De leukste strandtenten? Hier vind je ze!

Hippie Fish in Zandvoort
Hippie Fish in Zandvoort

Kenners weten het: ga naar een strandtent, en je hebt een instant vakantiegevoel. Laten wij in Nederland nou zo'n beetje de meest stylish, hippe en sfeervolle strandtenten hebben. Bij welke moet je zijn? Wij vertellen het je!

Het is niet gemakkelijk om een compleet overzicht te maken van de allerleukste strandtenten van ons land. Is je lijstje net klaar, duikt er wéér ergens een hotspot op. Maar we doen ons best. Mis je jouw favoriete adres? Laat het achter in een reactie! Maar laten we starten met een van onze persoonlijke favorieten, we zullen deze lijst regelmatig updaten:
Branding - Noordwijk
Een heel aantal jaartjes geleden hebben we Branding Beach, een super stylish strandtent in Noordwijk, ontdekt. Elk jaar is hij weer anders, minstens zo stijlvol, minstens zo verrassend. Het interieur is te gek. Bohémian invloeden, verweerd hout, mega olijfbomen, schoolstoeltjes en zachte leren plofbanken. Wil je ook zo'n interieur? Goed nieuws: maak een afspraak om eens naar de meubelloods van Branding te gaan. Deze vind je ook in Noordwijk en is op afspraak te bezoeken. Pluspunt: het personeel - allemaal jonge gasten - is joviaal, super aardig en behulpzaam. Had ik al gezegd dat je hier ook heerlijk kunt eten? Dat dus. Tot slot: de playlists van Branding Beach kent een flinke schare fans, waaronder wij. Handig: je kunt vlakbij Branding Beach parkeren op de parkeerplaats aan de Koningin Astridboulevard. Paar minuutjes lopen en je ploft neer op de banken. En in de winter? Dan wordt Branding omgetoverd tot Winterlodge en drink je na een frisse strandwandeling chocomelk met rum bij de haard. Ook best fijn, toch?

Branding Beach
Branding Beach

Witsand - Noordwijk
We blijven nog heel even in Noordwijk, want aan de andere kant van Noordwijk zit nog zo'n perfect gestylede strandtent: Witsand. Jaja, wij zijn dol op de relaxte sfeer die hier heerst. Vakantie in eigen land, dát gevoel krijgen wij ervan. Mooi, al die natuurlijke elementen. Super, dat echt heel aardige personeel. En je wilt élk hoekje wel fotograferen en/of meenemen naar huis. Ben je er tóch, ga dan ook even naar de buren. Hier zit Tulum. Even stylish, gezellig en leuk om naartoe te gaan. Déjà-vu-gevoel? Kan kloppen, want ook Tulum komt uit dezelfde koker als Branding en Witsand. 

Witsand
Witsand

Club Zand - Castricum
Zoomers - Castricum

Wil je eens naar een niet zo voor de hand liggende badplaats, dan raden wij Castricum aan. Hier komen wij al jaren - wat wil je, als je vriendin hier zo'n heerlijk strandhuisje heeft. Castricum is anders-dan-anders. Er is geen boulevard, je hebt altijd parkeerplek dankzij de XXL parkeerplaats en even de duinpan overhobbelen en je staat met je voeten in het zand. Hotspot: Club Zand. een heerlijke, relaxte en goed ingerichte strandtent waar je super chill kunt zitten met je voeten in het zand, terwijl de dagjesmensen aan je voorbij trekken. Ook een heel leuke feestlocatie - onthoud maar voor als je gaat trouwen of een ander tof feest wilt geven!
Een andere heerlijke tent in Castricum aan Zee is Strandpaviljoen Zoomers. Vinden we al jaren een te gekke plek en echt - elk jaar komt er weer iets bij en is het nóg leuker! Nieuw is Strandhotel Zoomers. Een boutique hotel dat bovenaan het pad zit dat naar het strand loopt. Prachtig ingericht met producten van HK Living en dus super smaakvol. Net als het strandpaviljoen dus, dat op kruipafstand op het strand staat. Ultiem geluk voor een paar bijzondere dagen aan het strand.

