3x bijzonder brood

3x bijzonder brood
3x bijzonder brood

We moeten even iets bekennen...we zijn eigenlijk helemaal niet zo’n brood-eters bij Flavourites. Is dat erg? Neuh, vinden wij niet. Maar wat we wel graag op ons bordje zien, zijn van die lekkere baksels, gemaakt in een broodvorm, maar dan anders. Snap je? We laten hier onze favorieten zien.

 

Noten- en zadenbrood
Onze Flavourites collega Bettina serveerde tijdens een team-lunch bij haar thuis het meest heerlijke brood allertijden. Zo’n brood waar je van wilt blijven eten, zo lekker. Denk: veel noten, zaden, zwarte olijven, kokosolie, havervlokken. Het is totaal niet te vergelijken met het luchtige brood dat je bij de bakker koopt, dit is een compact en stevig brood. En super lekker dus. Uiteraard werden na afloop het recept met ons gedeeld en ja, wij hebben het inmiddels ook al gemaakt. Wij aten het brood bij een kop soep, maar het is het ook heerlijk als tussendoortje met wat boter, hummus of groentespread. Het recept van deze Life Changing Loaf of Bread is van Sarah Britton en vind je op haar inspirerende (Engelstalige) site My new roots.

Heerlijk: bananenbrood mét schillen
Heerlijk: bananenbrood mét schillen

Bananenbrood
Een favoriet van velen is bananenbrood, en ook wij vinden het heerlijk. Super als ontbijt of als snack tussendoor en als je voor een low sugar variant gaat is het best gezond. Wist je trouwens dat je voor bananenbrood ook de schil kunt gebruiken? Yep, klinkt een beetje vreemd maar is ontzettend lekker. De schillen geven een veel intensere smaak aan je bananenbrood en zitten ook nog eens boordevol vitamines en mineralen. Er zijn verschillende manieren waarop je de schil kunt toevoegen aan je recept. Je kunt de hele banaan invriezen en vervolgens ontdooid met de rest van de ingrediënten in een blender of keukenmachine fijnmalen. Of je snijdt de schillen in stukjes, laat ze in wat water een aantal minuten koken en maalt ze fijn in de blender. Als je van plan bent om de schil te gebruiken de volgende keer dat je een bananenbrood maakt, dan kun je één banaan minder dan in het recept gebruiken. Probeer bijvoorbeeld dit recept van domestic Goddess Nigella Lawson.

Pompoenbrood, mét zaadjes!
Pompoenbrood, mét zaadjes!

Pompoenbrood
Dit pompoenbrood van Rens Kroes is zowel zoet als hartig en ik beloof je, ook als je niet van pompoen houdt, ga je dit heerlijk vinden! Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst, het meeste heb je waarschijnlijk in huis of haal je bij elke supermarkt. En laat ook het schoonmaken van de pompoen je niet weerhouden, want dat is easy peasy; gewoon in grote stukken snijden, op een ovenplaat leggen, beetje olie erover en na een minuut of dertig maak je er zo met de staafmixer een fluweelzachte puree van. Verder hoef je niks ingewikkelds te doen met rijzen of zo, gewoon eerst alle natte ingrediënten mengen, dan alle droge ingrediënten en daarna komt alles samen en kan het de oven in. Lekker in dikke plakken en met pompoenpitjes bovenop.

Check onze Pinterest-pagina voor alle en meer inspirerende recepten.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)