5x op vakantie in eigen land

Vrij als een vogel
Vrij als een vogel

Wil je op vakantie? Wij zochten en vonden 5 geweldige ​vakantiehuisjes in eigen land​. Het leuke is dat ze midden in de natuur gelegen zijn en heel uniek zijn. Benieuwd geworden? Lees hier alles over de ​vakantiehuisjes in eigen land​.

Vlakbij zee
Dit tiny house in Schagerbrug lijkt een uit de kluiten gewassen vogelhuis, en dat is ook wel een beetje zo. Dit ​vakantiehuisje​ ligt op steenworp afstand van Schagen en het strand van Callantsoog, dan ook middenin de natuur. 's Ochtends gewekt worden door het gekwetter van de vogels, even een rustig rondje in de kano peddelen (misschien wel met een oplaasbare?) voordat je geniet van een koffietje en glas verse jus... En daarna lekker naar het strand, fietsen, wandelen of op ontdekkingstocht door Noord-Holland. Wow.

Back to nature in Enter
Back to nature in Enter

Met privé sauna
Heel veel Hollandser dan dit gaat het niet worden. Deze vakantiehuisjes horen bij een oude boerderij in Enter (vlakbij Almelo) en werden vroeger gebruikt voor de opslag van hooi en stro. Tegenwoordig zijn het luxe vakantiehuisjes met een privé sauna. Lekker genieten van het buitenleven en 's avonds je eigen wellness... Heerlijk! 

Kasteeltje in Vorden
Kasteeltje in Vorden

Slapen in een kasteel
Wát? Serieus? Slapen in een echt kasteeltje, in Nederland? Jawel. Het kan hier in Vorden, in de Achterhoek. En fantastisch kasteeltje waar je mag ronddwalen, geheime gangen kunt ontdekken en een herinnering voor het leven creëert. Je slaapt op de gastenverdieping op de derde etage en hebt een geweldig uitzicht over de natuur om je heen. Niet goedkoop, wél een onvergetelijke belevenis. Bewaar deze tip anders voor een heel bijzonder moment, zoals een huwelijk of bijzondere verjaardag!

Outdoor Cabins
Outdoor Cabins

Het outdoor leven
Exht vakantiehuisjes middenin de natuur. Deze Outdoor Cabins zijn ook leuk. Je vindt ze in het Drentse Grolloo op steenworp afstand van hunnebedden, zwemmeertjes en wandel- en fietspaden. Koken doe je op vuur met vers geplukte kruiden uit de pluktuin. De Outdoor Cabins zitten direct aan Natuurpark de Drentsche Aa. 

Slapen in een expeditie camper
Slapen in een expeditie camper

Slapen in een expeditie camper
Hoe stoer is dit. Altijd al eens willen kamperen in een echte expeditie camper, dan is deze truck iets voor jou. Na 9 jaar dienst te hebben gedaan als service truck van rally teams in o.a. Parijs-Dakar, is de truck in 2011 door een professioneel bedrijf omgebouwd tot expeditiecamper. De camper is zelfvoorzienend, met douche, toilet, twee koelkasten, 3-pits kooktoestel en een 2-persoons vast bed (2,20 x 1,35 meter). Van de zithoek kan eenvoudig een tweede tweepersoonsbed worden gemaakt. Op twee minuten lopen vind je een meertje waar je heerlijk kunt zwemmen. Als je het trouwens heerlijk vind om aan het water te slapen, is onze blog over de 10 leukste overnachtingen aan het water misschien wel wat voor jou! Handig!
Voor nóg meer geweldige vakantiehuisjes lees je onze blogs over de leukste glampings en pop-up campings, de tofste campers en de gaafste boomhutten!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)