In de zomer goed voor je huid zorgen? Praktische tips!

In de zomer goed voor je huid zorgen? Praktische tips!
In de zomer goed voor je huid zorgen? Praktische tips!

Heb je het idee dat je huid in de zomermaanden wat extra verzorging kan gebruiken? Of weet je nog niet goed hoe je je huid tijdens de warme dagen het best kunt behandelen? Hoewel iedere huid weer anders in elkaar steekt, delen we hieronder praktische tips waar iedereen iets aan heeft.

Luister naar je huid

De beste tip die we je kunnen geven? Leer om te luisteren naar je huid. De huid geeft namelijk behoorlijk goed aan waar er behoefte aan is. Zo trekt de huid als de huid droog is: dan is er voeding nodig. Een vette huid is snel onzuiver. Dan is het zaak om dit te verminderen. Of de huid verbrandt door zonlicht: hoewel je er dan eigenlijk al te laat bij bent, kun je de huid koelen en beschermen tegen meer uv-straling. Let dus steeds op wat je huid je duidelijk maakt in je skincare routine. Hoe meer je je hier bewust van bent, hoe eenvoudiger het wordt. Soms kan het best even duren voordat je huid zich aanpast. Zeker in de zomer: door invloed van uv-straling en zweet heeft de huid het immers al een stukje zwaarder. Geduld is daarom een schone zaak.

Kwalitatieve producten gebruiken

Kies voor kwalitatieve producten in je huidverzorging. Dit heeft absoluut meerwaarde, omdat er de juiste ingrediënten zijn gebruikt in dergelijke producten. En dáár heeft je huid nu juist baat bij. Zo bevorderen de producten van Beauty of Joseon een gezonde huid, door zogenoemde Hanbang-ingrediënten. Dit zijn traditionele Koreaanse kruiden, tevens gebruikt in Koraanse geneeskunde, die de huid op natuurlijke wijze ondersteunen. Denk maar eens aan de huid van Zuid-Koreaanse vrouwen: het gezicht is vaak zijdezacht en glanzend. Daar kun je zelf dus ook naar streven. Door enkel de juiste ingrediënten op je huid te gebruiken, geef je precies de juiste voeding.

Gerichte skincare

Gebruik niet enkel de juiste producten, maar ook gerichte skincare. Zo kan de huid ’s zomers wat uitdrogen, door zonnestralen en vaker buiten zijn. Voed de huid in dat geval met de juiste crèmes. Verder is het reinigen van de huid heel belangrijk in de zomer, omdat er meer vuil achterblijft: denk aan zweet en restjes van zonnebrandcrème. Dit vuil kan de huid ook vet maken. Er kunnen onzuiverheden ontstaan. Dan is het juist verstandig om voor een mildere voeding te gaan. Vermijd bijvoorbeeld olie, want zo raken de poriën nog verder verstopt. Pas een zo volledig mogelijke skincare routine toe, waarbij er in elk seizoen weer unieke aandachtspunten zijn.

Zonnebrandcrème en hydratatie

We sluiten af met specifieke aandachtspunten voor de zomermaanden: gebruik voldoende zonnebrandcrème en zorg voor hydratatie. Zonnebrandcrème kun je het best het hele jaar door gebruiken, maar in de herfst en winter is een dagcrème met SPF voldoende. In de zomer is het verstandig om veel vaker zonnebrandcrème aan te brengen: bijvoorbeeld eens per uur, als je buiten bent. Dit verkleint de kans op rimpels en andere huidproblemen aanzienlijk. Gebruik idealiter speciale zonnebrandcrème voor het gezicht, om onzuiverheden te voorkomen. Daarnaast is hydratatie heel belangrijk. Drink dus voldoende water: een gehydrateerde huid komt ook van binnenuit. Kies verder voor voedende crèmes, die niet per se te vet zijn. Zo geniet je ’s zomers van een stralende huid!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)