3x originele DIY Vaderdagcadeaus

Legohaakjes
Legohaakjes

Met het mooie weer van de afgelopen tijd zouden we bijna vergeten dat het bijna Vaderdag is. Gelukkig hebben we nog even de tijd om iets leuks te verzinnen, en daarbij laat ik me graag inspireren door de vele DIY-projecten uit het boek ‘Van zooi naar mooi’ van Tolhuijs. Hier hebben ze namelijk super toffe ideeën om van afvalmateriaal weer een mooi en bruikbaar item te maken. Upcyclen dus. Dat is dus nóg een stukje beter dan recyclen, aangezien recyclen niet altijd de meest duurzame oplossing voor het materiaal is. Je kunt natuurlijk zelf creatief aan de slag met je restmaterialen, maar je kunt ook een kijkje nemen in het brein van Tolhuijs via ‘Van zooi naar mooi’. Ik laat je hieronder vast drie originele ideeën zien die je, samen met je kind(eren), voor Vaderdag kunt maken.

Tolhuijs gaat altijd uit van het materiaal dat er al is en hoe je dat een ander doel en/of een langer leven kunt geven. Voor de drie diy-projecten die ik je laat zien, heb je een lege wijnfles, wat jampotjes en lego als basismateriaal nodig.

Flessenpost
Flessenpost

Project 1: Flessenpost. Maak van die lege roséfles een eyecatcher waarop je lieve berichten kunt achterlaten. Je weekt eerst het etiket van de fles, daarna schilder of spuit je de fles met krijtverf. Als het helemaal droog is, kan je kroost er wat liefs voor papa op schrijven.

Zwevende potten
Zwevende potten

Project 2: Legohaakjes. Ook wel eens op een legoblokje gaan staan? Dan weet je hoe ontzettend zeer dat doet! Maar het blijft natuurlijk super leuk bouwmateriaal. En leuk als uitgangspunt voor deze diy! Je neemt een basisplaat in de gewenste afmeting en lijmt of schroeft die in de keuken, naast de deur, in de meterkast of waar je je haakjes ook maar nodig hebt. Neem dan een aantal legoblokjes met gaatjes erin en doe daar een sleutelring doorheen. Nu kun je er je sleutels, theedoeken, gereedschap etc. aan ophangen! Handig voor papa’s die wel eens wat kwijt zijn…

Project 3: Zwevende potten. Handig voor kokende en klussende papa’s: met deze ruimtebesparende potten heb je je kruiden en klein klusmateriaal binnen handbereik! Je maakt gebruik van planken die al hangen en lege (jam)potjes. Daar week je het etiket van af. Vervolgens sla je -voorzichtig!- met een hamer en een spijker drie gaatjes in  het deksel. Nu kun je het deksel onder de al aanwezige plank in de keuken of garage schroeven. Vul het met spijkers, pluggen, pepertjes, kaneelstokjes, laurierblaadjes of wat pa ook nodig heeft en schroef het potje terug in het eigen deksel. Easy does it!

Deze drie DIY-projecten zijn slechts enkele voorbeelden, maar er staan nóg 32 leuke en originele ideeën in het boek ‘Van zooi naar mooi’ van Tolhuijs. 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)