5x highlights van de Design Week in Milaan

Aan de  wandel in Milaan
Aan de wandel in Milaan

Help, ik weet niet waar ik moet beginnen! Vorige week was ik in Milaan voor de Design Week. Zóveel moois gezien. Zóveel gespot. Zóveel ideeën en inspiratie gekregen. Een paar highlights (echt maar een paar hoor, er was nu eenmaal teveel om op te noemen) deel ik vandaag! Binnenkort lees je nog meer leuks uit Milaan uit de hand van onze Iza, die er ook was.

Groot thema, en meteen een van mijn favoriete thema's: duurzaamheid. Of noem het circulaire productie. Of upcycling. Er was heel veel te beleven op dit vlak, mede doordat aan de ontwerpers de opdracht was gegeven om dit jaar vooral 'circulair' te denken. Mij persoonlijk houdt dit thema erg bezig. Heel blij was ik daarom met de tentoonstelling van Eileen Fisher in de galerie van Rossana Orlandi (sowieso al een heel leuke plek, een oase in de drukte van de stad...).

Waste no more
Waste no more

De tentoonstelling droeg de naam 'Waste No More'. In een prachtig pandje lag een grote berg katoenen kleding in wit en natureltinten, hing katoenen kleding aan de rekken en... waren prachtige kunstwerken te zien, gemaakt van gedragen katoenen kleding.

Van kleding naar kunst
Van kleding naar kunst

Van kleding naar kunst: héél inspirerend! Bedenk zelf maar eens wat je hiermee zou kunnen...

Deze bank is gemaakt van ananasleer
Deze bank is gemaakt van ananasleer

Ook te gek: de bank gemaakt van goudkleurig ananasleer, een idee van ontwerpster Nataly Rodriguez die afwisselend in Spanje en Mexico woont. Super innovatief én duurzaam. Nataly vertelde dat er ongelooflijk veel anassen worden geproduceerd in Mexico, waarvan het restafval na de nodige bewerkingen het uiterlijk van leer heeft. Wow.

Verrassingen zijn het allerleukst tijdens zo'n designtrip. Heel tof dus dat we zomaar tegen de expositie van MT masking tape aanliepen. Moet je eens kijken... ze hadden werkelijk een heel pand ingetapet! Ook de trap, twee ruimtes en een voor de deur geparkeerde Fiat500 moesten eraan geloven. Met al het tapen waren ze met 20 man drie dagen lang bezig geweest. En wat is die tape toch supertof hè. Kun je gerust je hele huis mee decoreren!

Ook in het teken van 'hoe lang zijn ze híer wel niet mee bezig geweest' was de immense stand van Missoni. Hier was alles gebreid. Een heel huis. Van televisie tot plant, van bank tot lamp, van kinderkamer tot fiets... Unbelievable. Dat is nog eens de terugkeer van het handwerk. Echt geweldig om te zien, zo tot in detail uitgevoerd!

Je loopt kris-kras van hot naar her en passeert prachtige panden, luxe winkelstraten en heerlijke restaurants. Ook op straat is veel te beleven. Zo was deze winkel van Falconeri aangekleed met een tof borduurwerk van bloemen. Héél instagrammable natuurlijk, supertof om te zien.

Weer een jaartje wachten tot de volgende Design Week in Milaan. Gelukkig hebben we aankomend najaar Eindhoven nog, is ook een supertip om naartoe te gaan voor de nodige inspiratie!

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)