10x de leukste zomerfilms

Moonrise Kingdom
Moonrise Kingdom

Misschien denk je niet meteen aan films wanneer iemand het heeft over de zomer, maar stel je dit eens voor: je gaat met een stel vriendinnen of je familie in de tuin of ergens in het bos zitten, je pakt er aantal zitzakken, stoelen en dekens bij, haalt ergens een projector vandaan - of je laptop - en je creëert de meest bijzondere en hilarische herinneringen. Màn wat kijk ik daar naar uit. Echt een aanrader! De leukste zomerfilms staan hieronder op een rijtje. Wedden dat je ze nog niet allemaal hebt gezien?

Moonrise Kingdom
Op een eiland voor de kust van New England in de zomer van 1965 worden twee twaalfjarigen verliefd Ze sluiten een geheim pact en vluchten samen zo de wildernis in. Het zal je kroost maar zijn… Je schrikt je een ongeluk. Verschillende autoriteiten proberen ze op te sporen en tegelijkertijd woedt er een hevige storm. De vreedzame eilandgemeenschap wordt volledig op zijn kop gezet. Moonrise Kingdom laat je dromerig en glimlachend achter, met een vleugje melancholie.

Savages
Savages

Savages
In Californië zijn Chon en zijn beste vriend Ben succesvolle ondernemers die hoogwaardige wiet produceren en verhandelen. Naast vriendschap en een onderneming, delen ze ook hun vriendin, Orphelia. Dat gaat allemaal prima, maar dan… Orphelia wordt ontvoerd door de rechterarm van de leider van het Mexicaanse Baja-kartel, omdat Chon en Ben een deal hebben geweigerd. Chon en Ben vragen de steun van de foute DEA-agent Dennis en krijgen inside information om een ​​geheime oorlog tegen het Baja-kartel te beginnen om Ophelia vrij te laten. Je moet er wat voor over hebben zeggen ze dan.

Summer of '84
Summer of '84

Summer of ‘84
Speciaal voor de horror liefhebbers, zoals ikzelf, een horrorfilm. En echt, het is een leuke. Summer of ‘84 gaat over een groep tienervrienden die vermoedt dat hun buurman een seriemoordenaar is. Ze brengen hun hele zomer door met het bespioneren van de beste man en het verzamelen van bewijsmateriaal. Ook al is dat waarschijnlijk niet je typische zomer, je krijgt er wel zomerkriebels van. Naarmate ze dichter bij de waarheid komen, wordt het gevaarlijk. Zouden ze dan toch gelijk hebben of zitten ze er compleet naast…

To Rome With Love
To Rome With Love

To Rome With Love
Een verhaal over een aantal mensen in de bruisende en zomerse stad Rome. Leef mee met de Amerikanen, Italianen, locals, toeristen en de romances, avonturen en hachelijke situaties waarin ze terechtkomen. Fun fact: de regisseur (Woody Allen) speelt er zelf ook in, kun jij hem spotten?

De westerns die je gezien wilt hebben!
De westerns die je gezien wilt hebben!

Howdy, partner!
Actie, drama, spanning, comedy en altijd dat gloeiende 'hitte in je nek' gevoel: Westerns! De magie van het zuidwesten van de Verenigde Staten heeft vaak voor iedereen wat in petto en tikt daarmee veel boxen af. Een aantal goed scorende westerns: ‘Ballad of Buster Scruggs’, ‘Django Unchained’ en ‘O Brother Where Art Thou?’. Alle drie verschillend, maar even leuk, typisch Western en perfect voor een filmavondje deze zomer.

Forgetting Sarah Marshall
Forgetting Sarah Marshall

Forgetting Sarah Marschall
Tja, deze film heeft het perfecte scenario voor een komedie. Met een gebroken hart besluit Peter (Jason Segel) om op vakantie te gaan naar Hawaii om de recente breuk met zijn tv-ster vriendin, Sarah (Kristen Bell), te verwerken. Hij weet alleen niet dat Sarah naar hetzelfde resort reist als hij - en ze neemt haar nieuwe vriend mee. Awkward! Of toch niet...

