10 toffe trouwen trends

10 trouwen trends
10 trouwen trends

Yep. Trouwen is anders geworden, na corona. Maar wat zijn nu dé trends op het gebied van trouwen? Wij verzamelden 10 toffe trouwen trends!

1. Klein maar (vaak extra) fijn
Veel bruiloften die vorig jaar toch doorgingen, vonden plaats voor minder gasten. En deze micro-wedding lijkt een blijvertje te zijn. Voordeel: het is intiemer en zo blijft er geld over voor bijzondere dingen die je anders niet had gedaan. Het inhuren van een artiest of bijzondere performer, bijvoorbeeld.
.
2. Ceremonie nu, groot feest later
Twijfel je nog over een groot feest, maar wil je per se nu het jawoord geven? Dat kan gewoon, in een heel klein besloten gezelschap. Het grote feest volgt dan later, als je er helemaal klaar voor bent. Voordeel: zo win je tijd om een extra, extra geweldig feest te geven!

On point styling
On point styling

3. Welkomstpakketje
Overgewaaid uit de USA: een welkomstpakketje voor iedere gast, met de nodige essentials (denk aan een mondkapje in stijl, hand sanitizer) en natuurlijk aangevuld met fijne goodies als miniflesjes wijn, zeep, kaarsjes en snoepjes. Personaliseren kan natuurlijk ook! Geweldig om te maken, minstens zo leuk om te krijgen.
.
4. De duurzame bruiloft
Een geweldig thema, want je kunt je helemaal uitleven. Geen ballonnen maar slingers van papier, hapjes en drankjes van lokale leveranciers, uitnodigingen gedrukt op eco-papier en aankleding geshopt bij de kringloop of op Marktplaats.nl. Huren is natuurlijk ook een super duurzame optie. En de jurk? Dat is natuurlijk een vintage exemplaar of één die je ook na je bruiloft nog aan kunt. Misschien als maxiskirt of, ingekort als sexy zomerjurkje. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt kiezen voor de eco-way. En voor je honeymoon ga je natuurlijk op ontdekkingsreis door Nederland.
.
5. Out-of-the-box bruiloft
Weg met de tradities, maak er een bijzonder feest van dat je anders nooit had gegeven! Wat dacht je van trouwen op het water, lekker de hele dag met je (kleine) gezelschap op pad. Of huur een privé-eiland (ja, dat kan in Nederland!). Er zijn genoeg waterrijke gebieden waar schattige eilandjes te vinden zijn voor de ultieme al fresco wedding. En kies eens voor een maandag of dinsdag als trouwdag, want waarom zouden we alleen maar op vrijdag of zaterdag 'ja' kunnen zeggen? Heb je meteen een grotere kans dat jouw favoriete locatie, fotograaf, cateraar etc beschikbaar is! 

Buiten trouwen, onder een stijlvolle stretchtent
Buiten trouwen, onder een stijlvolle stretchtent

6. Openlucht bruiloft
Helemaal on trend en wel zo veilig, die extra ruimte. Maar het Hollandse weer blijft een risicootje. De oplossing? Zo'n stylish stretch-tent! Ze zijn niet aan te slepen dit jaar. En heb je een grote tuin? Dan kun je de stretchtent na het feest gebruiken als veranda. Kun je ook met regen heerlijk buiten zitten!

7. Food & drinks
Geen ellenlange diners met veel te veel gangen aan veel te grote tafels. Ook wat het eten en drinken betreft is het klein, individueel en persoonlijk. Kant-en-klare cocktails in blikjes of een mini mocktail-bar met jullie favoriete drankjes. Ga je op de gezonde tour, dan zorg je voor een juice-bar en healthy drankjes met bijvoorbeeld kruiden. En in plaats van een groot buffet zorg je voor charcuterie planken met allemaal kleine hapjes. En nee, die zijn niet per se met vlees gevuld, ook vegetarisch en vegan is mogelijk. Of nog leuker, huur één of twee food trucks waar je zelf kunt kiezen uit een aantal van jullie favorieten. Wat je ook kiest, monoporties zijn het helemaal, ook wat betreft de taart. Denk aan mini-weddingcakes of kleine gebakjes en macarons met smaken die jullie verhaal vertellen. Alles kan, als het maar persoonlijk is.

Monoporties en mini weddingcakes
Monoporties en mini weddingcakes

8. Power to the flower
Weg met het truttige bruidsboeket, het is tijd voor kleurrijke veldboeketten, droogbloemen in mooie aardetinten (als je een bruiloft in boho-stijl doet) en bloemen van het seizoen (duurzaam!). Heb je een micro-wedding, dan pas je je boeket daar op aan. Denk aan één bepaalde bloemsoort die voor jou bijzonder is, monochroom of aangevuld met subtiele details in andere texturen. En zagen we op de feestlocaties de afgelopen jaren veel hangende bloemdecoraties, nu mag het allemaal wat meer down to earth. Letterlijk. Dus uitbundige bloeminstallaties op de grond in plaats van een bloemetje hier en een bloemetje daar. Ook op tafel zet je echte statement bloemstukken in de stijl van een klassiek stilleven, gecombineerd met vintage tafellinnen en kandelaars.

Geen rijst maar droogbloemen gooien!
Geen rijst maar droogbloemen gooien!

9. Gedecoreerde backdrop
Backdrops zijn fantastisch als decoratie. Staat geweldig én je hebt meteen een hippe photobooth. Deze backdrop van koper zagen we bij Etsy. Zelf maken kan natuurlijk ook, van koperen leidingbuizen (rondje bij de bouwmarkt biedt genoeg inspiratie). Decoreer met droogbloemen, vogels van papier, dromenvangers of met macramé-hangers, zoals deze best-wel-over-the-top-maar-oh-zo-leuke backdrop met macramé hanger. 

Bloemen en Macramé backdrop voor te gekke foto's
Bloemen en Macramé backdrop voor te gekke foto's

10. Lifestyle fotografie
Last but zeker not least: de fotografie. Een goede fotograaf zie je niet, maar verrast je na de grote dag met massa's foto's waarvan je denkt... Hè? Heeft 'ie dat gefotografeerd? Uit: stijve staatsieportretten. In: documentaire-achtige fotografie, alsof je zo bent weggelopen uit een lifestyle magazine. Ook leuk en heel persoonlijk: geef polaraid camera's aan je gasten en vraag ze om foto's te maken. Je krijgt dan een hele leuke reportage, want iedereen maakt op zijn eigen wijze foto's. En denk eens aan gekke foto props, super leuk om te gebruiken en ze leveren gegarandeerd verrassende foto's op. Leuk toch, je schoonvader met mega bellenblaas of een mini piñata!

Documentaire-achtige trouwfotografie van MooiBelicht
Documentaire-achtige trouwfotografie van MooiBelicht

Meer leuke ideeën vind je op ons Pinterest-board!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)