25x de leukste (en lekkerste) coffee-to-go van ons land

De leukste coffee-to-go adresjes! Vnlr Stek Leeuwarden,  Coffee District Amsterdam, Cornelis Utrecht
De leukste coffee-to-go adresjes! Vnlr Stek Leeuwarden, Coffee District Amsterdam, Cornelis Utrecht

Waar haal je de lekkerste coffee-to-go van ons land? En wat zijn de állerleukste plekken? We verzamelden onze eigen tips en vroegen het via onze socials aan jullie et voilà: zie hier een hele lijst. Per provincie onze hotspots op een rij, van boven naar beneden!

Coffee-to-go in Friesland
Heel leuk adresje aan het water, in het oude brugwachtershuisje, is STEK Leeuwarden. Dit ontzettend leuke en hippe restaurant heeft een eigen sloep die je kunt huren, doet catering, bezorging en biedt nu afhaal aan het raam. Even lekker je coffee-to-go halen en dan een fijne wandeling maken in het ertegenover gelegen stadspark De Prinsentuin!
Vlieland hoort ook bij Friesland. En zeg je Vlieland, dan zeg je Leut Koffiebar & Logies in Oost-Vlieland. Niet te missen, want hier is het áltijd gezellig. In de zomer is het hier heerlijk genieten op het terras! En nu gewoon lekker je koffie halen en uitwaaien op het strand.

De Juf in Middelburg
De Juf in Middelburg

Coffee-to-go in Groningen
Pure Groningen is een niet-te-missen-hotspot in de stad die je vindt op de Vismarkt. Open voor coffee-to-go én voor het afhalen van die onweerstaanbare donuts in alle denkbare soorten. Binnen een straal van 20 km rond Groningen en Loppersum worden ze gratis bezorgd. Bestel ze hier.
In Hoogezand vind je Cocoon Coffee & More. Klinkt meteen gezellig, en dat is het ook! Leuk om te bestellen: een Valentijn-box, Zoete Inval-box of lunch proeverij. Support your local!

Coffee-to-go in Drenthe
Misschien woon je er, maar het kan ook zijn dat je er bent voor een paar dagen ertussenuit. Hoe het ook zij, een fijne koffie kun je altijd gebruiken en gelukkig zijn er in Drenthe genoeg leuke adressen. De Bospub in Dwingeloo is heel gezellig. Lekker het natuurgebied in (bijvoorbeeld als je in een van deze toffe boomhutten logeert) en daarna een koffietje halen. Pak er meteen een pannenkoek bij! Buiten is een gezellige afhaalplek (incl. kampvuur) en natuurlijk helemaal coronaproof. Proeflokaal De Brink in Assen is een leuk adres als je in Assen bent en zin hebt in koffie. 

Coffee-to-go in Flevoland
Het Proeflab vind je in het waterloopbos in Marknesse, in de Noordoostpolder. Een prachtige plek van Natuurmonumenten waar je geweldig kunt wandelen (hier heb je de ruimte!). Meteen even een ander tipje: Netl de wildste tuin is een superleuke plek om te logeren of om een feest te geven - als het weer mag. Ligt daar in de buurt.
Even in de gaten houden: Paviljoen De Oostvaarders bij de Oostvaardersplassen. De moeite van 't bezoeken waard! Let op: take-away is gesloten t/m 9 feb, houd de actuele openingstijden in de gaten.

Coffee-to-go in Noord-Holland
Even uitwaaien op het strand? Neem de moeite om even achter de boulevard de straatjes in te duiken en haal een take-away coffee bij Blue Zone Espresso. Echt een tip van 't huis: dit tentje wordt gerund door een leuk en enthousiast stel uit Nieuw-Zeeland en de koffie is héérlijk.
Supermooi en fijn adres in Amsterdam is Coffee District aan de nieuwe locatie Willemsparkweg 8H. Stijlvol én heerlijke cofee-to-go.

