Tips voor de herfstvakantie

grote kleur- of stickerplaten
grote kleur- of stickerplaten

Het is echt niet te geloven, maar over een paar weken is het alweer herfstvakantie… Nog even een (korte) vakantie naar de zon, in eigen land lekker de natuur in, een museum bezoeken in een andere stad of liever thuisblijven, je kan alle kanten op. Letterlijk… Ik zet hier alvast een aantal leuke herfstvakantietips voor je op een rijtje.

Turbo kleuren
In dit lijstje mag Makii niet ontbreken. Regenachtige dagen of lamlendige kinderen? In no-time heb je een kinderfeest in huis met de turbo grote kleur- of stickerplaten. De stickers van de stickerplaten zijn herbruikbaar, dus na een zelfbedacht verhaal kunnen ze er weer afgehaald worden en kan je weer opnieuw beginnen. Gegarandeerd uren speelplezier!

vakantie vieren met je kroost
vakantie vieren met je kroost

Op avontuur met de kids
Wil je er deze vakantie nog even lekker tussenuit met je kids? Dan is een bezoekje aan 30pluskids.nl een absolute must. Je vindt hier de leukste plekjes binnen en buiten Nederland voor jou en je/de kinderen. Ook als je alleen een weekendje weg wilt kun je hier een kijkje nemen. Je kan kiezen tussen allerlei soorten vakanties; houd je van glamping of wil je juist back to basic? Ga je voor een verre reis of ga je liever bij de boer op bezoek? Het kan allemaal en alles is afgestemd op de behoeften van (jonge) kinderen en hun ouders. Nog zo’n fijne site is Mrs Nomad. Mrs Nomad heeft het de leukste adressen geselecteerd, waar je met kinderen welkom bent. Van Nederland en België tot Costa Rica en Sri Lanka. Nooit meer zo’n knorrige hoteleigenaar of een chagrijnig stel bij het zwembad. Hier kun je gerust met je kroost vakantievieren. Dan kom je echt even tot rust!

fijne activiteiten
fijne activiteiten

Op pad
Blijf je lekker in Nederland, dan is er ook genoeg te beleven. Een fijn startpunt voor het plannen van je vakantie activiteiten is Kidsproof. Alle activiteiten zijn heel handig gerangschikt op regio en je kan de leeftijd van je kinderen selecteren om een aanbod op maat te krijgen. Zoek je een gezellig restaurant, hippe kledingwinkels, de gaafste speeltuin of een spannend museum, Kidsproof helpt je op weg. Je komt waarschijnlijk dagen tekort! Oh en deze site is trouwens ook buiten de vakantie heel erg handig, Kidsproof is namelijk ook een geweldig startpunt voor bijvoorbeeld informatie over zwemles en sportclubs bij jou in de buurt!

ontdek je creativiteit
ontdek je creativiteit

Aan de slag met letters
Zin in iets creatiefs deze vakantie? Altijd al zelf willen leren zo mooi te schrijven zoals op het krijtbord bij je favoriete koffietentje? Bij Mirjam de Boer van Handletters.nl ben je aan het juiste adres voor alles dat met letters te maken heeft. Zij helpt je op weg bij het ontwikkelen van je eigen letters en geeft hiervoor verschillende workshops en cursussen. Voor de wat oudere kinderen (en ouders) vond ik in de herfstvakantie een te gekke handlettering workshop, die je samen kunt volgen. En ook als je juist in de vakantie ’s avonds even iets voor jezelf wilt doen zónder kids kun je hier ook lekker aan de slag met letters tekenen. Check de agenda voor meer informatie.

samen lekker kletsen
samen lekker kletsen

De thuisblijvers
En heb je helemaal niet zoveel zin om op pad te gaan, maar wil je gewoon even rustig thuis blijven, ook dan heb ik aan je gedacht. Zo’n vakantie is ook de gelegenheid bij uitstek om als gezin eens even lekker tot elkaar te komen. Om je hier een handje bij te helpen, heeft Gezinnig boeken en spelletjes ontwikkeld om het gesprek met je kind aan te gaan. Er zijn verschillende varianten die je hierbij kunnen helpen. Zo is er een familieklets-spel, een vakantieklets, een tienerklets, een relaxklets en een slaapklets. Samen lekker kletsen, lachen en ontspannen. Je shopt hier ook allerlei andere leuke spelletjes en creatieve dingen om met een lekkere kop koffie, samen en in jullie pyjama’s te doen.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)