3 tips om voordelig mobiel te bellen!

3 tips om voordelig mobiel te bellen!
3 tips om voordelig mobiel te bellen!

Wanneer we het over maandelijks hoge terugkerende kostenposten hebben dan kunnen we mobiele telefonie daar zeker toe rekenen. Een abonnement bestaat vaak uit een soort van afbetaling van de lening voor het toestel enerzijds en de belminuten anderzijds. Samen komt dit op een aardig bedrag per maand uit. Het is dan ook een kostenpost waarvan het goed is om scherp op te zijn. Er zijn echter een aantal tips om deze kosten overzichtelijk te houden. Welke dat zijn? Dat is voor jou uitgezocht en genoteerd in dit blog.

De tweede ronde


Wat veel mensen zich niet realiseren is dat je na het aflopen van je tweejarig contract echt niet meteen een nieuw toestel (met contract!) hoeft aan te schaffen of dat je meteen een langdurige contractverlenging aangaat bij je huidige provider. Vaak wordt zo’n contractverlenging stilzwijgend doorgevoerd na die twee jaar en je betaalt daarbij significant meer dan dat nodig is. Daarnaast is een toestel na twee jaar natuurlijk wel kwetsbaarder, een sim only maandelijks opzegbaar afsluiten is dan ook slim. Je kunt dan een nieuwe abonnement afsluiten met toestel wanneer je oude het begeeft. Dus gewoon je oude toestel nog een ronde gebruiken in combi met een sim only abonnement. 

Net niet het nieuwste


Marketing is er niet voor niets, dit is er natuurlijk omdat veel mensen er ook daadwerkelijk gevoelig voor zijn. Het toppunt van marketing is misschien wel de lancering van een nieuw type toestel qua mobiele telefonie wat er op de markt komt. Het wordt gepresenteerd als een enorme vooruitgang op de vorige versies. In werkelijkheid valt dit vaak wel mee, zeker gezien de ontwikkelingen de afgelopen jaren kan het niet anders dan dat de innovaties gering zijn. Wat echter niet gering is, is het verschil in prijs. Een nieuwe release is altijd zeer hoog geprijsd, zeker gezien de net wat oudere types. Hierin investeren is dan ook een slimme keuze. De beste kwaliteit maar net niet volgens de laatste innovaties. Je mist er vaak niks aan, behalve een veel voordeligere prijs. De Samsung a53 is hier een voorbeeld van. 

Kortom, in tijden dat alles behoorlijk aan de prijs is kan het lonen eens je vaste lasten onder de loep te nemen. Mobiele telefonie is hier een voorbeeld van, een kostenpost die altijd weer terugkomt. Hierop bezuinigen gaat je vele zuurverdiende euro’s opleveren en het allerfijnste is nog dat je op kwaliteit niet meer hoeft in te leveren!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)