5X duurzaam op Flavourites Live!

Prachtige Puurlifestyle
Prachtige Puurlifestyle

Noem het eco, conscious, duurzaam, sustainable of fair. Whatever. Houd je - net als ik - van mooi én duurzaam, dan zit je op Flavourites Live goed. Ik geef je 5 leuke duurzame tips die je van vrijdag 23 t/m zondag 25 november live kunt zien op Flavourites Live!

Ik vind alles aan PUUR Lifestyle prachtig. De producten, de uitstraling, fotografie, het verhaal erachter... Myrthe (Business Mom 2015) richtte haar label op na een zware periode waarin haar man heel ziek werd. Al snel werd duidelijk dat het vooral de kleine dingen zijn die zo belangrijk zijn. Nadat haar man genezen was, werd het tijd voor Myrthe zelf. En hóe! Met haar prachtige label. De pure woonaccessoires en kledinglijn (veelal gemaakt van organische stoffen en natuurlijke materialen) worden met veel liefde gemaakt. Zo duurzaam mogelijk, dat is wat Myrthe met PUUR Lifestyle nastreeft. Ik verheug me nu al op het zien van de stand, volgens mij is daar álles mooi!

Warme handen..
Warme handen..

Let op: de winter is weer in aantocht. Nu kijk ik al een paar jaar aan het begin van de winter naar deze handige armwarmers voor op je fiets van Warm on Bikes. Ze zijn gemaakt van geryclede PET-flessen en superhandig. Een vrindin van mij fietst er ook mee en is er zo blij mee. Snap ik helemaal, want hoe vaak ik wel niet mijn handschoenen vergeet... De armwarmers bevestig je dief-proof aan je stuur en zijn súper warm. Ik denk dat ik ze dit jaar écht ga shoppen! En dan kies ik voor deze limited knitted variant. Eén zo'n paar is gemaakt van tien gerecylede PET-flessen. Ook iets voor jou?

Duurzame tassen
Duurzame tassen

Laatst was ik bij Yvonne van Bagoa om haar te interviewen over haar te gekke - duurzame - tassenlabel. Yvonne laat de tassen duurzaam producren in India en is daar regelmatig te vinden om alles zelf te controleren. Waanzinnig mooi verhaal. Ik zou zó ook zo'n label willen runnen! En dan die tassen. Mooi zijn ze joh. Echt designexemplaren. En helemaal niet duur! Dat doet ze slim, die Yvonne, en daar worden veel mensen blij van: de makers én gebruikers. Kom ze voelen, passen, shoppen op Flavourites Live. En mocht je niet naar het event komen: binnenkort lees je meer over Bagoa op Flavourites!

No waste lab met Marcus
No waste lab met Marcus

Ook op het gebied van food&drinks hebben we dit jaar een heel gaaf duurzaam concept. In de creatieve broedplaats Kanaal30 in Utrecht waar wij een studio hebben, zit ook restaurant Marcus. En Marcus doet ook events. Een aantal jaar geleden was hij er ook bij, op Flavourites Live. 1+1=2... Dus dit jaar ook weer! Mét een heel gaaf, duurzaam foodconcept. Samen met The Colour Kitchen (die trouwens ook bij ons in Kanaal30 zitten) en Instock komt Marcus met een no waste-foodlab. Supertof. Een laboratorium waar het borrelt en bruist. Waar je op super verrassende wijze heel veel no waste-tips krijgt - voor thuis. Ik heb al de meest wilde ideeën langs horen komen en echt mensen: ga hierheen. Lekker, verrassend en zó goed! Aan alle kanten!

Fresh air met O'Green
Fresh air met O'Green

Tot slot: de stand van Future Proof Shopping. Hiermee krijg je een blik in de toekomst van het shoppen. En het kán gewoon niet anders dan dat duurzaamheid hierin een hoofdrol speelt. Want dat het anders moet, dat weten we. En dat het ook echt anders kán, wordt steeds duidelijker. Dus zie je hier sneakers met een zool van kauwgom, maak je kennis met de groene clean machines van O'green en kun je zien hoe leuk de deeleconomie kan zijn. Mis deze stand niet, in het midden van de hal!

 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)