5x eerlijk shoppen voor Sinterklaas

Heerlijk warme baby- en kinderslofjes van biologische wol
Heerlijk warme baby- en kinderslofjes van biologische wol

Sinds afgelopen weekend is hij weer in het land: Sinterklaas. Zeker sinds ik kinderen heb is mijn liefde voor het Sinterklaasfeest weer helemaal opgebloeid. En al kan ik dan zelf niet meer genieten in de rol van 'gelovige', mijn huidige taak als koper van Sintwaardige cadeaus probeer ik met verve te vervullen. En hoe zou dat nu beter kunnen dan duurzaam en eerlijk? Ik geef je vijf tips voor eerlijke cadeaus voor kinderen!

Cadeautip 1: Vilten baby- en kinderslofjes
Deze schattige babyslofjes Walvis zijn gemaakt van vilt (100% biologische wol). Ze worden handgemaakt in Kyrgyzstan, onder eerlijke werkomstandigheden en worden geleverd in een mooie geschenktas. De kindersloffen Das zijn gemaakt van vilt van biologisch geproduceerde wol uit Tibet. De wol wordt gekleurd met natuurlijke kleurstoffen en er komen geen chemicaliën aan te pas. De sloffen zijn handgevilt in Nepal, door vrouwen op het platteland die werken volgens de fairtrade principes, en worden geleverd in een geschenkzakje van biologisch katoen.

Tipi speeltenten van Oeko-Tex katoen
Tipi speeltenten van Oeko-Tex katoen

Cadeautip 2: Tipi speeltenten
Was jij vroeger ook zo dol op hutten bouwen? Ik kon er geen genoeg van krijgen! Deden wij het in de jaren '80 met een paar oude gordijnen en wasknijpers, nu koop je voor je kinderen een heuse tipi speeltent in de meest geweldige designs. De tipi tenten zijn gemaakt van katoen met het Oeko-Tex standaard 100 label, wat de garantie geeft dat er geen schadelijke stoffen inzitten. De tipi wordt geleverd in een handige opbergtas die je overal mee naartoe kan nemen.

Sweet Heroes poppen om zelf te kleuren
Sweet Heroes poppen om zelf te kleuren

Cadeautip 3: Eindeloos kleurplezier met Babu en Nanu
Een pop van Sweet Heroes wordt door je kind tot leven gebracht met de bijgeleverde stiften. Even in de was en Babu (het jongetje) en Nanu (het meisje) kunnen weer omgetoverd worden in een andere creatie! Sweet Heroes is 100% fairtrade en zorgt ervoor dat vrouwen en mannen die door de recente zware aardbevingen in Nepal hun huis en inkomen verloren, weer een eerlijk bestaan op kunnen bouwen.

Houten werkbank en keuken
Houten werkbank en keuken

Cadeautip 4: Zelf klussen en koken
Heb jij een kleine klusser of keukenprins(es) in huis? Met deze houten werkbank en keuken van het Deense merk Sebra kunnen ze heerlijk aan de slag. De werkbank maak je helemaal compleet met de bijpassende houten gereedschaps- en constructieset. De collectie van Sebra wordt grotendeels met de hand gemaakt en vervaardigd uit duurzaam materiaal.

Boeken om te zoeken
Boeken om te zoeken

Cadeautip 5: Boeken voor urenlang zoeken
Kijk- en zoekboek Wat een winter is een heerlijk prentenboek voor peuters en kleuters, gemaakt van stevig karton. Het staat vol met winterse afbeeldingen van het drukke leven in de stad, met op elke pagina een aantal terugkerende elementen die je kind kan proberen te vinden.
Een kijk- en zoekboek over Sinterklaas mag natuurlijk ook niet ontbreken in de schoen of op pakjesavond. Sinterklaas is een heel gedetailleerd getekend boek, waarin alle geheimen rondom Sinterklaas aan bod komen. Gegarandeerd urenlang kijk- en zoekplezier voor peuters en kleuters. Met je aankoop bij Prikkeltje steun je Terre des Hommes; een organisatie die helpt om onder meer een eind te maken aan kindslavernij.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)