4x fijnste vakantieboeken

Boeken lezen op vakantie
Boeken lezen op vakantie

Ga je nog op vakantie en wil je graag genoeg te lezen hebben, of ben je alweer terug van vakantie en wil je op je balkon fijn wat boeken lezen? Super relaxend is dat hé? Maar nu is natuurlijk de vraag; welke boeken moet ik lezen? Hier een paar goede boekentips voor deze vakantie!

Mijn persoonlijke favoriet van de afgelopen tijd is absoluut het boek 'Dit is een goede gids' van Marieke Eyskoot. Een ware gids om op een andere manier naar duurzaamheid te kijken. Met een positieve blik, ontzettend veel goede tips en feiten en een goede lading humor word je aan het denken gezet en wíl je verandering maken. Stapje voor stapje, want wat Marieke veel duidelijk maakt in het boek is dat niemand perfect is en iedereen duurzaam moet proberen te zijn op zijn/haar eigen manier. 

Voor een duurzame lifestyle
Voor een duurzame lifestyle

Paulien Cornelisse kennen de meeste van de televisie waar ze vaak te zien is en zelf ook toffe programma's maakt. Nog veel leuker zijn haar boeken. 'Taal is zegmaar echt mijn ding' en 'Taal voor de leuk' zijn mijn favoriet. Het perfecte voorbeeld van een boek dat je met twee keer knipperen uit leest. Zo hilarisch en toch ook heel interessant. Paulien vertelt verhalen waarin ze bepaalde woorden probeert uit te leggen, omdat ze het zelf maar rare woorden vindt. Voor mij is het heel herkenbaar omdat ik ook geïnteresseerd ben in taal, maar voor de mensen die niet veel met taal hebben is het alsnog een aanrader door de hoeveelheid hilarische humor die Paulien heeft. 

Elke dag 5 minuten even tot jezelf komen
Elke dag 5 minuten even tot jezelf komen

Een doe-boek klinkt misschien wat kinderachtig, maar tegenwoordig zijn er veel varianten die het leven van volwassenen een stuk aangenamer of rustiger maken. Dit prachtige linnen notitieboek 'The five minute journal' is jouw tool naar meer focus op de goede dingen in je leven. Je ontwikkelt hierdoor meer zelfbewustzijn en dankbaarheid. Door dagelijks de vragen te beantwoorden ben je elke ochtend en de avond bezig met dankbaarheid. In een drukke samenleving zoals deze is dit een perfect boek om even tot jezelf te komen. 

Hilarische boeken van Paulien Cornelissen
Hilarische boeken van Paulien Cornelissen

In de vakantie hebben we niet alleen meer tijd om te lezen, maar ook om wat meer uitgebreid te koken. 1+1=2, je raadt het al; een kookboek kan daarbij niet missen! Hoewel ik graag voor de snelle en makkelijke gerechten ga, moet je soms gewoon echt even uitpakken. Als vegetariër is er niet altijd evenveel inspiratie en neig ik soms naar een simpele falafel of vegaburger. Totdat je de boekenkast opentrekt en snuffelt tussen alle kookboeken en opties, want geloof mij, dat zijn er reuzeveel. Een boek dat mij blijft verbazen is 'Het gouden vergeten groenten boek' van Marianna Buser. Vergeten groenten vallen bij mij om een gekke reden altijd heel goed in de smaak. Pastinaaksoep, knolselderij bij de pasta of rode bietensalade. Laat je vooral verrassen!

Heerlijk koken met vergeten groenten
Heerlijk koken met vergeten groenten

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)