Annihiliation
Annihiliation

Annihilation
Opgepast, nog een horrorfilm! Een sciencefiction-horrorfilm welteverstaan. En deze keer iets minder onschuldig. De echtgenoot van een bioloog verdwijnt. Ze meldt zich aan voor een expeditie naar het rampgebied waar hij is verdwenen. Samen met vier andere vrouwen betreedt ze het gebied dat zich steeds meer uitbreidt en zelfs de gehele wereld bedreigt. Het doel van de expeditie is de oorzaak te vinden en die proberen tegen te houden. Ze vindt alleen niet wat ze had verwacht. Ze betreden een gebied waar de normale natuurwetten niet meer gelden. Spannend!

We're the Millers
We're the Millers

We’re the Millers
Eén van mijn favoriete films ooit. Het gaat als volgt: een ervaren wietdealer creëert een nepfamilie als onderdeel van zijn plan om een enorme lading wiet vanuit Mexico naar Amerika te verplaatsen. En wat voor een nepfamilie… Ze hadden geen betere acteurs en actrices kunnen kiezen voor deze hilarische film. Challenge: probeer maar eens om niet te lachen.

Magic Mike XXL
Magic Mike XXL

Magic Mike XXL
Nodig al je vriendinnen uit voor een hete avond, want als je deze nog niet kent, staat je een wilde rit te wachten. Je hoeft deel één (Magic Mike) niet eens te zien om het goed te kunnen volgen, want het draait natuurlijk allemaal om de mega hete mannen als Channing Tatum (Mike), Joe Manganiello en Matt Bomer… In de films spelen ze een groep strippers, genaamd ‘Kings of Tampa’ en zijn ze op weg naar het zonnige en populaire Myrtle Beach voor hun laatste knaller van een optreden. Hoe vaak zullen ze een shirt aan hebben in de twee uur durende film? Ik ben benieuwd!

Mamma Mia: Here We Go Again!
Mamma Mia: Here We Go Again!

Mamma Mia
Here we go again! And again. And again. De film die altijd leuk blijft en je sowieso zomer vibes geeft. Zelf ben ik totaal geen fan van muziekfilms, maar bij Mamma Mia kan ik het aan. Op de nummers van ABBA móét je wel meezingen. Waarschijnlijk hoef ik het verhaal voor de meesten niet uit te leggen, dus hier is het in een notendop: Sophie, die op het punt staat te trouwen, leest in haar moeders dagboek en ontdekt dat ze drie mogelijke vaders heeft. Ze nodigt alle drie uit voor de bruiloft zonder het haar moeder te vertellen. Een nogal onverwachte reünie dus.
.
Je vindt de films uit dit lijstje op verschillende streamingdiensten. Let op: sommige films kun je alleen tegen betaling kijken. Enne,  plan snel een avond in, want het kan maar zo zijn dat ze er niet meer op staan nét wanneer jij wilt kijken. Zul je altijd zien…
.
Netflix: Savages, alle westerns, Forgetting Sarah Marshall, Annihilation, We’re the Millers, Magic Mike XXL
YouTube: Moonrise Kingdom (2,99), Summer of 84 (2,99), To Rome With Love (2,99), Mamma Mia (2,99), Mamma Mia: Here We Go Again! (2,99)
.
Nog meer inspiratie nodig? Check onze andere film- en serieblogs: 'Zin in een beetje feelgood? 10 filmtips!', '10x de meest romantische films', '10x series om te bingewatchen: de hidden gems van Netflix', 'Onze 10 favoriete documentaires', ‘10 films die je niet alleen durft te kijken’ en ‘Dit zijn onze favoriete animatiefilms’ of ons Pinterest bord vol tips.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)