5 tips om met je mooiste vakantiefoto's te doen

5 tips om met je mooiste vakantiefoto's te doen
5 tips om met je mooiste vakantiefoto's te doen

Ken je dat? Ben je heerlijk op vakantie geweest, staat je telefoon bomvol foto's waar je niets meer mee doet. Zo zonde, want je wilt de fijne herinneringen natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden! Is de drempel om een compleet vakantiealbum te maken iets te hoog? Dan zijn deze vijf tips leuk, handig én super easy!

1. Maak een collage
Stel; je mocht de vijf leukste vakantiefoto's kiezen... welke zouden het worden? Tip: kies vijf favorieten die qua kleur goed met elkaar matchen en voeg vier sfeerbeelden of quotes toe (je kunt die bijvoorbeeld downloaden via websites waar je rechtenvrije beelden kunt downloaden). Nu laat je van deze negen beelden een foto op canvas maken, die je in een vierkant (van drie rijen van drie) bij elkaar hangt. Zo heb je je eigen, persoonlijke schilderij!

2. It's all about choices
Het probleem van de foto's op onze telefoon is dat we er eenvoudigweg veel te veel maken. Daarom een slimme tip: maak in je foto-app fotoalbums aan per vakantie, en kies niet meer dan 25 foto's. Klinkt veel maar je zult zien: het is nog best lastig om een goede keuze te maken! Door jezelf tot zo'n keuze te dwingen, gooi je weg wat er niet echt toe doet (vooral de dubbelingen, bewogen foto's of foto's waar mensen niet leuk genoeg op staan). De mapjes die je nu hebt zijn lekker opgeruimd waardoor je ze veel meer gaat bekijken en gaat laten zien aan anderen. 

3. Eyecatcher aan de muur
Heb je echt een fantastische vakantiefoto die een ereplekje aan de wand verdient? Laat er een foto op hout van maken! Wat dacht je van jouw mooiste foto op steigerhouten planken met een whitewash afwerking? Super bijzonder en stijlvol. Ook heel mooi om als cadeau te geven!

4. Maak jaaralbums
Zie je door de bomen het bos niet meer en heb je echt véél te veel foto's? Maak jaaralbums. Start gewoon bij 2021 en werk elk jaar terug. Maak een selectie van de leukste foto's per jaar en gooi de rest weg (of, als je dat niet kunt, zet ze op een harde schijf die je goed bewaart). De berg wordt steeds kleiner, totdat je van elk jaar een album hebt. Vanaf dan hoef je het alleen nog maar bij te houden. Advies: maak elk jaar, aan het begon van het nieuwe jaar, het album van het afgelopen jaar. Door gedurende het jaar alvast eem voorselectie te maken is het echt niet zoveel werk als je zou denken.

5. Elke week even opruimen
Tot slot een slimme tip. Maak er een gewoonte van door elke week even je foto app op te ruimen. Wat heb je de afgelopen week gefotografeerd dat weg kan? Hup, weg ermee. Door het op deze man ier bij te houden bespaar je jezelf de ellende van een enorme berg foto's waar je niets mee doet, omdat je er simpelweg niet doorheen komt. Zó ga je veel meer genieten van de foto's die je hebt gemaakt!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)