100% Holland

Theetuin Overleek
Theetuin Overleek

Hoe mooi ons eigen land is, mocht ik afgelopen weekend weer ontdekken en ervaren. Een paar dagen op verkenning in Laag Holland, voor mij, als 'meisje uit het oosten' echt een verrassing! Tuurlijk, ik ken Volendam en Marken, weet van het bestaan van de Eilandspolder en eet graag Beemster Kaas. Maar hoe mooi deze streek is, heeft me toch weer verrast. De weidsheid, de polders, de molens, de dijken… Hollandser dan dit wordt het niet. We verkenden een stukje Waterland met een fluisterbootje, uiteraard met lekkers erbij!  

Schuitje varen, theetje drinken
In de weilanden bij Monnickendam ligt theetuin Overleek, een pareltje!

Gekleurde houten stoeltjes in de tuin
Gekleurde houten stoeltjes in de tuin

Een fluisterbootje huren is leuk, een fluisterbootje in combinatie met zo'n idyllische theetuin is nog veel leuker. Ik zeg het niet snel, maar dit is echt een plekje om verliefd op te worden. Gekleurde houten stoeltjes in de tuin, beach chairs aan het water, gezellige tafeltjes op de veranda, kipjes die rondscharrelen en de geur van versgebakken appeltaart. Je begrijpt het al, onze dag begon met een heerlijk stukje taart. Moeilijk kiezen, tussen de scones, appeltaart, kwarktaart met aardbeien en basilicum en… en…

Bestel de appeltaart! Of scones... of, of...
Bestel de appeltaart! Of scones... of, of...

Picknickmand mee
Bij Overleek huur je een bootje voor 5, 10 of 15 personen. Met of zonder schipper. In twee uur vaar je op en neer naar Broek in Waterland, in 3,5 uur pik je Zuiderwoude ook mee en huur je de boot min. 5 uur dan kun je ook Holysloot aan doen. In dat laatste geval neem je zo'n goed gevulde picknickmand mee met huisgemaakt lekkers. Wat een heerlijkheid! Niet alleen het varen, de rust, de polder, de koeien, maar de hele ervaring!

De fluisterbootjes
De fluisterbootjes

Nog meer leuke adressen:
Theetuin Overleek is niet het enige leuke adres in Laag Holland, waar je thee met taartjes kunt proeven. Ook onderstaande adressen mogen eigenlijk niet ontbreken tijdens je bezoek aan Laag Holland. Heel handig, ze zijn per fluisterbootje bereikbaar!

100% Hollands!
100% Hollands!

Theetuin ’t Einde in Zuiderwoude
Het Schoolhuis in Holysloot

reacties op dit blog (1)

22 augustus 2016
Irene Niewold
Kom er geregeld, afgelopen don. 18 aug. nog, was toen erg druk. Het blijft voor mij een heerlijk plekje om even tot rust te komen. Heerlijk genieten van Waterland in al zijn schoonheid van de natuur.
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)