Expeditie Achtertuin

Expeditie Achtertuin
Expeditie Achtertuin

Ik kan me voorstellen dat je wereldse plannen voor de zomer van 2021 nog steeds onzeker kunnen zijn. Moet je nu wel gaan boeken met het coronavirus dat nog steeds op de loer ligt? 't Kan op elk moment roet in het eten gooien en dan is het: dag Thailand en Zuid-Afrika! En die trip naar Australië is voorlopig ook van de baan. Zelfs Italië, Spanje, Frankrijk en alle andere zonnige bestemmingen moeten dan wachten. Misschien denk je er in dat geval aan om eens een zomer door te brengen in ons eigen kikkerlandje. Ook ik zet een streep door onze geplande vakantie naar het buitenland dit jaar - tenminste, daar ga ik maar vanuit - en oriënteer me op een vakantie in eigen land. Erg? Ach. Volgens mij niet, want het prachtige boek Expeditie Achtertuin, dat ik onlangs heb ontdekt, staat boordevol inspiratie. Wow. Nederland is mooier dan je denkt!

In de categorie 'prachtige koffietafelboeken' kun je met een gerust hart Expeditie Achtertuin plaatsen. Reisjournalisten Dirk Wijnand de Jong en Bas van Oort trekken normaal de wijde wereld over, maar gingen nu op expeditie in eigen land. Ze hadden geen betere timing kunnen uitkiezen voor het verschijnen van hun boek, want nu het nog steeds onduidelijk is of onze vakantie in het buitenland wel 100% coronaproof is, kijken we en masse wat er in ons land mogelijk is. En echt - dat is meer dan je ooit had gedacht! De mannen hebben trouwens ook een inspirerend Instagramaccount waar ze hun tips delen.

Hier aan de kust...
Hier aan de kust...

Heidevelden die in volle bloei staan - even waan je je in de Provence. Zandverstuivingen - alsof je in Dubai of op Fuerteventura bent. Ze zijn er geweest en maakten er een prachtig resiverslag. Van Noord tot zuid en alles wat ertussen ligt: wat is ons land móói! Dat is het eerste dat in je opkomt bij het doorbladeren van dit boek.

Prachtige zandverstuivingen, gewoon in Nederland!
Prachtige zandverstuivingen, gewoon in Nederland!

De strekking is duidelijk: pak gewoon de auto, fiets of trein en ga op pad in ons eigen land. Een dagje, een weekend, een hele vakantie: er valt zoveel te ontdekken! Wat een tof boek. Aanschaffen die handel en dan gewoon genieten van al het moois dat aan onze eigen achtertuin grenst. Ik ga het ook doen. Te beginnen bij hardlooptripjes op de zondag, en dan steeds een ander gebied ontdekken. Ik was er al voorzichtig mee begonnen en ga het zeker doorzetten.

Op safari in eigen land
Op safari in eigen land

En ook voor de zomervakantie wordt het steeds duidelijker dat we onze vakantieplannen gaan omgooien. Met de camper het land doorkuisen, hoe leuk is dat? Kids in een eigen tentje en ontdekken hoe leuk het hier is.

Is dit echt ons eigen landje?
Is dit echt ons eigen landje?

Ik las dat er een lange, warme zomer wordt voorspeld dus laten we daar vanuit gaan. Ik kijk in elk geval nu al uit naar een uurtje in de auto en dan al op de plek van bestemming zijn. Grote kans dat we daarna helemaal geen verre reizen meer wíllen maken!
.
Ook op wereldreis in eigen land? Check onze blogs over de gaafste glampings en pop-up campings, touren over de veluwe met een (elektrisch) Volkswagen busje, zeilen op de Friese meren en kanoën midden in de natuur vlakbij Amsterdam! 

Bucketlist Eropuit in Nederland
Bucketlist Eropuit in Nederland

Nog een leuke tip: dit boek is net verschenen bij Bijzonderplekje.nl, en nú al een hit! Het neemt je mee naar de meest verrassende plekjes van ons land, geselecteerd door travelexpert Marleen Brekelmans. Van wildplukken tot sloep varen: de leukste ideeën staan erin en natuurlijk ontdek je in dit boek toffe locaties om te overnachten. Echt een aanrader om zeker nú in huis te halen!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)