieuwing, om je huis weer als een echt thuis te laten voelen? Er zijn verschillende manieren waarop jij het interieur in huis vernieuwt. De laatste maand van het jaar is een goed moment voor zo’n renovatie; veel woonwinkels bieden hun meubels deze maand tegen een scherpe prijs aan. Zo houd je budget over voor een extra dressoir, een comfortabele fauteuil of bijvoorbeeld een fraaie hanglamp.

Voordat je kunt denken aan shoppen, is het zaak een plan te maken voor het interieur in je kamers. Hoe haal je het meeste uit je luxe toilet? Welke meubels mogen niet in de slaapkamer ontbreken? Hoe stel je het interieur in de woonkamer samen? In dit artikel helpen we je op weg met het beantwoorden van dergelijke vragen!

Maak een moodboard op basis van online blogs
Voorheen maakte je een moodboard door afbeeldingen uit tijdschriften te knippen. Hoe vaak heb jij dit gedaan voor jouw interieur? De combinatie van deze afbeeldingen hielp je voor jezelf te bepalen hoe de verschillende ruimtes in huis zouden moeten worden ingericht. Welke materialen gebruik je? Hoe combineer je verschillende kleuren met elkaar? Wat mag je niet missen in je design woonkamer of keuken? Enzovoorts. Tegenwoordig kan dit makkelijker! Er zijn verschillende blogs, die je het interieur van andere mensen tonen. Bekijk ze eens om inspiratie voor je eigen woning op te doen. Maak een screenshot of gebruik een online tool voor het maken van een digitaal moodboard. Welke stijl gebruik jij in je kamers?

Combineer verschillende materialen met elkaar
In een modern interieur worden verschillende soorten materialen met elkaar gecombineerd. Denk bijvoorbeeld aan een mix van staal, natuursteen en hout. Natuursteen kun je terug laten komen in de keuken, of bijvoorbeeld in de badkamer. Hout en staal je gebruik je voor de woon- en slaapkamer. Het past zowel bij een industrieel, als een modern ingerichte woning. Niet alleen is het leuk om in je interieur te spelen met verschillende materialen. Kies ook voor een combinatie van kleuren. Ga voor een felle accentkleur, gemixt met een subtiele, neutrale tint. Het gebruik van accentkleuren wordt vaak behoorlijk eng gevonden. Dat is zonde, want het geeft je kamer karakter! Door de online blogs te bekijken, krijg je een goed beeld van de wijze waarop anderen deze accentkleuren in hun interieur terug laten komen.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)