Club Zand in Castricum
Club Zand in Castricum

Hippie Fish - Zandvoort
De afgelopen periode ben ik voor meetings een aantal keer in Zandvoort geweest. Elke keer een lekkere wandeling maken en daarna een koffietje halen bij Hippie Fish in Zandvoort, het kan slechter. Volgende keer ga ik langer en blijf ik lekker de hele dag luieren, eten, chillen en de zon zien zakken in de zee. Treintje terug en ik ben weer thuis. Want ja: Zandvoort is de enige badplaats waar je vanuit de zee zo het strand op rolt. Ga ik mijn koffietje halen bij Hippie Fish, dan hoop ik altijd dat het even duurt voordat ik mijn bestelling heb. Kan ik lekker mijn ogen uit kijken en inspiratie opdoen, want het interieur is ook hier erg tof. Tja, dat krijg je ervan, als je uit dezelfde familie stamt als Witsand, Branding en Tulum. Gaan we vaker heen, dus! Wil je nog een dagje shoppen erbij pakken? Combineer je tripje naar Zandvoort dan eens met Haarlem! Het ligt zo dicht naast elkaar en Haarlem heeft zóveel leuks te bieden. In deze blog deelden we de leukste adresjes van Haarlem!

Hippie Fish
Hippie Fish

Strandpaviljoen Oost - Vlieland
OP het meest oostelijke puntje van Vlieland vind je deze toffe tent. Oost is mooi qua ontwerp, heerlijk qua eten. Hier eet je de meest waanzinnige oesters en kun je kiezen uit steeds weer een wisselend aanbod van vis. Heel relaxed, maar toch wel echt strandtent-plus. Ga je hier eten, dan ben je wel echt 'uit eten'. En Vlieland - tja, need we say more? Gewoon heerlijk hier. Op de waddeneilanden is ook geweldig veel natuurschoon te vinden, ideaal voor de mooiste wandelingen en foto's met je lief of gezin. In onze blog over expeditie achtertuin lees je veel meer over dat natuurschoon. 

Oost op Vlieland
Oost op Vlieland

Timboektoe - Velsen-Noord
Deze moet ook in het rijtje, want hier doen ze veel aan duurzaamheid. Timboektoe won al eens de Gaia Green Award gewonnen! Hier eet je zoveel mogelijk lokaal en is de sfeer super relaxed. 

Bergen aan Zee
Een van de allerleukste badplaatsen van ons land vinden we bergen aan Zee. Leuk te combineren met een bezoekje aan Bergen-dorp (zo leuk daar), het strand is er relatief rustig en heerlijk ruim en schoon. Aanraders qua strandtenten:
.
- Strandpaviljoen Noord
Lekker stylish (ze hebben ook een winkel in het dorp, zó mooi), een perfecte ligging direct naast de duinopgang en met een uitgebreide en goede kaart. Heerlijke, inspirerende plek voor een instant vakantiegevoel.
- Blooming Beach
Met bijbehorend stylish hotel, met een prachtige ligging. Goede hotspot als je een weekendje werg wilt in eigen land! Bij de strandtent maken ze zoveel mogelijk gebruik van lokale, biologische producten.
-De Jongens
Lekker stoer met een laidback surfsfeertje. Alsof je op Bondi Beach bent! Ook een hotspot als je weer leren golfsurfen. Je kunt hier ook suppen op zee (aanrader) of in zo'n bananenboot. Lachen!
- Hemingways
Leuk beachrestaurant met een echt strandsfeertje, ongewdongen en met lekker eten.
- Strandpaviljoen Noorderlicht
Klein stukje lopen (700 meter vanaf de strandopgang Noord) en je bent in een stukje vrijstaat van Bergen aan Zee. Geen zien-en-gezien worden hier bij Noorderlicht (uit de koker van Hemingways), maar gewoon heel relaxed, biologisch/vega en laidback.

Timboektoe
Timboektoe
Strand in Bergen aan Zee
Strand in Bergen aan Zee

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)