4 handige apps bij het (her)inrichten van je woning

4 handige apps bij het (her)inrichten van je woning
4 handige apps bij het (her)inrichten van je woning

Je eigen woning wil je natuurlijk graag op je eigen smaak en wensen aanpassen. Die zaken kunnen tussentijds nog veranderen, waardoor restylen aan de orde komt. Het lastige van het kiezen van je inrichting is dat je nooit goed kunt inschatten hoe het gaat uitpakken. Gelukkig zijn er allerlei handige apps zijn voor je smartphone die je daarbij kunnen helpen als professionele niet tot de mogelijkheden behoort. We bespreken vijf van die apps, die overigens allemaal beschikbaar zijn voor Android-toestellen, zoals bijvoorbeeld de nieuwe nieuwe Samsung S23 die in februari in de schappen ligt! Deze nieuwe serie smartphones van Samsung heeft een aantal interessante verbeteringen ten opzichte van de S22, zoals een snellere, en zuinigere processor, meer interne opslagcapaciteit bij de instapmodellen plus een grotere accu. Neem je het absolute vlaggenschip, de S23 Ultra, dan krijg je zelfs een telefoon met een geavanceerde nachtcamera en een telelens waarmee je tot 10 keer kunt inzoomen!

Home Design 3D


Ben je van plan je huis goed op de schop te nemen? Misschien is het handig om dat eerst eens virtueel te doen. Dat kan met de app Home Design 3D. Hiermee kun je je woning een volledige virtuele verbouwing geven. Met behulp van de app maak je een 2D en 3D plattegrond van je huis om zodat je je plannen kunt visualiseren. Dat is fijn, want dan kun je het eerst zien voordat je besluit om daadwerkelijk een muur eruit te gaan slopen. Daarnaast kun je met Home Design 3D je woning inrichten met behulp van honderden interessante texturen plus een ruime selectie aan meubels.

MagicPlan


Heb je even snel een plattegrond nodig van je woning of een ruimte daarin, zodat je een globaal beeld kunt krijgen van de omvang? Alles met de hand op meten is geen pretje en gaat ook niet erg snel. Met de app MagicPlan hoef je niet op je knieën moet een meetlint en allerlei meubels te verplaatsen. In plaats daarvan loop je met de camera van je smartphone aan door de ruimte(s) en de app berekent vervolgens de afmetingen. Daar krijg je natuurlijk geen exacte, betrouwbare cijfers mee, maar wel in globaal beeld dat kan helpen bij het sturen van je ideeën.

Flexa Visualizer


Wel kleur op moet je kiezen voor op de muur? Het is altijd een gok, omdat je niet precies weet hoe het gaat uitpakken. Wil je daar toch wat inzicht in krijgen, gebruik dan de app Flexa Visualizer. Kies een kleur van Flexa in de app, richt vervolgens je camera op een muur en je ziet meteen hoe die kleur eruit gaat zien in jouw interieur. Daarnaast kun je virtueel in de ruimte rondlopen om te ondervinden hoe de gekozen nieuwe kleur staat in combinatie met je andere meubels. Je kunt het beeld ook delen met anderen als je hun mening wilt. Wat ook heel fijn is, is dat de app een kleur kan herkennen en daar een passend kleurenschema bij kan opstellen voor je! 

Curate


Naast de grotere zaken zoals verbouwingen, kleuren en meubels, is er ook nog de afwerking om je over te buigen. Bijvoorbeeld het ophangen van foto’s, posters en schilderijen. Daar moet je doorgaans voor boren in de muur. Dan is het wel zo fijn als je eerst een inschatting kunt maken van hoe het eruit gaat zien in de context van de ruimte. De app Curate stelt je in staat om het object in kwestie op schaal in een foto van de kamer te plaatsen zodat je hier een indruk van kunt krijgen.

Allemaal handige apps die voorkomen dat je alles op de bonnefooi moet doen. Je kunt je ideeën eerst loslaten op deze apps om te zien of ook daadwerkelijk zo goed zijn als jij denkt. Dat scheelt een hoop teleurstelling en frustratie als het in de praktijk anders uitpakt dan jij in je hoofd had.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)