3 Tips voor het kopen van een sport bh

3 Tips voor het kopen van een sport bh
3 Tips voor het kopen van een sport bh

Sporten is natuurlijk ontzettend belangrijk om fit en gezond te blijven. Daarbij maakt het niet uit of je nu iedere dag lekker een stuk gaat wandelen of het liefst regelmatig een flink stuk gaat fietsen. Wat met name belangrijk is, is dat je zorgt voor een goede outfit. Daarbij is het niet alleen belangrijk dat je kijkt naar hoe je eruit ziet, iets wat overigens niet geheel onbelangrijk is, maar ook kijkt naar de praktische kant. Wat we bijvoorbeeld met name veel zien bij vrouwen, is dat een sport beha een punt van discussie is. Niet iedereen draagt er één en van de vrouwen die er wel een dragen, heeft een deel niet de juiste maat of pasvorm. Omdat een sport bh heel belangrijk is om niet alleen een stuk prettiger te kunnen sporten, maar ook om je borsten de juiste ondersteuning te bieden, hebben we 3 handige tips voor het kopen van een sport beha voor verschillende sporten.

Kies de juiste maat

Net als eigenlijk iedere aankoop als het gaat om kleding, geldt ook hier dat de juiste maat ontzettend belangrijk is. Daarbij is het belangrijk dat je niet alleen kijkt naar je huidige bh maat, maar ook naar de impact van de mate waarin je beweegt. Zo zal je tijdens het hardlopen meer ondersteuning nodig hebben, dan wanneer je bijvoorbeeld gaat fietsen. Zorg ervoor dat je kiest voor een bh die niet alleen goed zit, maar ook vooral niet knelt. Te strak is namelijk ook niet prettig en kan ervoor zorgen dat de bandjes gaan schuren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een roze sport bh van Freya, maar zijn de sport bh’s van Anita ook ontzettend populair.

Kies het juiste type bh

We hebben het al even genoemd, maar er zijn verschillende sport bh's te koop, elk met hun eigen ondersteuningsniveau. low impact beha's zijn geschikt voor activiteiten zoals yoga en wandelen, waarbij je borsten minimaal bewegen. Kies je voor een medium impact beha, dan zijn deze ideaal voor sporten zoals dansen en fietsen. Ga je hardlopen, dan wordt er wat meer ondersteuning gevraagd van je bh. Een shock absorber is dan bijvoorbeeld verstandig, zodat je borsten echt geen kant op kunnen en jij tot het maximale kunt gaan als het gaat om je prestaties.

Comfort en stijl

De juiste maat en ook pasvorm zijn belangrijk, maar hoe je sport bh eruitziet, is ook niet geheel onbelangrijk. Kies daarom voor een bh die ook comfortabel zit, zoals een bh die gemaakt is van een ademende stof. Dit zorgt ervoor dat het vocht makkelijker kan worden afgevoerd, waardoor je niet na een paar kilometer hardlopen je bh zeiknat hebt, waardoor je kans hebt op irritatie van de huid. Omdat je ook prima in alleen een sport bh kunt sporten, is de stijl ook niet geheel onbelangrijk. Waar we tot jaren geleden vaak zagen dat de sport bh’s vaak saai waren qua kleur en pasvorm, is dit de afgelopen jaren wel anders geworden. Zo kun je dus altijd wel een sport bh vinden die past bij de rest van je outfit tijdens het sporten.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)