sur-atelier.nl

Stijlvol, sociaal en duurzaam

Sûr Atelier is een duurzaam kleding en lifestyle merk waar niet de massa, maar juist de mensen achter het merk tellen. De makers zijn namelijk allemaal statushouders die een prachtig ambacht beheersen en bij Sûr Atelier de kans krijgen een zelfstandig bestaan in onze maatschappij op te bouwen. Alle kleding wordt met de hand gemaakt in het atelier in Haarlem en zijn gelabeld met de namen van de makers. Hoe leuk is dat! Je vindt hier dan ook alleen maar stijlvolle en originele stuks, omdat alle kleding in een kleine oplage wordt gemaakt. Ook vind je bij Sûr atelier mooie houten schalen en keramiek voor in huis, heerlijke badproducten, zachte kleding, speelgoed en kraamcadeautjes voor de kleintjes en te gekke sieraden. 
Tip: er is ook een winkel mét café in Haarlem, leuk om even langs te gaan to meet the makers, als het weer kan!

 

bezoek deze shop ook in het echt!

bezoek deze shop ook in het echt!

Gedempte Oude Gracht 87
2011 GN Haarlem

blog

Zes onmisbare Black Friday tips!

Hier zijn ze. Onze zes onmisbare, niet te evenaren Black Friday tips. Items die je vandaag wilt scoren! Of morgen. Of volgende week. Of wanneer dan ook, het maakt allemaal niet uit want deze items zijn áltijd mooi. 

Zes onmisbare Black Friday tips!
Zes onmisbare Black Friday tips!

There we go, onze zes eigen wijze Black Friday items!

1. Het zwarte merinowollen truitje
1. Het zwarte merinowollen truitje

1. Het zwarte merinowollen truitje
Een aankoop waarvan je beslist geen spijt gaat krijgen. Een klassieker pur sang, een item dat matcht met elke outfit en dat heerlijk draagt. Dit zwarte merinowollen truitje draag je niet alleen op de vrijdag. De hele week staat het je fantastisch! Superzacht, flatteert én neemt geen nare geurtjes op. Wassen hoeft dus nauwelijks, en dat is wel zo goed voor het milieu. Ik heb 't truitje zelf ook, draag het gemiddeld twee à drie keer per week en heb vandeweek nog een merinowollen truitje in deze prachtige kleur dark sand gekocht. Gewoon voor de normale prijs, want dat is het truitje absoluut waard. Ik weet nu al: over zes jaar draag ik het nog steeds. Reken maar uit wat zo'n truitje per keer dragen uiteindelijk kost. Da's pas duurzaam!

2. Zwart met een vleugje goud
2. Zwart met een vleugje goud

2. Zwart met een vleugje goud
Dit armbandje met zwart rondje van porselein is gemaakt door Marinella van Mella.nl. Mella verkoopt handgemaakte porseleinen sieraden en schaaltjes. Laatst volgden wij hier een workshop porseleinen schaaltjes maken (want ja, dat kan ook), wat was het leuk! Doordat we zelf met onze handen in de klei zaten, realiseerden we ons weer des te meer hoeveel werk het is om zelf bijzondere producten te maken. Het uitzoeken van de materialen, het maakproces zelf. De vele keren dat een product de oven in moet. En dan nog de marketing van het product. Zo bekeken is dit prachtige armbandje dus eigenlijk wel wat meer waard dan € 19,95. Ook verliefd op dit armbandje? Koop het dan snel, want op is op. En in dat geval moet je gewoon wachten of Mella.nl ze weer gaat maken...

3. Dé jumpsuit
3. Dé jumpsuit

3. Dé jumpsuit
Hier verheug ik me nu al op. Binnenkort ga ik naar Sûr Atelier in Haarlem voor deze zwarte jumpsuit van soepelvallend denim. Wordt helemaal speciaal voor mij gemaakt (ja, op maat dus) door de prachtige mensen (lees: ambachtslieden met een afstand tot de arbeidsmarkt, die hier alle kansen krijgen om te groeien en bloeien) van Sûr Atelier. Korting? Nee, hoezo? Dat kán helemaal niet, want hier zit zoveel tijd en liefde in. De materialen maar vooral het vakmanschap. Dit is slow fashion, en daar kun je - heel slóóóów - jaren mee doen mits je het goed onderhoudt (en zo'n beetje dezelfde maat houdt). Ik maak er een dagje Haarlem van (sowieso leuk) en ga met aandacht passen, meten, en kletsen met de makers. Wil je ook zo'n klassieker maar is Haarlem te ver? Dan kun je het ook online regelen dat de makers van Sûr Atelier de jumpsuit voor jou maken. Speciale wensen kun je gewoon doorgeven. Bijzonder, toch?

