5 tips waarom je naar Mauritius zou willen...

Heerlijk tropisch
Heerlijk tropisch

Als je mij vraagt naar mijn ultieme vakantie Top-3, staat Mauritius daar zeker in. Dit vind ik nou wat je noemt een droombestemming... Je vindt Mauritius (een groep van prachtige eilandjes) op 800 kilometer afstand rechts van Madagaskar, te midden van de Indische oceaan. Ik ben niet de enige die Mauritius op de wishlist heeft staan, want een vakantie naar Mauritius is een favoriet onder snorkelaars en zonliefhebbers. En dat is niet zonder reden! De temperaturen zijn er het hele jaar rond erg hoog, de zon schijnt veel en de wateren zijn helder blauw. Daarnaast zijn de bewoners jong en aardig en is er een grote variatie aan mooie bloemen en zeedieren. Ik ben er eens goed ingedoken en heb vijf tips op een rijtje gezet die je niet mag missen tijdens een vakantie naar Mauritius.

 

Onderwaterleven
Ik houd ontzettend van snorkelen (duiken is helaas niet aan mij besteed), heerlijk op je gemakje het leven onderwater bewonderen, even in een heel andere wereld zijn... Super leuk. Mauritius is bij uitstek geschikt als snorkelbestemming en is met haar heldere wateren en rijke onderwaterwereld een waar paradijs. Oftewel: ga je naar Mauritius, ga dan zeker snorkelen! Let wel op; de ecosystemen aan de kust lijden onder de vervuiling van motorboten dus check of de snorkelorganisatie wel verantwoord en milieuvriendelijk is. Heb je een goede organisatie gevonden? Dan is er geen tijd te verliezen want de beelden die je onderwater ziet zijn prachtig. Zo leven er schildpadden, verschillende soorten haaien, roggen en murenes. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier prima terecht. 

Prachtig!
Prachtig!

Op avontuur in de natuur
Het leuke van verre reizen vind ik dat de natuur er vaak écht anders is dan bij ons. Juist daarom vind ik het zo leuk om tijdens mijn reizen op ontdekkingsticht te gaan. Naast genieten op het strand of zonnen aan het zwembad (is natuurlijk ook heerlijk!) heeft Mauritius ook veel te bieden qua natuurschoon. Grappig hè, want het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij Mauritius. Het Black River Gorges National Park is bijvoorbeeld prachtig. Zo heb je theeplantages in het zuiden, metershoge watervallen zoals de Chamarel waterval en ook nog de zevenkleurige heuvels. Die heuvels zijn erg mooi om te zien en danken hun kleur aan lava dat op verschillende momenten is gestold. Daarnaast is Mauritius dichtbegroeid met tropische bomen.

Mooie vergezichten
Mooie vergezichten


Trois Mamelles
Naast ongerepte bossen en unieke diersoorten vind tijdens je vakantie naar Mauritius nog iets indrukwekkends op Mauritius: Les Trois Mamelles. Les Trois Mamelles is een imposante bergketen bestaande uit drie pieken. Ook al is de klim niet lang, veel bezoekers onderschatten de tocht. Na een tijdje lopen ga je namelijk steil omhoog en dat kan nog best zwaar zijn. Het is echter zeker de moeite waard want vanaf de top heb je uitzicht over het hele eiland. Door de hoogte is het hier waarschijnlijk wel wat frisser en natter dan beneden, maar nog steeds prima te doen. Superleuk toch, om je bounty-vakantie te combineren met een stevige workout? Helemáál natuurlijk als er zo'n mooie beloning van een prachtig uitzicht in 't vooruitschiet ligt!

De Zevenkleurige Heuvels
De Zevenkleurige Heuvels

 
Grand Baie
Grand Baie is het drukkere gedeelte van het eiland. Hier kun je heerlijk aan het strand liggen of cocktails drinken in een van de vele barretjes. Ook kun je hier lekker eten in goede restaurants of gaan shoppen. Grand Baie wordt druk bezocht en is echt het meest levendige gedeelte van het eiland omdat iedereen hier wel even de prachtige stranden wil zien en de sfeer wil komen proeven. Dit maakt dat het er erg gezellig is.

Zó kennen we Mauritius!
Zó kennen we Mauritius!

 
Trouwen
Hoe romantisch... trouwen op Mauritius! Het wordt veel gedaan. Sommige hotels hebben zich hier op ingesteld en kunnen helpen bij de ceremonie. Veel mensen kiezen er voor om te trouwen tijdens hun vakantie naar Mauritius vanwege de idyllische omgeving. Trouwen op Mauritius staat natuurlijk garant voor pure romantiek en het eiland maakt de hele ervaring net wat mooier. Voor koppels die graag op een perfecte locatie willen trouwen is Mauritius dus een zeer geschikte vakantiebestemming. 

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik zou direct mijn koffers willen pakken... Staat Mauritius (inmiddels) ook op jouw wishlist?

 

I.s.m. Fox Travel

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)