4 dagelijkse gewoontes die een droge huid verergeren

4 dagelijkse gewoontes die een droge huid verergeren
4 dagelijkse gewoontes die een droge huid verergeren

Relatief veel vrouwen hebben last van een droge huid. Met name in de zomermaanden droogt de huid snel uit, met alle gevolgen van dien. Een droge huid kan pijn doen, kan rood worden of zelfs gaan bloeden. Zover wil je het uiteraard niet laten komen.

Dit doe je onder meer door je huid op de juiste manier te behandelen. Ook doe je dit door onderstaande gewoonten op een andere manier in te gaan vullen. Deze 4 dagelijkse gewoontes verergeren namelijk een droge huid.

Verkeerde huidverzorgingsproducten gebruiken

Waar veel vrouwen de mist ingaan, is al bij het kopen van huidverzorgingsproducten. Verkeerde huidverzorgingsproducten maken een droge huid alleen maar erger. Of zijn juist de oorzaak van het droger worden van de huid.

Kijk daarom eens naar de producten van bijvoorbeeld lipikar. Dit is een lijn binnen het aanbod van La Roche Posay waarbij de focus volledig op een gevoelige, zeer droge huid ligt. Met deze huidverzorgingsproducten voorkom je én ga je een droge huid tegen. Zo eenvoudig kan het dus zijn.

Spijtig genoeg gebruiken veel vrouwen toch de verkeerde producten. Dit zijn bijvoorbeeld producten met irriterende stoffen. Of zijn producten die niet voor het betreffende huidtype geschikt zijn. Ga daarom heel goed voor jezelf na welk huidtype je exact hebt.

Onvoldoende hydratatie

Meerdere instanties, en experts, raden je aan om minimaal 2 liter water per dag te drinken. Dit advies komt uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen. Nee, dit advies heeft onder meer te maken met het voorkomen van een droge huid. Door voldoende water te drinken, blijft je gehele lichaam voldoende gehydrateerd. Inclusief je huid dus.

Onvoldoende hydratatie heeft niet alleen met water drinken te maken. Gebruik je bijvoorbeeld een niet-hydraterende crème voor je huid? Dan vererger je je droge huid alleen maar. Gebruik altijd een hydraterende crème en smeer deze crème direct na het douchen op.

Gebruik van verkeerde reinigingsproducten

Haal je elke avond de make-up van je gezicht af? Reinig je ook elke avond je handen goed? Goed bezig! Het probleem hierbij is alleen dat je wellicht verkeerde reinigingsproducten gebruikt. Kies altijd voor milde reinigingsproducten. De krachtige producten richten alleen maar schade aan je huid aan. Zo kunnen deze producten ook debet zijn aan het uitdrogen van je huid. Gebruik daarom te allen tijde milde reinigingsproducten.

Je huid blootstellen aan de weersomstandigheden

Vind je het heerlijk om in de zomer van het warme weer te genieten? Het gevolg hiervan kan het uitdrogen van je huid zijn. Extreme weersomstandigheden dragen hier in veel situaties aanzienlijk aan bij. Je moet daarom je huid maar matig blootstellen aan de weersomstandigheden.

Dit geldt eigenlijk gedurende het hele jaar. De koude lucht in de winter is namelijk ook één van de hoofdoorzaken van een droge huid. Bescherm daarom in de winter én zomer je huid goed tegen de verschillende weersomstandigheden.

Kun je deze dagelijkse gewoonten eenvoudig aanpassen? Ja, absoluut. De eerste stap is eigenlijk om de juiste verzorging- en reinigingsproducten aan te schaffen. 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)