5 tips voor een soepele verbouwing

5 tips voor een soepele verbouwing
5 tips voor een soepele verbouwing

Heb je al jaren niets aan jouw woning gedaan? Dan vind je misschien dat het tijd is voor een grote verbouwing. Ondanks dat het eindresultaat je vast en zeker tevreden stemt, vind je het verbouwen zelf mogelijk drie keer niks. Dit kunnen wij ons goed voorstellen, want een verbouwing kost je veel tijd, geld en moeite. Bovendien verloopt een verbouwing lang niet altijd even soepel. Wij helpen je graag om de kans op problemen tot een minimum te beperken. Daarom hebben we hier vijf tips voor een soepele verbouwing op een rijtje gezet.

1. Bereid je goed voor
Een verbouwing is niet niks en daarom is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Uit ervaring weten wij dat dit lang niet altijd gebeurt. Sommige mensen bereiden zich maar half voor, terwijl anderen zonder enige voorbereiding beginnen met verbouwen. Wanneer jij je niet goed voorbereid, verloopt de verbouwing waarschijnlijk niet soepel. Reden genoeg om aandacht aan de voorbereiding te besteden. Maak tekeningen van het gewenste eindresultaat en zet op papier wat er allemaal moet gebeuren om het uiteindelijke doel te bereiken.

2. Verdiep je in de kosten
We hoeven je vast niet te vertellen dat een verbouwing kosten met zich meebrengt. Het is alleen niet zo dat iedere verbouwing even duur is. De kosten zijn namelijk afhankelijk van hetgeen er moet gebeuren. Heb je grootse plannen? Dan vallen de kosten hoger uit dan wanneer je slechts een paar kleine aanpassingen gaat doen. Wat je plannen ook zijn, het is altijd verstandig om je in de kosten te verdiepen. Vraag offertes op bij verschillende partijen, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten.

3. Maak een planning
Wanneer je een verbouwing soepel wilt laten verlopen, is een planning onmisbaar. Door een planning te maken weet je namelijk precies wat er op welk moment moet gebeuren. Dit is niet alleen voor jezelf handig, maar ook voor partijen waarmee je samenwerkt. Een planning dient bovendien als stok achter de deur. Je hebt namelijk iets om naartoe te werken. Is er geen planning? Dan duurt een verbouwing mogelijk (veel) langer dan gewenst.

4. Neem contact op met de gemeente
Er zijn genoeg verhalen bekend van verbouwingen die lange tijd stil hebben gelegen door toedoen van de gemeente. Het kan namelijk zijn dat je een vergunning nodig hebt voor een verbouwing. Begin daarom nooit met verbouwen voordat je contact met de gemeente hebt opgenomen. Leg jouw plannen aan hen voor en vraag of je een vergunning of andere papieren nodig hebt om dit te realiseren. Vraag alles aan wat je nodig hebt en begin pas dan met verbouwen.

5. Schakel deskundige hulp in
Weet je zelf niet wat je allemaal moet regelen voor een verbouwing? Dan kun je een aannemer in Den Haag inschakelen. Een aannemer kan de verbouwing van begin tot eind coördineren. Hij zorgt niet alleen voor de inkoop van de benodigde materialen, maar schakelt ook een elektricien, dakdekker, loodgieter of andere vakman in als dat nodig is. Daarnaast regelt een aannemer de benodigde vergunningen en is hij verantwoordelijk voor de bouwtekeningen. Je hoeft zelf dus eigenlijk niets te regelen als je een aannemer inschakelt voor een verbouwing.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)