4 uur: groente...sap!

De Groentenbox van Sapje
De Groentenbox van Sapje

Onlangs kon je lezen over Flavourites’ Natascha’s ervaringen met de detox-kuur van Sapje. Super interessant! Collega Petra ging ook met de groente sapjes van Sapje aan de slag, maar gooide het over een ietwat andere boeg.

Ik ben dol op groente en fruit, dus die kleurige flesjes met sap waar Natascha mee rondliep afgelopen zomer zagen er heel aantrekkelijk uit. Maar een Detox-kuur met bijbehorende pretox, dat is echt niks voor mij. En om heel eerlijk te zijn, heb ik het ook niet nodig, want ik eet hartstikke bewust en kom prima aan mijn 2 ons groente en 2 stuks fruit per dag.
.
Of...toch niet? Ja, toen we met z’n allen thuiswerkten en de kinderen online les hadden en er geen sportclubjes waren, ja toen was er tijd over om uitgebreid te lunchen en verantwoord te koken en vooral heel hard aan de weerstand te werken om maar niet ziek te worden. Maar nu is de klad er wel ingekomen. We zijn weer (hybride) aan het werk en hebben dus meer reistijd, de kids zijn weer naar school en alle voetbal- en circus trainingen zijn weer gestart waardoor we een draak van een avondschema hebben. 'Verantwoord' wordt dan nogal eens vervangen door 'makkelijk' en tja, dat netekent niet altijd dat er echt veel vitamines worden gegeten. Bovendien is het inmiddels herfst en weet ik uit ervaring dat we dan wel een extra vitamineboost kunnen gebruiken. Tijd voor een kleine reset en dus bestel ik bij Sapje een Groentesap Box met daarin maar liefst 24 flesjes biologische sappen. 

Heerlijk, die zoete aardse maak van biet en wortel
Heerlijk, die zoete aardse maak van biet en wortel

En ja, daar kwamen ze, mijn 24 ijskoude kleurrijke vrienden:
2x detox
2x energy
2x recharge
2x fresh
2x seasons
2x sunny
2x recover
2x boost
2x fuel
1x wild
1x hydrate
1x Ron’s sapje
1x power
1x support
1x reboot
.
Het paste allemaal maar net in mijn kleine vriezer (note to self: voordat beide kids pubers zijn, hebben we een grotere vriezer nodig!), dus het plan is om gewoon meteen beginnen met deze sapjes. 

Kijk eens wat lekker!
Kijk eens wat lekker!

Lekker of niet?
Ik had vooraf bedacht dat deze sapjes ervoor zouden zorgen dat we elke dag op een makkelijke manier voldoende groente en fruit binnen zouden krijgen, naast onze reguliere maaltijden. Leuk bedacht, maar waar ik bij wijze van spreken fluitend het eerste flesje leeg dronk, waren mijn huisgenoten een stuk minder enthousiast. En echt, het zijn geen moeilijk eters, maar groente drinken, dat ging ze toch een beetje ver. Tot zover mijn goede voornemens voor de fam. Maar het goede nieuws: alle sapjes zijn voor mij! Yay!
.
Ik vind ze heerlijk en ik word er zo blij van als ik de labels van de sapjes lees. Want wat een hoop verschillende groenten, fruit, kruiden en specerijen zitten er in! Nu moet ik even iets bekennen: ik heb zelf een slowjuicer en ja, die gebruik ik ook. Af en toe. Want is het namelijk een enorme klus om een litertje sap te juicen. Je bent echt een flinke hoeveelheid groente en fruit aan het snijden en als je eenmaal klaar bent met juicen, moet je ook nog het apparaat schoonmaken. I know, I know. Maar toch…..ik vind het een uitkomst. ‘s avonds verplaats ik één flesje van de vriezer naar de koelkast en die neem ik de volgende dag mee naar mijn werk. Ik heb namelijk ontdekt dat ik het heerlijk vind, en blijkbaar nodig heb, om zo rond een uur of vier een groentesapje te drinken. Even een boost op een moment dat het nog wel even duurt voordat ik ga eten. Zeg maar een gezond en verantwoord Cup-a-Soup moment.

Alles wat erin zit vind je op het label
Alles wat erin zit vind je op het label

Weerstand en gezondheid op de eerste plek!
Oké, het ene sapje vond ik echt wel lekkerder dan het andere. Ik houd heel erg van de zoete aardse smaak van rode biet en wortel, het friszure van groene appel en citrusvruchten, groene (blad)groente en de scherpe smaak van gember, zwarte peper en ginseng. Maar pastinaak, witte kool en bleekselderij bijvoorbeeld eet ik liever dan dat ik ze drink. En toch, als je zo’n ietwat bitter sapje drinkt om jezelf een boost te geven, te werken aan je weerstand en voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen, dan voelt dat wel heel goed. 

Voor mij waren deze 24 sapjes een goede manier om weer even heel bewust voldoende groente en fruit op het menu te zetten en een betere, meer verantwoorde routine te vinden. Voor mijn hele gezin betekende dat extra aandacht voor groente en fruit met als extraatje voor mij een sapje per dag. De kosten voor mijn Groentesap Box waren € 103,- wat neerkomt op € 4,29 per flesje. Duur? Mwah, ik vind het een heel redelijke prijs als je bedenkt hoeveel biologische ingrediënten er allemaal in zitten en hoe makkelijk en gezond het is (vergelijk het maar eens met de gemiddelde Caramel Latte to go...). Dus ook ik zeg: experiment geslaagd!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)