4 tips om je haar sterk en gezond te houden

4 tips om je haar sterk en gezond te houden
4 tips om je haar sterk en gezond te houden

Wie houdt er niet van gezond en glanzend haar? We zijn ons er allemaal van bewust dat het van groot belang is om ons haar goed te verzorgen, maar soms kan het moeilijk zijn om te bepalen waar te beginnen. Er zijn zoveel producten en behandelingen op de markt dat het moeilijk is om een keuze te maken. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige tips die je kunt toepassen in je dagelijkse routine om je haar sterk en gezond te houden. In dit artikel delen we 4 tips om je haar de aandacht te geven die het verdient. Let’s go! 

#1 Gebruik de juiste producten

Een goede verzorging begint bij het gebruik van de juiste producten. Het is belangrijk om producten te kiezen die passen bij jouw haartype. Een droge hoofdhuid heeft bijvoorbeeld andere behoeften dan een vette hoofdhuid. Om erachter te komen welk haartype je hebt, kun je het beste advies vragen aan een specialist. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de ingrediënten van de producten die je gebruikt. Vermijd producten met agressieve chemicaliën of alcohol, aangezien deze je haar kunnen beschadigen. Kies in plaats daarvan voor moroccanoil en/of voor natuurlijke, verzorgende ingrediënten zoals arganolie of jojoba-olie.

#2 Vermijd hitte

Het gebruik van styling tools zoals de stijltang of föhn kan je haar beschadigen. Dit komt doordat de hitte het vocht uit je haar trekt, waardoor het droog en breekbaar kan worden. Probeer het gebruik van deze tools daarom te beperken. Laat je haar bijvoorbeeld aan de lucht drogen of gebruik een steampod.  

#3 Eet gezond

Het klinkt misschien gek, maar wat je eet, heeft invloed op de gezondheid van je haar. Een dieet vol met gezonde vetten, proteïnen en vitamines is essentieel voor sterk, gezond haar. Eet daarom voldoende groenten, fruit en noten om je lichaam te voorzien van alle voedingsstoffen die het nodig heeft. Ook voldoende hydratatie is belangrijk voor de gezondheid van je haar. Drink daarom genoeg water en vermijd alcohol en cafeïne.

#4 Verzorg je hoofdhuid

Een gezonde hoofdhuid is de basis voor sterk en gezond haar. Zorg daarom dat je je hoofdhuid net zo veel aandacht geeft als de rest van je haar. Masseer je hoofdhuid regelmatig om de doorbloeding te stimuleren en gebruik een milde shampoo om je hoofdhuid en haar te reinigen. Vermijd agressieve shampoos die je hoofdhuid kunnen irriteren. Daarnaast kan het gebruik van een haarmasker eens per week wonderen doen voor de gezondheid van je hoofdhuid en haar. 


Er is een aantal eenvoudige stappen die je kunt nemen om je haar sterk en gezond te houden. De volgende keer dat je je haar wast, denk dan aan deze tips en je zult zien hoeveel verschil het kan maken. Succes!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)