6x zomerplezier!

6x zomerplezier!
6x zomerplezier!

Yesss! Het is bijna zover; de zomervakantie. Eindelijk even helemaal niets en bijkomen van het harde werk. Dan wil je waarschijnlijk naar het buitenland met de kids, maar wat moet je inpakken en meenemen zodat ze zich niet vervelen en ook niets missen? Dan kan jij ondertussen heerlijk met de beentjes omhoog en genieten van je gezin en (hopelijk) de zon. Hieronder zes musthaves die je niet moet vergeten deze vakantie:
 

Zomervakantie is genieten en vooral lekker relaxen. Toch kan het handig (én heel leuk) zijn om te leren in de vakantie. Je kids zullen het er in eerste instantie misschien niet mee eens zijn, maar eenmaal bezig gaat het lachen, gieren, brullen worden. Gezinnig heeft unieke boeken en spellen om te leren over de wereld, maar ook over elkaar. Ideaal om mee te nemen op vakantie dus. Er zijn verschillende boeken, maar voor op vakantie is het Relaxkletsboek, vakantieboek en (als ze al wat ouder zijn) het tienerkletsboek een echte aanrader!

Kletsen, leren en relaxen
Kletsen, leren en relaxen

Naast leren willen kinderen natuurlijk ook gewoon ouderwets spelen! Lekker ongestoord met de handjes bezig zijn en er een rommeltje van maken. Speciaal voor de jongens en/of stoere meisjes is er deze toffe bouwset van Speelgoedkiki. Zo kan de kleine (eventueel met behulp van de ouders) zijn eigen gereedschapskist maken met het gereedschap wat erin zit. Hoe leuk is dat? Als ‘ie eenmaal af is kunnen ze met wat hout en veel fantasie nog veel meer bouwen. 

Maak je eigen gereedschapskist!
Maak je eigen gereedschapskist!

Of jullie nou naar een camping gaan, een hotel opzoeken of van Airbnb naar Airbnb gaan; het is altijd leuk (en praktisch) om een fietsje mee te nemen. Zolang dat mogelijk is natuurlijk. Het scheelt een hoop tijd, omdat lopen vaak niet heel vlot gaat en kinderen vinden fietsen over het algemeen leuker. Wil je nou een superleuk fietsje of ben je toevallig net op zoek naar eentje? Kijk eens bij Momo naar deze vrolijke fietsen en steel de show op vakantie!

Hoe leuk zijn deze fietsjes?
Hoe leuk zijn deze fietsjes?

Als er één ding is wat we niet moeten vergeten op vakantie is het wel zwemkleding. Dan is dat voor de echte kleintjes geen punt, maar voor basisschoolkinderen wel fijn. Nu is kinderzwemkleding vaak heel simpel en niet van de beste kwaliteit (ook omdat ze er natuurlijk snel uitgroeien). Bij Suus&Suus hebben ze de leukste en mooiste zwemkledingstukken die zeker nog doorgegeven kunnen worden aan een broertje, zusje of vrienden. Wij houden ervan!

Prachtige zwemkleding van goede kwaliteit
Prachtige zwemkleding van goede kwaliteit

Van plan om naar de zee te gaan? Waterschoenen zijn dan ontzettend handig. Wel zijn ze vaak niet de mooiste items in een schoenenkast. Kijk eens deze waterschoentjes van Grasonderjevoeten. Ze zijn niet alleen handig om mee in de zee te spelen, maar ze lopen lekker genoeg om ook gewoon mee naar school te gaan na de vakantie. Ook zien ze er natuurlijk superleuk uit, maar de foto spreekt voor zich :)

Superleuke sandaaltjes en te gebruiken als waterschoenen
Superleuke sandaaltjes en te gebruiken als waterschoenen

Tot slot nog een superleuke tip als je naar Parijs, Berlijn, Rome of een van die andere leuke Europese steden gaat. Want natúúrlijk wil je weten waar de leuke restaurantjes verstopt zitten, welke musea met kids tof zijn en waar je het beste kunt shoppen. Al deze en nog veel meer leuke tips staan in woord en beeld in de Taalkwartetten van Blijfwijs.nl. En dat niet alleen... want alles staat geschreven in de desbetreffende taal mét uitspraak. Oftewel: je leert de stad én de taal kennen! Superleuk om samen met de kids te doen, werk je stiekem ook nog een beetje aan je eigen vocabulaire! Bij Blijfwijs.nl vind je overigens nog veel meer origineel, educatief speelgoed dus onthoud deze tip!

Stad én taal leren inéén!
Stad én taal leren inéén!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)