6 voordelen van online boodschappen bestellen

Zo slim: online boodschappen doen
Zo slim: online boodschappen doen

Het is zó handig: online je boodschappen doen. Nog niet helemaal overtuigd? Lees deze 6 voordelen, en de kans is groot dat ook jij voortaan online je boodschappen gaat doen!

Voordeel 1: Tijdbesparing
Eigenlijk misschien wel het belangrijkste voordeel van online boodschappen doen: het scheelt enorm veel tijd. Je hoeft niet meer eerst nog naar de winkel te rijden om vervolgens eerst alles uit te zoeken, uit te pakken op de band, weer in te pakken in de auto en vervolgens alles weer thuis uit te pakken. Online kan je alles zo vanuit je luie stoel uitzoeken en in je winkelwagentje stoppen. Dit gaat vooral snel als je al een vast boodschappenlijstje hebt. Deze producten blijven meestal opgeslagen dus hoef je ze alleen nog maar toe te voegen. Vervolgens bestel je de boodschappen en worden ze (meestal) een dag later al voor je voordeur afgeleverd.

Voordeel 2: Koop niet te veel door een vast boodschappenlijstje
Waarschijnlijk herken je het wel, je loopt door de supermarkt en wordt verleid door al het lekkers wat je tegenkomt. Uiteindelijk kom je toch weer thuis met meer producten dan dat je eerst voor ogen had. Door online een boodschappenlijstje aan te maken koop je alleen wat je écht nodig hebt en word je minder verleid door alles wat je in de winkel spontaan zou tegenkomen en meenemen. Hierdoor kun je een hoop geld besparen.

Voordeel 3: Korting voor vaste klanten
Als je niet altijd bij dezelfde supermarkt online je boodschappen doet heb je de kans op kortingscodes. De supermarkt wil natuurlijk het liefst dat jij altijd daar boodschappen doet dus probeert hij met kortingscodes jou als vaste klant te behouden. Ook is het vaak zo dat als je de boodschappen niet meer tussendoor aanpast (na het bestellen) je ook nog extra korting krijgt.

Voordeel 4: Weet wat je besteedt
Waar je bij het fysiek boodschappen doen soms bij de kassa voor een verrassing kunt komen te staan doordat het bedrag toch hoger is dan je dacht, heb je bij online boodschappen meer grip op je budget doordat je het totaalbedrag altijd kunt inzien. Zo weet je dus precies of je dat ene (luxe) product wel of niet kan aanschaffen. Doe je toch boodschappen in de supermarkt, dan is het een goede tip om een zelfscan te gebruiken. Hiermee kun je ook goed bijhouden wat je al hebt uitgegeven.

Voordeel 5: Iets vergeten? Voeg het alsnog toe
Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, eenmaal thuis na het boodschappen doen kom je erachter dat je juist dat bent vergeten waarvoor je naar de winkel bent gegaan. Als je online bestelt kun je dit ook voorkomen, maar gelukkig hoef je hierbij alleen maar je bestelling even aan te passen en klaar ben je!

Voordeel 6: Veilig boodschappen doen tijdens corona
Het laatste maar zeker niet een onbelangrijk voordeel is dat online boodschappen veel veiliger is wat betreft hygiëne en de kans op besmetting. Met online boodschappen doen voorkom je dat je in een overvolle supermarkt mensen tegenkomt die jou misschien kunnen besmetten met het coronavirus. Ook vermijd je hiermee het aanraken van een mandje of karretje waar bacteriën op kunnen zitten.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)