Goodfibrations popt up

Marlous aan het werk in de winkel
Marlous aan het werk in de winkel

Ik ben dol op pop-up shops, zeker als het webshops zijn die hun gezicht een keer laten zien. Zo kun je nu in Utrecht naar de pop-up shop van Goodfibrations. Ik greep mijn kans en waaide aan bij Marlous en Jos van deze fijne webshop annex pop-up shop.

Wie kent ‘m niet: de megahit ‘Good Vibrations’ van The Beach Boys. Het liedje zit in mijn hoofd als ik op mijn fiets zit, op weg naar de Utrechtse pop-up shop van Goodfibrations – met een F. ‘Goed tot op de vezel’, is de pay-off van deze webshop. Hier ligt de focus op duurzame kleding van leuke labels zoals People Tree, Armedangels en Rains. Daarnaast verkopen ze de nodige accessoires, ook stuk voor stuk duurzaam geproduceerd. Leuk om de producten nu ook een keer offline te kunnen bekijken, voelen en wie weet… zelfs te passen!

Goodfibrations popt up!
Goodfibrations popt up!

De pop-up shop van Goodfibrations (let op: nog tot en met maandag 14 maart, dus ga snel langs als je in de gelegenheid bent!) zit in de Schoutenstraat, een van de leukere Utrechtse winkelstraatjes. Hier geen ketens, maar boetiekjes en delicatessenwinkels. Grote witte krijtletters op het raam bij nummer 3 roepen ‘pop-up’. Geen twijfel mogelijk; ik ben aan het juiste adres! Binnen zijn Marlous en zakenpartner Jos aan het werk; klanten worden geholpen, kleding netjes opgehangen in de rekken en en passant worden de bestellingen uit de webshop afgehandeld. De twee zijn blij met hun pop-up shop: “Dit is de zesde keer dat we een pop-up shop hebben”, vertelt Marlous. “Altijd in Utrecht, en altijd op een leuke locatie. Onze basis is de webshop, en zo af en toe ‘poppen we up’. Zo kunnen we onze online klanten ook eens in het echt zien.”

De etalage maakt nieuwsgierig
De etalage maakt nieuwsgierig

En die klanten, die komen eigenlijk continu binnendruppelen – ook al is het een heel gewone maandagmiddag. Ik snap het wel: de winkel ziet er van de buitenkant al leuk uit en het woord ‘pop-up’ trekt altijd bezoekers. Je weet immers dat deze winkel van tijdelijke aard is en wilt natuurlijk niets missen. Jos en Marlous zijn dan ook erg blij met de anderhalve week dat ze de pop-up shop runnen. Jos: “Met een fysieke winkel lukt het ons nog beter om het verhaal achter de producten te vertellen. En dat is zeker bij de duurzame producten die we verkopen, heel belangrijk. Daarnaast is het fijn dat klanten de stoffen ook echt even kunnen voelen. Doordat er bij onze kleding geen chemische middelen worden toegevoegd, zijn de stoffen veel zachter. Hier kunnen onze klanten dit ook in het echt ervaren.”

Favoriet: top Dandelion
Favoriet: top Dandelion

Marlous vult aan: “Het is een heel bewuste keuze van ons geweest om drie jaar geleden een webshop in duurzame kleding te beginnen. Ik liep al langer rond met plannen om iets online te gaan doen, maar het moest wel een niche zijn. En duurzame productie sprak mij altijd al aan, waarbij ik vooral wilde laten zien hoe leuk, mooi én betaalbaar duurzame kleding kan zijn.” Zakenpartner Jos werkte al langer in de duurzame hoek, de match was snel gemaakt. Jos: “Het is leuk om te zien hoe innovatief deze branche is; er zijn zoveel nieuwe ontwikkelingen gaande. Hij pakt een pakje met panty’s uit de kast: “Deze panty’s van Swedish Stockings bijvoorbeeld. Ze zijn gemaakt van gerecycled garen; echt bijzonder. En we verkopen kleding van het Spaanse merk Ecoalf dat bij de productie gebruik maakt van gerecyclede PET-flessen, visnetten en koffieresten. Klanten vinden het echt leuk en bijzonder om dergelijke verhalen te horen.”

Top Noor van Elements of Freedom
Top Noor van Elements of Freedom

Ik grijp ook mijn kans en loop langs de rekken. Meteen vis ik top Dandelion van Armedangels eruit, een superzacht T-shirt dat gemaakt is van modal met een klein beetje elastan. Ik had ‘m al in de webshop zien staan. Maar nu ik ‘m in het echt zie, ben ik meteen overtuigd. Wát een fijn stofje! Die gaat mee naar huis. En kijk, daar zijn die prachtige matte regenjassen van het Deense Rains. In het echt nog mooier dan op de foto! Marlous vertelt: “Daar is zo’n pop-up shop nu handig voor.  Je kunt de producten even in het echt zien, voelen en passen. Zo verkopen we in de pop-up shop broeken beter dan online, puur omdat klanten ze hier kunnen passen.”

Trenchcoat van Rains
Trenchcoat van Rains

Eenmaal thuis snuffel ik nog even verder in de webshop, en zie nog veel meer leuke items die ik net in de winkel door mijn handen heb laten gaan. Stuk voor stuk mooie items, met zorg gemaakt en met net zoveel liefde uitgekozen door Marlous en Jos. Ik ben blij met mijn nieuwe top en weet alvast voor de volgende keer: als Goodfibrations weer een pop-up shop heeft, fiets ik even langs. En in de tussentijd shop ik gewoon online.

Te koop in diverse kleuren
Te koop in diverse kleuren

  

Stijlvolle koperen kledinghangers
Stijlvolle koperen kledinghangers

 

De etalage trekt kijkers
De etalage trekt kijkers
Jos in de kelder, waar de laatste sale-items hangen
Jos in de kelder, waar de laatste sale-items hangen

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)