Hotspot op de Veluwe: 't stylish Buitenplaats Beekhuizen

Heerlijk een paar dagen naar Buitenplaats Beekhuizen
Heerlijk een paar dagen naar Buitenplaats Beekhuizen

Als er één voordeel aan de coronacrisis te noemen is, is het wel 't feit dat we ons eigen land (her)ontdekt hebben. Wat is Nederland eigenlijk mooi (en veelzijdig). Van wateren tot duinen tot glooiend landschap tot... een heus XL wildlife park: het Nationale Park De Hoge Veluwe. Hier vind je Buitenplaats Beekhuizen: een fantastische bestemming met glamping tenten, toffe pods en gloednieuwe Forest Cabins. Wij brachten een paar dagen door in zo'n cabin, om - ver weg van alles - een paar dagen te brainstormen. We delen onze ervaringen héél graag met je want mán wat was het hier fijn!

Buitenplaats Beekhuizen vind je ten noorden van Velp, vlakbij Arnhem. Tip: neem de Bovenallee als je komt aanrijden, dit is een slingerend bosweggetje door de glooiende bossen dat je subiet in vakantiestemming brengt. En dan duikt Buitenplaats Beekhuizen op: je ziet ineens tussen de bomen door een hip, stijlvol aangekleed restaurant in een zeecontainer met lichtslingers. Meteen leuk. Het hek opende zich en we checkten in bij de balie, waar we hartelijk werden ontvangen door Astrid. Yes, we werden al verwacht, we meldden ons aan voor de ontbijtservice (heerlijk, elke ochtend vers gebakken broodjes!) en mochten meteen doorrijden naar onze Forest Cabin, een stukje verderop op het park. We kregen een Weltevree Guidelight mee, handig voor wandelingen over een donker terrein. Heel fijn: je krijgt een eigen parkeerplaats toegewezen vlakbij je onderkomen. Ideaal, want zo kijk je vanuit je huisje niet tegen auto's aan en ben je toch binnen een paar passen bij je locatie. Hopsa, alle tassen mee en op naar ons huisje!

Super stylish: de Forest Cabins
Super stylish: de Forest Cabins

Geur van hout
De Forest Cabins staan in een groepje bij elkaar, maar zijn zo gebouwd dat je volop privacy hebt. Het moment dat je de deur opendoet van een bestemming waar je niet eerder bent geweest is altijd zo leuk hè. We stapten naar binnen en meteen roken we... de heerlijke geur van hout, een beetje als in een sauna. Wat heerlijk warm, knus en sfeervol was het er. Houten vloeren, sfeevolle groene wanden, leuke aankleding en een bank om zo in weg te ploffen. De indeling is heel leuk: over de hele breedte loopt de woonkamer/keuken, erachter zitten twee slaapkamers met in het midden de badkamer. Ruim, riant en super comfortabel. Twee grote glazen wanden bieden optimaal uitzicht op de bossen. Misschien zouden we nog wel herten spotten! Het zou zomaar kunnen, had Astrid al laten weten. Spannend!

Zó in de bossen
Zó in de bossen

Mooie routes
We wilden eigenlijk meteen aan de slag, maar eerst... een frisse neus halen in de bossen! Vanuit Buitenplaats Beekhuizen loop je zo de bossen in, echt ideaal. En het is er zóóó mooi... 's Ochtens een flinke ronde hardlopen, mountainbikes huren of gewoon lekker wandelen: fijn dat je het direct vanuit je huisje kunt doen. Aan de overkant van Buitenplaats Beekhuizen lopen twee heel mooie routes: eentje van 9 kilometer en eentje van 15 kilometer. We liepen een deel van de eerste route (want inkorten is geen probleem) en kwamen op brede boslanen, smalle paadjes en langs watertjes uit. Zó mooi! Natuurlijk kun je ook de auto pakken en een ronde maken door Nationaal Park de Hoge Veluwe; het voelt toch een beetje alsof je door een groot buitenlands natuurpark rijdt. Te gek dat we dat hier hebben in ons eigen land!

Aan de slag met lontwol van September18
Aan de slag met lontwol van September18

Hanglamp van lontwol
Eenmaal terug in de Cabin was het borreltijd, gevolgd door een lekkere soep die we zelf hadden meegenomen. Aan de bak, laptops open en plannen maken! En... we gingen creatief aan de slag: Petra breidde een dekentje van lontwol en Natascha maakte een hanglamp van lontwol van September18. Superleuk om tijdens een weekendje weg zo'n pakket mee te nemen, want hoe leuk is het om tijdens zo'n paar dagen weg iets moois te maken waardoor je altijd een blijvende herinnering hebt? Binnenkort lees je meer op ons blog over deze creatieve projecten! Leuke tip als extra toevoeging aan je verblijf in Buitenplaats Beekhuizen: je kunt een van de houtgestookte Weltevree hottubs boeken, zodat je heerlijk buiten in de bossen kunt bubbelen en relaxen. Echt heel leuk om te doen.

Zó leuk is restaurant Woodz
Zó leuk is restaurant Woodz

Restaurant Woodz
De avond vloog voorbij. De volgende ochtend stonden we vroeg op om eerst lekker de bossen in te gaan. Op de terugweg haalden we onze verse broodjes op bij de receptie. Na het ontbijt lekker op pad: we gingen een dagje naar Zutphen (binnenkort meer hierover!). Dat was trouwens een heerlijke dag, maar dat terzijde. Toen we einde middag terugkwamen, konden we bij Woodz - het restaurant van Buitenplaats Beekhuizen - onze bestelde maaltijd ophalen. Zo grappig: we liepen met het tasje vol lekkers over het bospad naar onze Cabin en hoorden gesnuif en geritsel in de struiken naast ons. Wilde zwijntjes! Ja, die zitten hier volop. Toch nog wild gespot!

Frisse ochtendwandeling
Frisse ochtendwandeling

Fijne boswandeling
De dag erna startten we weer met zo'n fijne boswandeling, zetten we nog een aantal mooie plannen op papier en bewonderden we onze nieuwe September18-creaties. Daarna was het tijd om afscheid te nemen van deze heerlijke dagen, die ervoor hadden gezorgd dat het voelde als of we een week waren weggeweest. 

Buitenplaats Beekhuizen heeft drie verschillende onderkomens:
- Pods - knussen tiny houses in een halfronde vorm. Heel romantisch als je samen bent, met (jonge) kinderen kan het ook prima! Dit deed ik een paar jaar geleden met mijn gezin in de meivakantie, was geweldig! Echt een outdoor experience.
- Lodgetenten - perfecte, stylish stoere tenten waar je met meerdere mensen in kunt slapen, ook handig als je kinderen groter zijn. Super comfortabel!
- Forest Cabins - de nieuwste aanwinst: super mooie en stijlvolle cabins met een grote glazen wand, waardoor je echt helemaal opgaat in de bossen.

Beetje werken, beetje brainstormen...
Beetje werken, beetje brainstormen...

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)