5 x verrassend Gran Canaria

5 x verrassend Gran Canaria
5 x verrassend Gran Canaria

Gran Canaria is al jarenlang een populaire toeristenbestemming. Niet gek natuurlijk, met hele jaar lekker weer. Maar wat maakt Gran Canaria bijzonder? En dan hebben het natuurlijk niet alleen over de toeristenplaatsen. Want Gran Canaria heeft naast veel zon en strand ook een verrassend groen binnenland. Met groene vergezichten, vulkaanlandschappen en sfeervolle bergdorpen. Hierbij vijf verrassende Gran Canaria tips.

Las Palmas
Las Palmas is de trotse hoofdstad van Gran Canaria. En dat is te zien. Van de oude kathedraal van Santa Ana in de historische wijk La Vegueta. Hier vind je ook het gelijknamige plein: de centrale plek van de stad. Verderop maken de papegaaien van het Casa de Colón graag een praatje. Hier leer je over Christoffel Columbus en zijn reizen. Zo vind je her een replica van zijn schip de Niña. De wijk Las Arenas is de bekendste plek om te shoppen, met de grootste Mall van het eiland. Knusser en kleinschaliger is winkelen in Triana, met vintage boetieks en gezellige bars voor de lunch. Je vindt Triana op loopafstand van de oude stad, rondom het San Telmoplein.

Teror
Het bergdorp Teror ligt weg van het toerisme, diep in het binnenland van Gran Canaria. Stuin langs de historische kleurige huizen met hun versierde balkons. Hier lijkt het alsof de tijd 200 jaar heeft stilgestaan. Wil je letterlijk proeven van de cultuur? Kom dan op zondag. Dan is het markt en verkopen de locals verse groente, fruit, lokale kunst en kleding. Lekkernijen die je in de lokale horeca proeft zijn bijvoorbeeld Montaditos (broodjes met vis) en Ropa Vieja: gestoofd rundvlees of kip, kikkererwten een aardappels.

Het groene binnenland
In het groene binnenland van Gran Canaria wachten uitgestrekte suikerrietplantages. Naast een mooi uitzicht en zoete lekkernij zorgen ze ook voor een bijproduct: Canarische rum. Op het eiland vind je de oudste rumdestilleerderij. Niet alleen van de Canarische Eilanden, maar van heel Europa. Natuurlijk mag je hier proeven of je schuift hier aan voor een lekkere lunch. Verderop ontdek je de krater van de Bandama-vulkaan. Ruim 10 voetbalvelden breed en 40 verdiepingen diep. Wat een beleving! Op de terugweg naar Las Palmas is een stop bij de botanische tuin van Viera y Clavijo ook de moeite waard. Hier maak je een wandeling langs maar liefst 2.000 plantensoorten. 

Puerto de Mogán
Puerto de Mogán ligt in het zuidwesten van Gran Canaria. Ze noemen het ook wel het Venetié van Gran Canaria. En wanneer je er rondslentert snap je direct waarom. Grachten verbinden de verschillende jachthavens van het stadje en met in de straten steken de kleurrijke bloemen mooi af tegen de witgekalkte huizen. Hier maak je foto’s waar ze thuis jaloers van worden. Je dag sluit je smaakvol af in de haven. Hier bestel je bijvoorbeeld gamba’s al ajillo of sanchoro canario: een stoofpotje van zoute vis.

Meloneras
Meloneras is de toeristenplaats van Gran Canaria. Je vind het, net als de meeste badplaatsen, in het zuiden van het eiland. Onze tip: wie van z’n verblijf hier wat bijzonders wil maken gaat eten – of drinken – in de hippe K1 food & lounge, direct aan de boulevard Calle Mar op nummer 37. Met frontaal zeezicht geniet je hier met de lekkerste cocktails van de zonsondergang. Toegegeven, met de uitgebreide menukaart waan je je eerder in Italië dan op Gran Canaria. Maar lekker, dat is het zeker. Is het al tijd voor die verkoelende daiquiri? 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)