Coffee-to-go in Utrecht
Waar te beginnen? Bij het begin dan maar. Natuurlijk ons eigenste Café Keet in Kanaal30 (aan het Merwedekanaal) waar je ook de studio van Flavourites vindt (hoewel we nu even allemaal vanuit huis werken - tja, het is even niet anders). Café Keet is open voor afhaal (ook heerlijke lunches) en natuurlijk voor je coffee-to-go. En als het straks weer kan, kom dan eens langs in een van de coronproof gestapelde zitjes te lunchen of te borrelen!
Een stukverderop aan het water ligt Park Oog in Al, waar je voor een coffee-to-go terechtkunt in het leuke Landhuis in de Stad. Super sfeervol en het afhaalloket zorgt ervoor dat je een stadswandeling door het park kunt maken mét een koffietje of warme chocomel met slagroom. Aanrader.
Er zijn teveel leuke adresjes om op te noemen maar dezen willen we je niet onthouden: Cornelis Utrecht aan de Maliestraat, in Utrecht-Oost. Top adresje, waar je ook kunt slapen in het één-kamer hotel. Open for take-away!

Coffee-to-go in Overijssel
Van Mrs Brown in Enschede worden we blij. Heerlijke koffie en zoete versnaperingen. Yummie.
En omdat we koffie nou eenmaal 't állerlekkerst vinden als we het hebben verdiend, is Het Boscafé in Lemele het vermelden meer dan waard. Maak een pitstop tijdens een flinke wandel- of fietstocht in het natuurgebied van de Lemeler- en Archemerberg en waai daarna bij Het Boscafé-to-go aan voor wat lekkers. Ook een leuke tip voor tijdens de krokusvakantie!

Coffee-to-go in Gelderland
Bij Schenkers Apeldoorn serveren ze specialty koffie van Bosbrand, hun eigen koffiebranderij die naast Schenkers ligt. Klinkt sowieso goed! En natuurljk is Apeldoorn een perfecte uitvalsbasis om De Veluwe te ontdekken, dus maak er een dagje uit van!
In Beekhuizen vind je Buitenplaats Beekhuizen met Restaurant Woodz, een heerlijke, stylish plek in een stoere container. Je kunt hier ook logeren, maar ook take-away coffee halen. En daarna lekker de natuur in!

Coffee-to-go in Zuid-Holland
In Delfgauw, gelegen op Buitengoed de Uylenburg, vind je het leuke Café du Midi, waar ze graag voor je koken (en wat jij dus gewoon kunt afhalen). Heerlijk. En vergeet de koffie niet hè, tja de koffie.
Ben je in Gouda, ga dan even langs bij Koffiefabriek Gouda, de allereerste espressobar van Gouda.
Elke dag open voor coffee-to-go! Bij de Rotterdamse Kralingse Plas is op een hotspot restaurant De Tuin gelegen, nu even omgedoopt tot de Tuin Take Away. een super gebied om er even tussenuit te zijn, en te genieten van je koffietje. Of van je broodje take-away-kroket :-).

Lees verder onder de foto


Coffee-to-go in Zeeland
Oh... zó leuk, De Juf in Middelburg. Tof ingericht, maar we mogen even niet binnen zitten. Gaan we weer doen zodra het mag en tot die tijd halen we er gewoon een koffietje. Ben je niet in de buurt? haal De Juf dan dicht bij met een van de brievenbuspakketje gevuld met lekkers. Laat het bij jezelf bezorgen of bij je lievelingstante, zus of collega-op-afstand!

Coffee-to-go in Noord-Brabant
De lekkerste pita's, taartjes (én koffie) haal je bij het loket van In Kannen en Kruiken in Breda en in Eindhoven is het Koffiehuisje een leuke plek om koffie te halen. Oorspronkelijk een vaste prik voor Philips-personeel, nu voor tout hip Eindhoven (en ver daarbuiten).

Coffee-to-go in Limburg
Joost & Maartje maken koffie bij Koffie. Je vindt ze in Maastricht, dus combineer het meteen met een stadswandeling of trek de natuur rond Maastricht in. Je vindt ze op de Maastrichter Heidenstraat 8.
Het Boskeetje van Boscafé 't Hijgend Hert in Vijlen is van vrijdag t/m zondag open voor take-away. Vijlen is het enige, echte bergdorpje dat we hebben (het ligt 280 meter boven NAP, mocht je 't willen weten) en ligt vlakbij Vaals. Hmmm... misschien een leuk alternatief voor de wintersport? Nu nog sneeuw. En koffie. Maar met bovenstaande tips ben je vast wel even zoet :-).

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)