5 tips voor een onderhoudsvrije tuin

5 tips voor een onderhoudsvrije tuin
5 tips voor een onderhoudsvrije tuin

Help! Je wilt graag een prachtige tuin, maar je hebt geen groene vingers. Geen paniek. Met deze tips krijg je een waar paradijsje waarvoor je geen groene vingers nodig hebt!

Ook zo jaloers op mensen die altijd een prachtige, groene, bloeiende tuin hebben? Geweldig natuurlijk, maar realiseer je dat het aanleggen van zo'n tuin ook de nodige tijd kost. Toch kun je met de juiste tips zorgen voor een tuin die weinig onderhoud nodig heeft, en toch het hele jaar door groen is. We verklappen hier handige tips waarmee je direct aan de slag kunt!

Tip 1. Altijd groen: bamboe
Met bamboe heb je altijd een groene tuin - zowel in de zomer als in de winter. Bamboe heeft weinig onderhoud nodig - alleen regelmatig een flinke plens water geven en af en toe wat dode takken wegknippen. Let op: er zijn veel woekeraars die, als je ze in de volle grond zet, door je hele tuin een weg willen banen. En dat ook doen. Wil je niet dat al je planten verstrikt raken in de wortels van de bamboe, zet je bamboe dan in aparte bakken. En als je de bakken ook nog eens op wielen zet, kun je ze gemakkelijk verplaatsen. Easypeasy!

Tip 2. Kunstgras it is
Altijd groen, superzacht en tegenwoordig in super kwaliteit verkrijgbaar: kunstgrassen. Steeds meer mensen kiezen voor kunstgras in de tuin, en dat is niet voor niets. Zo heb je met kunstgras geen onkruid meer in het gras, hoef je het nooit meer te maaien en gele plekken zijn verleden tijd. Kies je ook voor het gemak van kunstgras? Vraag dan gratis stalen op, zodat je kunt kijken welke soort het beste past in jouw tuin.

Tip 3. Kies voor groenblijvers
Hoort een beetje bij tip 1. Met heesters en hedera heb je groenblijvers in je tuin die nauwelijks blad verliezen. Dat scheelt je een hoop opruimgedoe! En door een haag te maken van hedera (klimop) heb je altijd een groene wand, waar je weinig onderhoud aan hebt.

Tip 4. Slim: vaste planten
Met vaste planten heb je altijd weer mooie groene bloeiers in je tuin, die je alleen een beetje hoeft bij te houden. Meer niet. Harstikke handig én mooi om te zien, want je tuin wordt elk jaar vanzelf een stukje mooier.

Tip 5. Bodembedekkers tegen onkruid
Heb je een hekel aan het wieden van onkruid? Met boedembedekkers geef je onkuid weinig kans. Bovendien heb je op die manier een mooie groene tuin waar je verder weinig aan hoeft te doen.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)