5 leuke herfstvakantietips

DIY kaartenhanger. Leuk!
DIY kaartenhanger. Leuk!

Hier in Utrecht is het herfstvakantie. Of nouja, eerlijk gezegd: ik krijg er vrij weinig van mee want er moet gewoon doorgewerkt worden, maar de kinderen zijn vrij. En wat dan? Beetje schipperen met logeerafspraken, uurtjes schuiven en op pad met opa's en oma's. En vooral: leuke dingen verzinnen die de kinderen kunnen gaan doen. Hierbij vijf herfstvakantietips, doe er je voordeel mee!

Een week lang zijn ze vrij, de kids. Heerlijk voor hun natuurlijk (en eerlijk is eerlijk: ze zijn er ook aan toe!) maar iets lastiger voor mijzelf, qua werk dan. Herkenbaar voor jou? Doe dan je voordeel met deze tips waarmee ze in elk geval weer wat uurtjes zoet zijn! Zo is mijn dochter van elf dol op knutselen. Ze heeft het handlettering al een tijd geleden ontdekt, tekent graag én schrijft verhalen maar ze knutselt ook graag leuke dingen. Mag alleen niet te lang duren. Nu weet ik dat Imakin waanzinnig leuke DIY-pakketten heeft maar eh... in de meeste gevallen is mama's hulp dan hard nodig. Deze DIY kaartenhanger is nieuw in het assortiment en zo te zien heel goed te maken zonder mijn hulp. Echt iets voor mijn meisje!

Zo mooi, zo'n grote mandala
Zo mooi, zo'n grote mandala

Deze week kun je bij Flavourites zo'n heel toffe mandala winnen. Dit is een mal waarmee je de mooiste mandala's maakt op je muur, vloer, meubels of buiten. Waanzinnig! Gisteren zag ik eigenaresse Eleonora (die wij al heel lang kennen van haar label Mim-pi.com) bij VT Wonen op TV de mandala showen. Styliste Marianne Luning maakte er een prachtige muur mee. Ook iets voor jou? Ik vind het erg tof! Oké, oké, oké: dit is dus geen klusje voor je kinderen maar je kunt ze natuurlijk wél een leuk filmpje laten maken terwijl jij aan het werk bent! Daar zijn zij dan vast weer heel handig in, haha.

En kleuren maar!
En kleuren maar!

En dit is nou typisch zo'n idee waarbij je acuut wilt meedoen. De megagrote kleurplaten van XL kleurplaat zijn zo leuk, daar wil je met z'n allen aan meedoen! Hup, op tafel met zo'n tekening en kleuren maar. Super zen. 

3D-koekjes. Yummie.
3D-koekjes. Yummie.

Altijd een leuke bezigheid voor in de vakantie (en vooral heel lekker): bakken! Ken je Cookies4fun? Hier bestel je 3D-koekjesvormen. Echt ontzettend leuk! En smullen natuurlijk! Met deze bakset maak je staande koekjes in de vorm van bloemen. Super gemakkelijk en met groots wow-effect! Maar appelflappen, gewone zandkoekjes, pepernoten en Dr Oetker taart mogen natuurlijk ook gebakken worden ;-).

Alles wordt leuk met zo'n strijkapplicatie
Alles wordt leuk met zo'n strijkapplicatie

Oja, en dan nog deze shop. Bij Strijkapplicaties.nl kun je enorm veel leuke strijkapplicaties bestellen. Op een kussen, spijkerjasje, T-shirt... noem maar op. Leuk om samen met de kids lekker rond te struinen, wat moois uit te zoeken en dan het gaan maken. Nou vooruit dan: kost je toch even tijd, maar ik zeg: quality time met de kids. Valt ook weer wat voor te zeggen, toch? Ik zeg: een fijne herfstvakantie voor jou en je kinderen, of het nu deze of volgende week is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)