Expeditie Achtertuin

Expeditie Achtertuin
Expeditie Achtertuin

Had je zúlke wereldse plannen voor de zomer van 2020, schopt het coronavirus even roet in het eten. Dag Thailand. Geen Sri Lanka. Zuid-Afrika moet wachten en die trip naar Australië is voorlopig van de baan. Ook Italië, Spanje, Frankrijk en alle andere zonnige bestemmingen moeten wachten. Het wordt de zomervakantie doorbrengen in ons eigen kikkerlandje. Tenminste, die kans is groot. Ook ik zet een streep door onze geplande vakantie naar het buitenland - tenminste, daar ga ik maar vanuit - en oriënteer me op een vakantie in eigen land. Erg? Ach. Volgens mij niet, want ik ontdekte net het gloednieuwe, vers-van-de-pers boek Expeditie Achtertuin. Wow. Nederland is moier dan je denkt!

In de categorie 'prachtige koffietafelboeken' kun je met een gerust hart het gloednieuwe Expeditie Achtertuin plaatsen. Reisjournalisten Dirk Wijnand de Jong en Bas van Oort trekken normaal de wijde wereld over, maar gingen nu op expeditie in eigen land. Ze hadden geen betere timing kunnen uitkiezen voor het verschijnen van hun boek. Alsof ze het erom hebben gedaan! Want nu steeds duidelijker wordt dat een vakantie naar het buitenland dit jaar om losse schroeven staat, kijken we en masse wat er in ons land mogelijk is. En echt - dat is meer dan je ooit had gedacht! De mannen hebben trouwens ook een inspirerend Instagramaccount waar ze hun tips delen.

Hier aan de kust...
Hier aan de kust...

Heidevelden die in volle bloei staan - even waan je je in de Provence. Zandverstuivingen - alsof je in Dubai of op Fuerteventura bent. Ze zijn er geweest en maakten er een prachtig resiverslag. Van Noord tot zuid en alles wat ertussen ligt: wat is ons land móói! Dat is het eerste dat in je opkomt bij het doorbladeren van dit boek.

Expeditie Achtertuin
Expeditie Achtertuin

De strekking is duidelijk: pak gewoon de auto, fiets of trein en ga op pad in ons eigen land. Een dagje, een weekend, een hele vakantie: er valt zoveel te ontdekken! Wat een tof boek. Aanschaffen die handel en dan gewoon genieten van al het moois dat aan onze eigen achtertuin grenst. Ik ga het ook doen. Te beginnen bij hardlooptripjes op de zondag, en dan steeds een ander gebied ontdekken. Ik was er al voorzichtig mee begonnen en ga het zeker doorzetten.

Op safari in eigen land
Op safari in eigen land

En ook voor de zomervakantie wordt het steeds duidelijker dat we onze vakantieplannen gaan omgooien. Met de camper het land doorkuisen, hoe leuk is dat? Kids in een eigen tentje en ontdekken hoe leuk het hier is.

Is dit echt ons eigen landje?
Is dit echt ons eigen landje?

Ik las dat er een lange, warme zomer wordt voorspeld dus laten we daar vanuit gaan. Ik kijk in elk geval nu al uit naar een uurtje in de auto en dan al op de plek van bestemming zijn. Grote kans dat we daarna helemaal geen verre reizen meer wíllen maken!

Expeditie Achtertuin
Expeditie Achtertuin

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)