Heerlijke BBQ-recepten voor spareribs waarbij het water je in de mond loopt!

Heerlijke BBQ-recepten voor spareribs waarbij het water je in de mond loopt!
Heerlijke BBQ-recepten voor spareribs waarbij het water je in de mond loopt!

Of je nu een doorgewinterde grillmeester bent of gewoon op zoek bent naar een heerlijk recept voor je volgende BBQ, spareribs zijn altijd een winnaar. Deze sappige, smaakvolle vleesribben zijn een favoriet bij veel liefhebbers. Hier delen we enkele van onze favoriete BBQ-recepten voor spareribs die je zeker zullen laten watertanden. Alle recepten beginnen bij écht goed vlees. 

1. Klassieke BBQ spareribs:

Ingrediënten:
Spareribs
Bruine suiker
Paprikapoeder
Knoflookpoeder
Uienpoeder
Zout
Peper
Cayennepeper
BBQ-saus naar keuze

Dit recept voor klassieke BBQ-spareribs is een tijdloze favoriet, en om goede redenen! Met een eenvoudige maar heerlijke mix van bruine suiker, paprikapoeder, knoflookpoeder en meer, worden deze ribben gegarandeerd een hit op je BBQ-feestje. De combinatie van de zoete en hartige smaken van de kruidenrub, samen met de rijke en rokerige BBQ-saus, zorgt voor een smaakexplosie waar je gasten geen genoeg van kunnen krijgen.


2. Honingsriracha spareribs:

Ingrediënten:
Spareribs
Honing
Sriracha-saus
Sojasaus
Knoflook
Gember

Als je op zoek bent naar een beetje pit, zijn deze honingsriracha spareribs precies wat je nodig hebt! De combinatie van zoete honing en pittige sriracha-saus zorgt voor een smaakvol contrast dat je smaakpapillen zal verrassen en verwennen. Voeg daar nog een vleugje gember en knoflook aan toe, en je hebt een winnende combinatie die je gasten keer op keer zal laten terugkomen voor meer.

 

3. Appelcider spareribs:

Ingrediënten:
Spareribs
Appelcider
Bruine suiker
Mosterd
Worcestershire saus
Knoflookpoeder
Uienpoeder

Voor een unieke draai aan traditionele BBQ-spareribs, probeer deze heerlijke appelcider marinade! De zoete en fruitige smaak van appelcider, gecombineerd met de diepe smaken van bruine suiker, mosterd en Worcestershire saus, creëert een onweerstaanbare smaak die perfect samengaat met de rokerige aroma's van de grill. Deze spareribs zijn gegarandeerd een verrassende favoriet op je volgende BBQ.


4. Maple bourbon spareribs:

Ingrediënten:
Spareribs
Esdoornsiroop
Bourbon
Sojasaus
Knoflookpoeder
Uienpoeder

Als je van een beetje luxe houdt, zijn deze maple bourbon spareribs precies wat je zoekt. De rijke en zoete smaak van esdoornsiroop gecombineerd met de warme afdronk van bourbon, geeft deze spareribs een heerlijke diepte van smaak die je gasten zeker zal imponeren. Voeg daar nog wat knoflook en uienpoeder aan toe voor extra smaak, en je hebt een recept dat perfect is voor elke speciale gelegenheid. Lees hier meer over het bestellen van de spareribs zodat je dit kunt gebruiken bij één van onze recepten.


Bereidingswijze:

Voorbereiding: Meng de ingrediënten voor de marinade of kruidenrub volgens het gekozen recept.
Marineer de spareribs: Bedek de spareribs royaal met de marinade of kruidenrub en laat ze minstens 4 uur of een nacht in de koelkast marineren voor optimale smaak.
Verhit de BBQ: Verwarm je BBQ voor tot een matige temperatuur, afhankelijk van het recept, meestal rond de 120-150°C.
Grill de spareribs: Leg de spareribs indirect op de grill en laat ze langzaam garen gedurende 2-3 uur, afhankelijk van de dikte van de ribben en de temperatuur van je BBQ.
Bestrijk met saus: Bestrijk de spareribs tijdens het koken regelmatig met de BBQ-saus of marinade voor extra smaak en glans.
Serveer: Haal de spareribs van de grill en laat ze een paar minuten rusten voordat je ze serveert. Snijd de ribben tussen de botten en serveer met extra saus. 

Waarom deze recepten jouw gasten totaal verrassen:

Elk van deze recepten biedt een unieke draai aan de klassieke BBQ-spareribs, waardoor je gasten keer op keer verrast zullen worden door de heerlijke smaken en aroma's die van je grill afkomen. Of je nu kiest voor de klassieke smaken van de kruidenrub, de pittige kick van de honingsriracha-saus, de fruitige zoetheid van de appelcider marinade, of de luxe smaak van de maple bourbon glazuur, één ding is zeker: je gasten zullen met volle buiken en blije gezichten naar huis gaan na een avond vol heerlijk eten en gezelligheid. Bij Inamood.nl vind je een groot aanbod aan premium BBQ-vlees. Zo serveer jij je gasten bij je volgende BBQ écht kwaliteitsvlees, en dat proef je!


Met deze heerlijke BBQ-recepten voor spareribs ben je klaar om indruk te maken op je gasten bij jouw volgende BBQ. Geniet ervan en laat het smaken!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)