5x favoriete reislocaties van Spots and Spaces

5x favoriete reislocaties van Spots and Spaces
5x favoriete reislocaties van Spots and Spaces

Hoogstwaarschijnlijk ken je Spots and Spaces - het geweldige reisplatform van reisfanaat Natascha (niet te verwarren met mijzelf, ook reisfanaat, ook Natascha en ook ook altijd op zoek naar 't leukste van 't leukste). Hoe geweldig zijn de locaties in binnen- en buitenland die je hier vindt. Werkelijk waar, we hebben al zo vaak leuke plekken gespot hier. Super stylish, zo smaakvol en om direct, maar dan ook nu, naartoe te willen. Maar wat zijn nou echt die plekjes van Spots and Spaces waar Natascha zelf 't liefst naartoe gaat? We vroegen deze reisfanaat pur sang naar haar vijf persoonlijke favorieten... et voila. Doe er je voordeel mee - dat doen wij ook :-). Natascha aan 't woord!

Casa o Chapeu – Algarve – Portugal
Casa o Chapeu is een heerlijk vakantiehuis met dito tuin - met buitenkeuken, zwembad en speelplaats en talloze fijne zitjes. Weg van de drukte maar toch met de mooie stranden van de Algarve en pittoreske dorpjes om de hoek. Ik kom niet gauw twee keer op dezelfde plek maar hier kom ik absoluut terug. En ik denk ook vaker dan één keer! Het huis is zo ongelooflijk fijn. Comfortabel en mooi maar ook compleet! De eigenaar heeft niet alleen een hele goede smaak, hij vindt het belangrijk dat er niets – maar dan ook helemaal niets! – ontbreekt in het huis. Alsof je er woont, zo compleet. Je eet van verschillende mooie serviezen (o.a. van HK Living) en grijpt niet mis als je een aspergeschiller (!), tosti-ijzer of fondueset nodig hebt. Je weet maar nooit… Weet je dat je in een vakantiehuis zelden een tafelkleed vindt? Ik vind dat een groot gemis. Bij Casa o Chapeu vind je alles wat je nodig hebt en dan is het ook nog allemaal met veel zorg en oog voor detail uitgezocht. Ik hou ervan. Ik kan me dan ook geen fijner vakantiehuis dan dit wensen. Geheimpje: nou denk je, dat zal wel pittig geprijsd zijn. Nou niet dus! Casa o Chapeu hanteert hele vriendelijke prijzen in vergelijking tot andere vakantiehuizen van dit kaliber die al gauw (minstens) 25% duurder zijn. Extra leuk dus! 

Casa o Chapeu – Algarve – Portugal
Casa o Chapeu – Algarve – Portugal

Le Petit Pauliat – Auvergne – Frankrijk
In midden Frankrijk ligt dit kleine domein met gastvrije eigenaren. Er zijn slechts twee gîtes en twee safaritenten, een ruime dromerige tuin om lekker te ravotten en een omheind zwembad. Een walhalla voor kinderen én hun ouders. Een paar keer per week kookt de gastvrouw de sterren van de hemel en schuif je lekker aan de lange tafel met de andere gasten. Hoe gezellig! Hier kwamen wij twee keer toen onze meiden klein waren. Dat zegt echt wat. Waarom? Omdat het zo kleinschalig en gemoedelijk is, ook nog eens goed betaalbaar is en omdat midden Frankrijk niet al te ver rijden is met kleine kinderen. Bij Le Petit Pauliat is destijds het zaadje voor Spots & Spaces geplant. Hoewel ik nog geen concrete plannen had, predikte ik destijds al dat je voor minder dan het bedrag dat je neerlegt voor een verblijf in een plastic caravan op een schreeuwerige camping, ook bij een prachtige idyllische en pure accommodatie kunt verblijven. Voor altijd een speciaal plekje in mijn hart.

Le Petit Pauliat – Auvergne – Frankrijk
Le Petit Pauliat – Auvergne – Frankrijk

Casa Isola – Toscane – Italië
Met zicht op het beeldschone Middeleeuwse stadje Volterra, ligt deze prachtige villa omgeven door de Toscaanse heuvels, zoals je dat ziet op plaatjes waar je hart een sprongetje van maakt. Met ons gezin kwamen wij hier vlak na de Coronatijd. We trakteerden onszelf op een luxe vakantiehuis tussen de glooiende heuvels van Toscane. Spots & Spaces was net gestart. Casa Isola werd voor mij de lat waar ik andere vakantiehuizen langs legde om te bepalen of ze op Spots & Spaces hoorden. Intussen kijk ik ook op een andere manier naar de accommodaties die we een podium bieden, maar het gaf destijds houvast. Onder de indruk van hetgeen de Noors/Italiaanse eigenaren hadden neergezet op deze mooie plek, is Casa Isola echt een parel. Iedere kamer een eigen badkamer, een kast vol servies en lades vol keukenbenodigdheden, een heerlijk welkomspakket, fijn bed- en badlinnen, een comfortabel terras aan het huis, Casa Isola heeft alles! 

Casa Isola – Toscane – Italië
Casa Isola – Toscane – Italië

Ziltvloed – Zeeland – Nederland
In een klein Zeeuws dorpje, niet ver van zee, ligt een schattig huisje: Ziltvloed. Een perfect vakantiehuis voor een break met het gezin. Ontzettend kindvriendelijk, leuk ingericht, comfortabel en een perfecte uitvalsbasis om al het leuke van Zeeland te ontdekken. Het is al een tijd geleden dat wij hier met onze dochter van 3 waren. Een hele relaxte vakantie die we lekker op het strand en in de omgeving doorbrachten. Ik heb hele fijne herinneringen aan deze ontspannen vakantie in Zeeland. Het leuke aan dit huis is dat het lijkt of je even hier in het pittoreske Zeeuwse dorpje woont. Een vakantie in Zeeland staat vaak voor een verblijf in een onpersoonlijk vakantiehuis op een te groot vakantiepark. Ziltvloed is een heel knus huis, in een gewone straat, in een lief dorpje in Zeeland. Goed betaalbaar en super relaxed.

Ziltvloed – Zeeland – Nederland
Ziltvloed – Zeeland – Nederland

Ekies Resort – Chalkidiki – Griekenland 
Aan een idyllische baai, op het vaste land van Griekenland (op één van de drie vingers) ligt dit kleine designresort. Laat je niet ontmoedigen door het woord ‘resort’ want geloof me, dit is echt van een hele andere orde dan hoe jij een resort misschien voor je ziet. Ik word nu eenmaal hebberig van alle accommodaties die ik deel. Wil natuurlijk overal onmiddellijk naartoe. Het zal je niet verbazen dat ik een ‘to-go-to lijstje’ heb dat onrealistisch lang is. Ergens bovenaan dat lijstje stond Ekies Resort. Op een zeker moment vertelde mijn schoonzus dat ze geboekt had bij Ekies voor de herfstvakantie. Ik vond het maar een moeilijke gedachte dat zij straks in Ekies geweest was, en ik niet. Een herfstvakantie in Griekenland leek me dan ook het perfecte moment voor een familievakantie en ik boekte direct ook voor ons gezin. Gelukkig vond mijn schone zus dat een leuk plan en ondanks dat we slechter weer hadden dan we hadden gehoopt, was het een fantastische vakantie. Misschien moet ik hier toch ook nog maar eens terug als de zon wel continu schijnt… ;)

Ekies Resort – Chalkidiki – Griekenland
Ekies Resort – Chalkidiki – Griekenland

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe tips, toffe shops, leuke adresjes en inspirerende blogs!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)