Zo bewaar je de herinneringen van je kinderen

Zo bewaar je de herinneringen van je kinderen
Zo bewaar je de herinneringen van je kinderen

Vraag me wat ik als eerste meeneem als er bij ons thuis brand uitbreekt en ik roep 'de Tandenbeestjes!'. En nee, dat zijn geen huisdieren want helaas hebben we die niet meer. De Tandenbeestjes zijn unieke diertjes van vilt, die een gebit hebben van de melktandjes van de kinderen. Oftewel: unieke tandendoosjes die de herinneringen levend houden. De kinderen zijn inmiddels groot, maar de tandjes blijven eeuwig klein. Smelt. Voor alle ouders (in spé) van jonge kinderen: zo'n Tandenbeestje is echt een van de meest dierbare aankopen die je kunt doen. Life's all about memories, toch? Ook een fantastisch cadeau om te geven! Ik zal je meer vertellen.

Melktandjes bewaren

Oké, de Tandenbeestjes. Ze zijn van Made by Tof en ik vind het persoonlijk geweldig dat dit label altijd kleinschalig, prachtig en ambachtelijk is gebleven. Dat ten eerste (wat dus in feite betekent dat je dit blog niet van de daken mag schreeuwen, we houden Made by Tof graag een beetje uniek namelijk). Made by Tof biedt een complete dierentuin (aapje, beer, haai, eenhoorn en ga zo maar door) aan beestjes. En die beestjes toveren een heus melkgebit van jouw oogappel tevoorschijn, zodra je z'n bekje opent. Want is jouw kleine donder een tandje of kiesje verloren? Dan druk je het tandje of de kies voorzichtig in de wax van bek van het beestje. Et voilà, weer een stukje gebit erbij. Leuk: je kunt bij het tandenbeestje ook een gepersonaliseerd naamkoordje bestellen. Dat maakt zo'n beestje nog bijzonderder. En wil je bijhouden wanneer welke tand of kies is verloren? Dan is de melktanden-wisselkaart een leuk idee om erbij te kopen. Hierop kun je alle wisseldata aangeven, helemaal passend bij de Tandenbeestjes.

Ik geef toe: bij ons thuis werd het sparen van de tanden en kiezen een heuse obsessie. De kinderen wilde persé dat hun Tandenbeestje (draakje voor zoon, varkentje voor dochter) het complete gebit kreeg. En dat is nogal een uitdaging bij kinderen, want ze verliezen hun melkgebit te pas en te onpas. Op het klimrek, tijdens het broodje eten op school, in de indoor speeltuin: zie zo'n mini tandje maar eens te vinden! Maar het is gelukt. De kinderen zijn inmiddels groot, voorzien van een prachtig gebit en hun beestje heeft inmiddels hun complete melkgebit. Is dat niet uniek?

Superleuk dus om aan te schaffen of om cadeau te geven. En zijn je kinderen al wat groter (en de nodige tanden verloren) maar wil je toch een Tandenbeestje vullen? Alle tandjes die je tot dusver in een doosje verzameld hebt, stop je in het beestje. En die mag daarna vast en zeker in de herinneringenkast zoals bij ons thuis.

Eerste haarlok

En Made by Tof heeft nog iets unieks bedacht! Dat had ik eerder moeten weten... Er is nu namelijk ook de Curleez; een doosje voor de eerste haarlok. Dit is een heel schattig klein doosje, waarin een minipopje ligt met een beertje. Het poppetje is zo gemaakt dat je er eenvoudig het eerste haarlokje van jouw baby op kunt bevestigen. Wat ontzettend cute. En ook zo leuk als kraamcadeautje! De Curleez zijn er in roze, blauw of naturel. Op het schuifdoosje kun je de naam, geboortedatum en eerste bezoek aan kapper noteren. In onderstaande video zie je hoe het werkt.

Wat een ontzettend mooie herinnerdingen zijn dit. Goud waard!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)