Yay, het is World Vegan Day!

Vegan bonbons van Chocoladebezorgd
Vegan bonbons van Chocoladebezorgd

Vandaag is het World Vegan Day. Mooie dag om ons extra bewust te zijn van de voordelen die een vegan lifestyle heeft voor mens en natuur. En nee, het doel is niet om meteen alle dierlijke producten te laten staan, maar we laten je ter inspiratie graag een aantal mooie vegan alternatieven zien op het gebied van mode, wonen, beauty en natuurlijk eten.

 

Beauty
De gezichtsverzorging van Food for Skin bestaat voor 100% uit groente, want wat goed voor je is om te eten, is ook goed voor je schoonheidsritueel. Samen met andere natuurlijke ingrediënten zijn de crèmes van Food for Skin dus puur natuur. 

Food for Skin
Food for Skin

Dat geldt ook voor de beautyproducten die je vindt bij Indisha. Eigenaresse Jeanine zegt altijd: wat je niet kunt eten, smeer je ook niet op je gezicht. Best logisch eigenlijk. En dus vind je bij Indisha alleen maar biologische merken, vrij van schadelijke ingrediënten voor mens en natuur, uiteraard dierproefvrij en zoveel mogelijk fair trade.

Indisha
Indisha

Ook de tandpasta tabletjes van Fairytabs zijn ook 100% plantaardig. Die kun je dus met een gerust hart aan je kleintje geven, zonder bang dat te zijn dat ie teveel chemische troep binnenkrijgt. En zeg nou zelf, tandenpoetsen met iets dat lijkt op een snoepje is sowieso veel leuker dan met een dot tandpasta!

Sneakers van Myveganworld en sokjes van Lotika
Sneakers van Myveganworld en sokjes van Lotika

Mode
We hebben ze al vaker laten zien, de vegan schoenen van Myveganworld. Je vindt hier de leukste tassen en sneakers van appelleer, ananas leer en andere duurzame alternatieven voor leer. Ook de muiltjes en sandalen van SharonWoodsVegan zijn volledig van natuurlijke materialen gemaakt, en uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ze heerlijk lopen! Voor sokken en ondergoed, bijvoorbeeld van bamboe en tencel, moet je zijn bij Lotika.

Veganbags
Veganbags

Het zijn prachtige en milieuvriendelijke basics. Mooi startpunt misschien voor een meer duurzame lifestyle? Als je een nieuwe tas gaat kopen, kijk dan ook eens naar tassen die gemaakt zijn van plantaardige alternatieven voor leer. Veganbags maakt het je vast gemakkelijk, want alle tassen in de shop zijn vegan.

Schoonmaken met Brauzz, handig voor in huis van Ditha Bonita
Schoonmaken met Brauzz, handig voor in huis van Ditha Bonita

Wonen
Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar grote kans dat je schoonmaakmiddel niet echt schoon voor het milieu is. Super mooi dus dat je bij Brauzz natuurlijke producten vindt die het milieu niet extra belasten. Denk navulverpakkingen met poeders die je met water uit je eigen kraan kunt omtoveren tot bijvoorbeeld een allesreiniger. Check it out!
De leukste vegan cadeaus en woonaccessoires shop je bij Ditha Bonita. Alles, maar dan ook alles in deze duurzame conceptstore is fair en vegan. Zo makkelijk en leuk om hier te shoppen. Ook voor fashion trouwens.

Feu des Fleurs en Harmonized
Feu des Fleurs en Harmonized

Steek je ook graag een (geur)kaars aan? Kijk dan eens bij de vegan kaarsen van Harmonized, bijvoorbeeld die in de geur Stoofpeer. Klinkt zalig toch? Net als de sojawaskaarsen die je vindt bij Honesse, Feu des Fleurs en Label my Light. Alleen maar natuurlijke ingrediënten en aroma’s,
.
Lifestyle en food
Nieuw yoga- of pilates mathe nodig? Check dan de vegan en duurzaam geproduceerde matjes van Treeletic. Ze zijn gemaakt van Portugees kurk en dat is een heel fijn materiaal, want lekker stevig, vrij van plastic en chemicaliën en zonder dat nare kunststof geurtje. Wel zo prettig tijdens je downward facing dog.
Dit is zo fijn: bij Neleman vind je de lekkerste wijnen die stuk voor stuk biologisch en ook nog eens vegan zijn. En nee, dat betekent niet dat je maar uit drie wijntjes kunt kiezen. De shop is bomvol met witte en rode wijnen, rosés en flessen met een bubbel. Santé.

Vegan maaltijdbox en wijn van Neleman
Vegan maaltijdbox en wijn van Neleman

Vegan chocoholics opgelet, want Chocoladebezorgd heeft vijf oogverblindende en overheerlijke vegan bonbons ontwikkeld. Check this: mango passievrucht, koffie, pinda, kers rode peper en kokos basilicum. O je hebt al besteld!
Een maaltijdbox met alleen maar vegan gerecht, dat is wel zo makkelijk. Zeker als je nog een nieuwkomer bent op het gebied van vegan koken. Veganbox doet alle boodschappen voor je, jij hoeft alleen het recept te kiezen en in de pannen te roeren. En als je een keer vegan wilt bakken, bijvoorbeeld omdat je iemand op bezoek krijgt die vegan eet, gebruik dan één van de bakmixen van Green Bakers. Je hoeft zelf alleen plantaardig boter toe te voegen en de instructies te volgen. En dan tover je in no time heerlijke fudgy brownies of chocolate chip cookies op tafel.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)