5x koekjes bakken met Koekatelier

De grootste collectie koekuitstekers en -stempels vind je bij Koekatelier.
De grootste collectie koekuitstekers en -stempels vind je bij Koekatelier.

Soms zien koekjes er zo jaloersmakend mooi en professioneel uit, maar zijn ze  - surprise surprise - gewoon zelf gemaakt! Dat gaat jou ook lukken met de koekstempels en uitsteekvormen van Koekatelier waarmee je de mooiste 3D prints op je koekjes creëert.

Als kind waren we er al dol op, en dat is nog steeds zo: koekjes bakken. Kilo’s deeg hebben we gemaakt, uitgerold, uitgestoken, gebakken en versierd. En ja, ook gegeten natuurlijk. Daar zal voorlopig ook geen einde aan komen, want niet zo lang geleden hebben we Koekatelier ontdekt. Wow, wat een toffe vormen en stempels! Je krijgt echt meteen zin om te gaan bakken!

Het creatieve brein achter Koekatelier is Ilza Kleeman. Van huis uit is Ilza engineer en was koekjes decoreren slechts een hobby. Totdat ze zelf cookie cutters ging ontwerpen én printen met een 3D printer! Flash forward naar drie jaar verder heeft Ilza een succesvol bedrijf met uitsteekvormen en het grootste assortiment aan Nederlandstalige (fondant)stempels.
.
Nu heb je wat ons betreft nooit een bijzondere reden nodig om koekjes te bakken en versieren, maar we laten je graag vijf speciale gelegenheden zien die nóg specialer maakt met zelfgebakken koekjes. Uiteraard met de uitstekers en stempels van Koekatelier. Check ook nog de recept- en fondant tip onderaan dit blog.

Het creatieve brein achter Koekalier is Ilza.
Het creatieve brein achter Koekalier is Ilza.

Baby

Er is zoveel leuks te maken rondom het thema Baby. Wat dacht je van ‘mama’ koeken voor de babyshower, leuk om de nieuwe moeder mee in het zonnetje te zetten. Geef je een gender reveal party, hoe leuk is het dan om via een koekje te zeggen ‘Hoera, een jongen’ of ‘Hoera, een meisje’! Geef al je gasten een doosje met daarin het koekje, tel af en iedereen doet het tegelijkertijd open. Tadaaaa: het is een…!
Je vindt in dit thema ook nog hele schattige uitsteekvormen die in combinatie met een stempel zo leuk zijn. Denk aan babyvoetjes, beertjes, lammetje en een luchtballon. Leuk om mee te geven aan de kraamvisite of als lekkers voor de kersverse moeder!

Ah, lief zeg, deze koejes met baby-thema!
Ah, lief zeg, deze koejes met baby-thema!

Verjaardag

Taarten, cupcakes, cadeaus en verjaardagskaarsjes. Je kunt ze allemaal op een koekje maken. Het ziet er zo professioneel uit, maar het is echt heel makkelijk zelf te maken met de Koekatelier verjaardagsstempels. Verras je de jarige met koekjes of ga je op een kinderfeestje met uitstekers en stempels aan de slag? Zeker weten dat de kinderen super trots op hun koekjes zijn! Je kunt ook verjaardagskoekjes maken in een thema dat past bij de jarige. Er zijn stempels met een stoere ridder, magische eenhoorn, een spelcomputer en playstation controller. Voor de grote jarige is er zelfs een stempel met mannendingen en een heuse bierpul! En je kunt natuurlijk ook altijd leeftijd koekjes maken….

Geen verjaardag zonder verjaardagskoekjes.
Geen verjaardag zonder verjaardagskoekjes.

Voor de leukste juffen en meesters

Elk jaar worden leerkrachten overladen met cadeautjes aan het einde van het schooljaar. Super lief natuurlijk, dus wat dacht je ervan om die grappige juf of lieve meester dit jaar te bedanken met een doosje zelfgemaakte koekjes. Hartstikke leuk om samen met je kind te maken. Vis van tevoren uit waar de juf of meester van houdt, want misschien hebben ze wel hobbies die je op de koekjes terug kunt laten komen. Leuk zijn ook de uitsteekvormen met bijbehorende stempels van het school potlood en een rugzak. Je kunt ook mooie koekjes maken waarop simpelweg ‘bedankt’, of ‘jij bent geweldig’ staat. Zegt vaak al genoeg. Onze favoriete: de dolfijn in combinatie met koekjes waarop staat ‘het was dolfijn bij jou’!   

Schoolspulletjes voor de leukste meesters en juffen.
Schoolspulletjes voor de leukste meesters en juffen.

Trouwen en verloven

Heb jij ooit een koekje met een trouwring gezien? Of champagneglazen? Bruidskleding? Wij in ieder geval niet, maar drie keer raden wie de leukste cookie cutters en stempels in het thema trouwen en verloven heeft! En weet je nog niet wat je zou willen maken, Koekatelier brengt je vanzelf op leuke ideeën. Nodig je (schoon)ouders uit voor een etentje en serveer bij de koffie en thee zelfgemaakte koekjes met trouwringen. Wat zullen ze verrast zijn. Of maak voor je vrijgezellenfeest mooie koekjes met champagneglazen, er zal vast en zeker getoast worden! En als zoete herinnering aan jullie mooie trouwdag geef je je gasten een doosje met een gepersonaliseerd koekje mee, bijvoorbeeld met jullie namen en de trouwdatum. 

Ja, ik wil! Koekjes voor je verloving en bruiloft.
Ja, ik wil! Koekjes voor je verloving en bruiloft.

Speciaal voor jou

Hierboven staan allemaal vrolijke gelegenheden, maar voor die momenten dat het wat minder gaat, is het juist heel fijn om wat liefde en aandacht te geven aan iemand die dat nodig heeft. Een opsteker in de vorm van een doosje verse, zelfgemaakte koekjes met een hartje, mooie bloemen, kusjes of een lieve tekst. Het lost misschien niet alle problemen op, maar zo’n lekker versierd koekje helpt wel om de gedachten even te verzetten. 

Lieve, opbeurende woorden.
Lieve, opbeurende woorden.

Recept voor koekjes

Ben je net als wij helemaal geïnspireerd om aan de slag te gaan, maar denk je nog wel ‘help, ik kan helemaal niet bakken’? Check dan het ultieme koekjes recept en de tips & trics van llza. Nog steeds twijfels, doe dan de online cursus Fondant koekjes bakken en decoreren. 

Ook heel leuk: letterkoekjes.
Ook heel leuk: letterkoekjes.

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)