4. Wonky kandelaar
Oja, hier loop ik ook warm voor. Deze supertoffe, beetje gekke, opvallende en wel 1.50 meter lange wandkandelaar van K'Willeminhuis, die de fijne webshop Studio Perspective verkoopt. K'Willeminhuis is een van de vele duurzame labels die Studio Perspective in het assortiment heeft opgenomen. Wellicht ken je van de organisch gevormde kandelaars. Mislukkelingen, omdat ze niet helemaal recht en strak zijn? Juist niet, want de producten van K'Willeminhuis worden gemaakt in een sociale werkplaats, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En mooie spullen dat ze kunnen maken! Ook de kleinere kandelaars zijn heel mooi, vooral als je er een paar bij elkaar plaatst. Maar deze lange wandkandelaar is echt een super bijzonder exemplaar. Ik heb de kandelaars al vaak bekeken en vind ze al jaren mooi. Daarom weet ik ook: als ik er nu eentje koop, blijf ik er járen van genieten. Oftewel, zoals we vaak bij Flavourites zeggen: koop minder, maar áls je koopt, koop waar je écht blij van wordt. Dat zit met deze kandelaar wel goed.

5. Zwart huisje
Kijk, je kunt Black Friday ook gewoon aangrijpen om een leuke minibreak te boeken ergens de komende winter. Heb je meteen dikke voorpret en toch wat leuks gedaan op zo'n zwarte vrijdag. Ik moet gelijk denken aan het huisje Mori.travel. Een black beauty, op een klein vakantiepark in het bos. Helaas niet meer beschikbaar als je er nú, als in op Black Friday, wilt logeren, maar plenty plek de komende maanden. Nice to know: Mori betekent 'forest'. Hier slaap je in de bossen, rust je uit, neem je een duik in de charmante plunge pool, nip je van een glas wijn en doe je even helemaal niets. Zalig.

6. Zwarte sjaal
Tot slot dit geweldige concept uit België: Moonoo. Hier vind je sjaals van biokatoen in de mooiste tinten, zoals emerald black. De basis van elke sjaal is een foto. Het patroon op de foto (licht, schaduwen, details) wordt gebruikt voor de patronen op de sjaals. Zo bijzonder. Verre van massaproductie, wél een cadeau dat je jezelf of een ander gunt en waar je jarenlang plezier van gaat hebben. Duurzaam gemaakt, van een perfecte kwaliteit. Maar, genoeg reclame nu. Ga het zelf bewonderen!

Waarom nu dit blog? Er zitten immers helemaal geen aanbiedingen tussen! Nee, dat klopt. We zijn niet van de Black Friday. Nooit geweest, trouwens. Dat geschreeuw om de laagste prijs, die idiote stunts waarbij je continu het gevoel hebt dat de prijs is 60% omhoog is gegaan om vervolgens 50% te zakken. Ons niet gezien. We kopen liever minder, maar wel goed. Goed gemaakt (dus: met respect voor mens en milieu) en goed van kwaliteit, zodat we er lekker lang mee kunnen doen. Producten die je na gebruik kunt doorgeven zodat we een ander nog lang blij kunnen maken. En dat soort producten hebben nu eenmaal een prijs. Bovendien: we houden van het ambacht en met zorg gemaakte producten. Die kun je nu eenmaal niet scoren voor bijna nop. We begonnen in 2017 al met het vieren van Pink Friday, later werd het Green Friday en plantten we honderden bomen als reactie op Black Friday. Ook dit jaar nemen we een statement in en doen we gewoon... helemaal niets. Dus: wij laten Black Friday lekker aan ons voorbijgaan en genieten van onze eigen lievelings black beauty's. Amen.

4. Wonky kandelaar
4. Wonky kandelaar
5. Zwart huisje
5. Zwart huisje
6. Zwarte sjaal
6. Zwarte sjaal

meer blogs van sur-atelier.nl

reacties op deze webshop (3)

17 september 2018
Van Raaij
Heb een vraagje ik las in de krant dat jullie ook stofferen Ook eetkamer stoelen met leuning En stof verkopen jullie die ook Hoor het graag Met Vr Groet Mevr van Raaij
08 september 2018
Afke Wieringa
Het is zo hartverwarmend dit positieve initiatief.
03 september 2018
elsdordregter
Wat een mooie, draagbare mode
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)