5x mooie vesten om in te wonen

Heerlijke vesten van Zusss
Heerlijke vesten van Zusss

Als er 1 ding is dat ik deze herfst en winter volop ga dragen, is het wel een heerlijk warm, comfortabel vest. Thermostaat een graadje lager in huis en ook in de Flavourites-studio zal het iets koeler worden. No problem. Ik trek gewoon een dik vest aan, eventueel met een coltruitje eronder. En het fijne is: in de nazomer en in het voorjaar draag je zo'n vest gewoon als jas!

Ik houd van tijdloze items die jarenlang mooi blijven. Da's zo'n beetje mijn manier om duurzaam kleding te kopen; veel items heb ik al járen en blijven mooi. En áls ik een keer fast fashion koop, is zo'n item per keer dragen altijd enorm duur want voor ik het weet is het niet mooi meer en belandt het in de kledingbak of op Vinted. Met vesten doe ik doorgaans goede investeringen. Ik speur goed en lang, bekijk een item heel vaak en ga pas daarna tot aankoop over. Bijna altijd zijn het dan vesten die ik lang draag. Nu de herfstmode in de winkels hangt, deed ik een onderzoekje naar fijne, comfortabele vesten die zomaar mijn wishlist kunnen halen. Hier de resultaten!
.
Allereerst de nieuwe fashion van Zusss.nl: die ziet er weer heerlijk uit. Zo'n olijfgroen vest staat op mijn wensenlijst. Echt een mooie kleur! Je snapt vast dat ik deze van Zusss heel fijn vindt. Leuk: er is ook een bijpassende haarband bij. Liever een lang vest? Check dan dit lange donkerblauwe vest of dit vest in hazelnoot. Heerlijk om de komende herfst mee door de bossen te banjeren! 

Bij het Scandinavische ByNord (oeh zo'n mooie winkel, love it) verkopen ze fashion van het merk Alwero. Een prachtig label met veel wollen items. Die gaan je de komende winter heerlijk warm houden! Zo'n wollen bodywarmer is harstikke leuk. Crèmekleurig of zwart coltruitje eronder en je bent helemaal klaar voor een graadje minder. Liever iets met mouwen? Dan is dit zachte alpacawol vest een goede tip. Wordt maar zo je nieuwe favoriet!

Vest en bodywarmer van heerlijke wol
Vest en bodywarmer van heerlijke wol

Een fantastisch vest (alleen nog verkrijgbaar in maat M) is dit prachtige lange vest van Yogaspecials. Of is het een jas? Hoe het ook zij, deze trek je aan naar de yogastudio of sportschool, op de fiets naar je werk of gewoon lekker thuis op de bank. Kijk die voering, zo heerlijk warm! Jij gaat het niet koud krijgen. 

Geweldig lang vest, voor na je yogaklasje!
Geweldig lang vest, voor na je yogaklasje!

En dan nu zo'n vest waarvan je bij voorbaat weet dat het nooit outdated wordt, dat jarenlang mooi blijft, volop te combineren is en heerlijk warm is. Oftewel: een favoriet. Dat is met stip op 1 dit lange zwarte merinovest van Closed, te koop bij Perfectly Basics. Niet goedkoop (€ 349,-), maar zeg eerlijk: hoeveel jaren ga je dit dragen? Hoe vaak trek je dit vest aan? Juist. Sparen dus, jezelf gunnen of eerst verplicht een hoop items op Vinted zetten. En dan deze aankoop doen waar je over acht jaar nog steeds plezier van hebt. Dit vest is ultrazacht en gemaakt van een merino- en cashmeremix. Door de strikceintuur draag je 'm ook als jas. 

Vest of jas? Beide!
Vest of jas? Beide!

Tot slot dit roze vestje van Plein Publique. Vergis je niet in de naam - Le Printemps heet het - want je draagt dit het hele jaar door. Een prachtige kleur, heerlijk zacht (gemaakt van een mix van baby alpaca, wol en nylon) en van heel mooie kwaliteit. De ajourdetails geven er net die leuke touch aan. 

Mooi pastelroze vestje van Plein Publique
Mooi pastelroze vestje van Plein Publique

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)