Wist je dat een uitvaart heel veel duurzamer kan?

Wist je dat een uitvaart heel veel duurzamer kan?
Wist je dat een uitvaart heel veel duurzamer kan?

Steeds meer mensen proberen duurzaam te leven. Dat is ook niet gek, want de wereld gaat ten onder wanneer we geen maatregelen nemen. De aarde warmt namelijk in rap tempo op, de zeespiegel stijgt en dat terwijl er steeds meer mensen op deze aarde komen. Dat je bij leven al heel veel duurzame stappen kunt zetten, is de meeste mensen wel bekend, maar wist je dat je ook na je overlijden nog aan duurzaamheid kunt doen? Je kunt er namelijk voor kiezen om een duurzame uitvaart te organiseren. Bovendien kun je een duurzame uitvaart verzekeren zoals je iedere andere uitvaart ook kunt verzekeren. Genoeg redenen dus om eens de diepte in te gaan rondom dit interessante onderwerp. Er is meer mogelijk dan je misschien dacht. 

De voordelen van een duurzame uitvaart op een rijtje gezet

Wanneer je het belangrijk vindt om je ecologische afdruk zo klein mogelijk te houden, kun je ook na je overlijden nog een steentje bijdragen. Je kunt namelijk kiezen voor een duurzame uitvaart. Wat houdt dit in? Dit is een uitvaart die zo weinig mogelijk impact op het milieu heeft. Je hoeft namelijk niet altijd te kiezen voor de standaard uitvaart, die vaak helemaal niet duurzaam is. Er zijn tal van alternatieven. Zo kun je bijvoorbeeld, in plaats van voor een traditionele kist, ook kiezen voor een mooie rieten kist, of je laat jezelf in doeken wikkelen. Ook kun je ervoor kiezen om het vervoer zelf te regelen, zodat je niet speciaal een lijkwagen hoeft te laten komen. Je moet namelijk ook kijken naar de vervoersbewegingen rondom je overlijden. Om die reden is het ook beter om geen dure bloemen uit het buitenland te laten halen die vervolgens op jouw graf gelegd kunnen worden. Kies voor bloemen uit de regio of laat ze weg. Er zijn genoeg alternatieven te bedenken. Mensen kunnen bijvoorbeeld een steen voor je meenemen, in plaats van bloemen. Door slim te werk te gaan, kun je een heel persoonlijk afscheid krijgen waarbij je uitstoot alsnog heel laag blijft. 

Begraven worden op een natuurbegraafplaats: wat is dat? 

Een duurzame manier van begraven worden, vind je op een natuurbegraafplaats. Dit is een populaire keuze onder veel mensen die duurzaamheid belangrijk vinden. Je wordt op deze begraafplaats in de natuur begraven en er komt geen steen op je graf. De natuur neemt het over. Dat scheelt niet alleen een dure steen, maar ook weer een rit van de importeur, want je steen moet meestal uit het buitenland worden gehaald. Voor de nabestaanden is een natuurbegraafplaats fijn omdat het een heel rustieke plek is. Zij kunnen hier uiteraard altijd je graf bezoeken en zij mogen vaak ook plantjes op je graf planten. Zo hou je de natuur in stand terwijl je gelijk ook een mooie plek hebt waar je nabestaanden naartoe kunnen gaan. Je kunt er ook voor kiezen om de afscheidsdienst op de natuurbegraafplaats te houden. 

Zorg dat je wensen bekend zijn bij je nabestaanden 

Het gebeurt regelmatig dat iemand plotseling overlijdt. Diens nabestaanden weten dan vaak niet wat de wensen zijn van de overledene. Zorg er daarom altijd voor dat je je wensen op papier hebt staan en dat je nabestaanden weten waar ze dit document kunnen vinden. Noteer hierop dat je een duurzame uitvaart wilt. Vergeet ook niet om aan te geven dat je een verzekering hebt voor een duurzame uitvaart. Je nabestaanden hoeven dan alleen contact op te nemen met de verzekering. Deze zal vervolgens in de meeste gevallen kunnen helpen bij het regelen van alles wat nodig is voor een mooi afscheid. Zo gaat alles precies zoals je het graag gewild had.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)