3 tips voor het vinden van een betrouwbaar installatiebedrijf

3 tips voor het vinden van een betrouwbaar installatiebedrijf
3 tips voor het vinden van een betrouwbaar installatiebedrijf

Loop je al een tijdje met het idee om bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp te laten plaatsen, maar vind je het lastig om een betrouwbaar installatiebedrijf te vinden? Dan snappen we dat heel goed. Tegenwoordig is deze keuze zo enorm en zijn er ook een heleboel partijen waar je je vraagtekens bij kunt zetten. Daarom willen we graag een aantal handige tips met je delen, die het vinden van een betrouwbaar installatiebedrijf een stuk makkelijker maakt. Natuurlijk kan er ook dan altijd iets zijn, maar over het algemeen hoef je dan geen buikpijn te hebben van zaken zoals garantie of de ervaring en kennis van de installateurs zelf.

Referenties en ervaring

Het is belangrijk om de referenties en ervaring van het installatiebedrijf te controleren voordat je met ze in zee gaat. Want laten we eerlijk zijn, een betere mening dan die van mensen die eerder met ze hebben samengewerkt krijg je natuurlijk niet. Kijk eens naar de projecten die ze eerder hebben uitgevoerd en vraag rond in je omgeving. Misschien hebben vrienden of familieleden goede ervaringen met een bepaald installatiebedrijf. Door referenties en ervaring te controleren, krijg je een goed beeld van de professionaliteit en betrouwbaarheid van het bedrijf. Let alleen wel op dat je goed kijkt naar het soort ervaringen. Negatieve ervaringen kunnen namelijk in bepaalde gevallen volledig los staan van hetgeen waarvoor jij op zoek bent naar een bedrijf en kan ook gewoon de beleving van iemand zijn.

Vraag meerdere offertes op

Stel dat je zonnepanelen wilt laten plaatsen door installatiebedrijf Recharged en je hebt hier een goed gevoel bij, dan is het nog altijd slim om ook even bij een of twee andere bedrijven een offerte op te vragen. Al is het alleen al om elkaar scherp te houden. Nu weten wij uit ervaring dat Recharged niet alleen qua prijs, maar ook kwaliteit in vrijwel alle gevallen het beste naar voren komt, maar geeft het voor jezelf misschien net even een wat fijner gevoel en zelfs vaak de bevestiging dat je eerste ingeving goed is. Nu kan het natuurlijk ook eens anders zijn en dat je echt twijfelt.  Alleen daarom is het slim om altijd even om je heen te kijken en je niet blind te staren op één partij.

Aanvullende voorwaarden

Een gunstige prijs is leuk, maar hoe zit het met de aanvullende voorwaarden? Hoelang is de garantie? Wat valt er allemaal onder de garantie zijn zomaar twee belangrijke punten waar veel mensen vaak niet direct aan denken. Zo kun je bijvoorbeeld beter 500 euro meer betalen en 5 jaar langer garantie hebben, dan dat je straks voor een dubbeltje op de eerste rij zit en de garantie naar 2 jaar verlopen is. Nu is de kans niet heel groot dat er binnen zo’n kort tijdsbestek iets gebeurt, maar het is wel balen als er bijvoorbeeld iets met omvormer is na 2,5 jaar. De kosten die je dan moet maken voor vervanging of reparatie liggen vaak hoger dan de meerprijs die je had betaald bij het installatiebedrijf met een langere garantie.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)