Goed gespot op showUP

Knalkleuren op showUP
Knalkleuren op showUP

Na een jaar van afwezigheid mochten we weer: tijd voor showUP! Hét inkoopevent voor home & gift waar wij traditiegetrouw bekenden zien, onbekenden ontmoeten en inspiratie opsnuiven om vervolgens natuurlijk al het moois dat komen gaat met jullie te delen! Ga je mee?

Het viel meteen op toen we binnenkwamen. Die kleuren. Vrolijk. Fris. Helder. Blijheid! Wat heerlijk. ShowUP is geen consumentenevent; je kunt er niets kopen. Hier koopt de retail (zowel on- als offline) voor het komend seizoen in bij de merken en designers. Zo zie je hier dus wat komen gaat in de winkels. En ik kan je vertellen: dat is kleurrijk! Slechts weinigen van jullie zullen geweest zijn, dus hier een verslagje in vogelvlucht. Overigens hadden we - zoals altijd - tijd tekort. We willen ondernemers spreken, nieuwe producten scouten, inspiratie opdoen, alles verwerken... en dat lukt niet in een halve dag (waarmee we nu door de slottijden te maken hadden). Het lukt overigens ook niet in een hele dag hoor. Maar dat terzijde.
.
Goed, hier onze - in recordtempo - gespotte bevindingen!
.
Eén van de eerste eye-catchers die we zagen was de stand van het Deense Studio About. De studio werd opgericht vanuit de ambitie om esthetische ontwerpen te maken die ook functioneel zijn. Goed gelukt, te zien aan de gekleurde bolvaasjes die in de ruimte hingen. We weten zeker dat je deze vaasjes vanaf aankomend seizoen in mooie interieurwinkels ziet opduiken. Zeker onthouden!

Pink Stories & MoManTai
Pink Stories & MoManTai

Pink Stories is een Duits adres waar je die te gekke neon dip dye kaarsen vindt. Neonroze met neongeel en neonoranje met een vleug goud... Dat soort werk. Het wordt een vrolijke winter, als 't aan Pink Stories ligt. Bij MoManTai konden we natuurlijk niet om de felgekleurde regenbogen heen. Ze zijn gemaakt van restmaterialen en zorgen - als de zon erdoorheen schijnt - voor een spectaculair schouwspel. Om blij van te worden!

Tegelhouder met kaarsje van StoryTiles
Tegelhouder met kaarsje van StoryTiles

StoryTiles - altijd een van onze favorieten - heeft een nieuw product: de tile & candle holder voor jouw StoryTile. Heel mooi om cadeau te geven, een zelf gekozen tegeltje met een kaarsje in een houder. Prachtig! En natuurlijk lieten we ons ook weer inspireren door alle leuke ontwerpen van StoryTiles. We maakten geen foto van de stand (soms heb je dat in alle drukte, haha), maar hier even een sneak peak van de tile & candle holder.

Brievenbuscadeautjes
Brievenbuscadeautjes

Veel gespot: brievenbuscadeautjes! Ja echt! Natuurlijk ontstaan in coronatijd en zo te zien pakt de trend door. Want wat een goed voornemen, om gewoon wat vaker iets kleins naar elkaar toe te sturen. Het fijne label Veer & Moon - we kennen ze al vanaf het begin van hun bestaan - pakt ook door met hun kleine, prachtig geïllustreerde cadeautjes. Nieuw product van hen is bloementhee, waarbij de gebruikte bloemen van symbolische betekenis zijn (denk 'ontspanning', 'waardering', 'vreugde'). Binnenkort ook te koop in de winkels! Ook het Cypriotische Sorbet Island (wat een heerlijke naam) viel ons op vanwege de kleine glazen buisjes met cadeautjes erin. Hoe leuk als je zo'n cadeautje via de post ontvangt!

Duurzaam & sociaal ondernemen
Duurzaam & sociaal ondernemen

Duurzaamheid vinden we allang geen trend meer, maar een vast gegeven. Een must. Geen discussie meer over mogelijk. Nieuwe materialen en sociaal ondernemen blijven onze focus hebben. Paar leuke voorbeelden: Rotpot, waarmee je zelf kunt fermenteren, de notitieboeken van waanzinnig zacht schrijvend en duurzaam steenpapier (aanrader!) van Moyu Notebooks en natuurlijk de producten van Mooi door Mij, gemaakt in een sociale werkplaats. Fan van hun behang, getekend door de mensen met een (verstandelijke) beperking. En fan van hun ontroerend mooie producten, handgemaakt door deze mensen. 

Days of Bloom & KUT Illustraties
Days of Bloom & KUT Illustraties

In de stand van onze nieuwe aanwinst Days of Bloom spotten we ook prachtig behang. Eigenaresse Elles ontwierp het behang zelf. Het matchte perfect met de items in haar stand. Zo, zo mooi allemaal... De muurcirkels met droogbloemen, de kaarten en posters, allemaal met die prachtige botanische illustraties. Hier gaan we de komende tijd meer van zien! We maakten zelf geen foto's maar deze beelden deelde ze op haar eigen Insta account. Even van een heel andere orde maar óók illustraties: KUT Illustraties. Pardon? Ja hoor, het staat er echt. En in de stand gewoon metersgroot op de achterwand. Wat we hier zagen? Gewoon, heel veel kut dingetjes. Ansichtkaarten ('feest muts', 'kut corona') en veel meer. Een hilarische verjaardagskalender ('Kut, was je jarig?'). Een grabbeldoos. Nouja, heel grappig allemaal. Een concept van Fien, die met haar illustraties van de - jawel - kut het taboe rond dit prachtige geslachtsorgaan een beetje wil doorbreken. Nice!
.
Het zijn maar een paar highlights die we hier kunnen benoemen, maar we zullen de komende tijd en passant leuke signaleringen met jullie delen. Want één ding is zeker: er komt veel moois aan!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)