5x lieve aandacht voor iemand anders

lieve_cadeaus_om_aan_elkaar_te_geven.jpg
lieve_cadeaus_om_aan_elkaar_te_geven.jpg

Net even dat berichtje, cadeautje of kaartje van iemand krijgen op een moment dat je het niet verwacht. Het leukste wat er is toch? En weet je wat nog leuker is? Het iemand anders geven. Bij de webshop-bestellingen van mijn label Marjolein Elisabeth ontbreekt daarom ook nooit een handgeschreven kaartje en klein cadeautje. Ik zou niet anders kunnen en willen. Naast dat het kledingstuk zelf een cadeautje is, moet het pakketje uitpakken óók zo voelen.

Aandacht voor een ander vind ik enorm belangrijk. Helemaal in deze digitale tijd, die ons enerzijds dichtbij elkaar brengt, maar anderzijds zo op afstand is. Even met een appje laten weten dat je aan iemand denkt is helemaal oké, dat is juist een van de voordelen van technologie. Maar het is ook goed om nog af en toe op een niet-digitale manier te laten weten dat je aan iemand denkt of om iemand geeft. Door een kaartje, een bloemetje een cadeautje of een ander fysiek gebaar. Ik heb 5 tips voor je.
.
1.
Stuur een kaartje. Klinkt voor de hand liggend, maar blijft leuk. Kijk maar naar jezelf. Jij vindt een kaartje krijgen toch ook altijd leuk? Helemaal als het op een onverwacht moment is, waarop het niet nodig is. Denk bij het schrijven echt na over wat je de ontvanger(s) wenst. Een eerlijke en persoonlijke boodschap is echt het mooiste. En ben je nooit uitgeschreven? Kijk dan eens op Postmaatje waar je een kaartje kunt sturen naar onbekenden die wat extra aandacht kunnen gebruiken.

Een mooi ingepakte bestelling is als een cadeautje om uit te pakken
Een mooi ingepakte bestelling is als een cadeautje om uit te pakken

2.
Breng iets lekkers langs. Kook eens een keer iets meer en breng wat bij die alleenstaande dame of heer in de straat. Of breng, als je een cake hebt gebakken, een plakje langs voor bij de koffie. Het klinkt heel simpel, maar een cake bakken voor jezelf doe je simpelweg niet.
.
3.
Breng of stuur een bloemetje. Een bloemetje fleurt een huis en een mens op, groot of klein. Kleine lokale bloemisten zijn voor een groot deel open en ook bezorgen ze aan huis. Denk aan hoe leuk het is als er een bos bloemen voor je neus staat als je open doet.

Wie wordt er nou niet blij van bloemen?
Wie wordt er nou niet blij van bloemen?

4.
Doe iets samen. Er zijn meer dingen die je samen kunt doen op 1,5 meter afstand dan je denkt en vaak zijn ze ook eenvoudig te organiseren. Ga je bijvoorbeeld naar het strand of bos, met je kind naar de speeltuin of de hond uitlaten, vraag eens iemand uit de buurt om mee te gaan. Beweging en een praatje met iemand anders doet iedereen goed!
.
5.
Bied hulp aan (of vraag erom). Er zijn veel mensen die in deze tijd binnen moeten blijven of angstig zijn om teveel naar buiten te gaan. Bied aan of je een boodschap kunt meenemen, iemand ergens heen kunt brengen of iets anders voor iemand kunt regelen. En wat ook een goede vraag kan zijn is of je iemand misschien kan helpen in de digitale wereld. Door corona zijn er nog meer zaken digitaal geworden. En dat is best lastig als je er niet thuis in bent. Misschien wil iemand wel graag een boek of spelletje kopen om thuis te doen maar weet nu niet waar te beginnen. Je kunt het boek of spel dan voor iemand online bestellen en laten bezorgen. Voor jou misschien simpel, voor die persoon van grote waarde!

Ook om blij van te worden: een met zorg uitgekozen en handgeschreven kaartje
Ook om blij van te worden: een met zorg uitgekozen en handgeschreven kaartjereacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)