happysoultravel.nl

Jouw ultieme retreat

Wat geweldig dit! Happy Soul Travel vindt voor jou de perfecte reis om even helemaal tot jezelf te komen en de batterij weer op te laden of wanneer je een echte retreat zoekt die kan bijdragen aan je persoonlijke groei. Je vindt er detox- en yoga vakanties, maar ook Ayurveda Retreats, Stilte Retreats en nog veel meer inspirerende reizen op de meest waanzinnige plekken. Zowel voor een weekend weg binnen Nederland als in Europa, Azië, Afrika of Zuid-Amerika. 

Met meer dan 13 jaar ervaring is Happy Soul Travel dé retraitespecialist van Nederland en is iedere locatie door het team zelf bezocht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een reis door de woestijn in de Verstilde Oase van Marokko of een Yoga en Surf Retraite in de Algarve? Of een bijzondere verre reis voor een yoga retreat in Thailand? Meer persoonlijk advies op maat nodig? De retraitespecialisten staan iedere dag voor je klaar.

blog

Wellness reisje boeken? Van yoga tot detox: hier kom je tot rust

Die lange, regenachtige herfst en druilerige winter: oh boy, wat kun je in deze tijden toch verlangen naar een warm, ontspannen wellness weekend. Alleen al het vooruitzicht aan een paar dagen zalig nietsdoen (hoewel: van relaxen en yoga kun je heul moe worden) ga je stralen. Maar waar moeten we naartoe voor zo'n quick fix? Eerst naar Happy Soul Travel, daarna subiet richting het Grote Ontspannen.

Boutique detox, yoga & spa
Boutique detox, yoga & spa

Met vriendin S. probeer ik al een tijdje een relaxweekend te plannen. Maar sodeju, da's toch lastiger dan we in eerste instantie dachten. Iets met keuzestress. Want wat gaan we doen? Yoga of detox? Mindfulness of ayurveda? Of toch een stilteretraîte (help)? En, niet onbelangrijk: binnen- of buitenland? Welke seizoen? Zo'n weekend moet natuurijk passen binnen onze schema's en aan de andere kant: gewoon boeken die handel, het komt vanzelf goed. Je voelt 'm al: we hebben nog niet geboekt, maar staan voor alle leuke suggesties open. Eerst maar even drie favorieten van Happy Soul Travel -  een reisorganisatie die al meer dan 15 jaar dé specialist is op het gebied van retraites, in Nederland en daarbuiten - laten zien, want hier weten ze echt álles van ultiem ontspannen! Doe mij ook zo'n baan.

Welk pad ga jij bewandelen?
Welk pad ga jij bewandelen?

Boutique detox, yoga & spa

De ene na de andere vriendin gaat op pad. Soms alleen, soms samen. De ene keer in ons eigen land, maar toch ook zeer regelmatig naar het buitenland. Veel gehoord: Portugal, Ibiza, Italië. De Veluwe komt ook langs, net als de waddeneilanden. En net nog in een vriendinnen appgroep: Zuid-Afrika. Bij Happy Soul Travel zijn ze gespecialiseerd in wellness reizen en dat is me toch een fijne website. Ik denk dat ze een gemiddelde bezoektijd van minimaal 30 minuten hebben want hier kan ik me helemaal verliezen. En ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik hier rond zit te snuffelen komt steeds weer die prachtige locatie in Spanje tegen waarvan ik steeds denk dat het Thailand of Bali is. Moet je eens kijken hoe mooi, deze Boutique Detox, Yoga & Spa in Zuid-Spanje. Dat van die Verre Oosten-vibes kan kloppen, want deze parel wordt ook wel het Bali van Europa genoemd. Voordeel is echter dat het op steenworp afstand van Marbella ligt. Waarom deze bestemming mij zo aanspreekt? Het is heel veelzijdig. Je kunt er yoga doen, een detox volgen, urenlange wandelingen maken door de bergen, er is een fitnessruimte en er zijn veel wellness faciliteiten. We hoeven dus helemaal niet te kiezen! We gaan gewoon álles doen. En komen dan vast als herboren terug.

Stilteretreat
Stilteretreat

Stilteretreat

Maar wacht even. Bovenstaand is heerlijk luxe, uitgebreid en van alle markten thuis. Maar wat als we nou eens buiten onze comfortzone stappen? Laatst hadden we een leuk gesprek met een ondernemer die even ertussenuit was geweest. Wij dachten nog: lekker een weekje skiën in de Alpen! But hell, no. Hij was twee weken (twéé!) op stilteretraîte geweest in een klooster. Twee weken van zwijgen, bezinnen, mediteren. Wat ontzettend knap vond ik dat. En het triggerde ook iets in me. Wat als ik een dag weekend op stiltekamp zou gaan? Niet praten, alleen zijn met mijn gedachten? Wat doet dat met je? Ik heb geen idee. Maar ik moet zeggen dat het aanlokkelijk klinkt, om even alle drukte ver achter me te laten en dichter bij mijn gevoel te komen. Bij Happy Soul Travel vind je verschillende mooie bestemmingen waar je een stilteretreat kunt volgen. Silent Retreats aan de Hei is er een van. Hier kun je een eendaagse Silent Sunday volgen, wat mij al ingewikkeld genoeg lijkt. Maar dat is in elk geval haalbaar. Denk niet dat je de hele dag stil op een bankje gaat zitten. Nee, er is yoga, meditatie, heerlijk eten, je kunt er wandelen op de hei, je doet aandachtsoefeningen en krijgt de hele dag fijne begeleiding. Klinkt heel aanlokkelijk. Beter om zoiets alleen te doen, want met een vriendin wil ik toch vooral ook bijkletsen :-).

Ayurvedakuur op Bali
Ayurvedakuur op Bali

Ayurvedakuur op Bali

En dan deze. De ayurvedakuur op Bali. En dus wél echt op Bali. Nogal onhaalbaar (hallo prijskaartje) maar een mens moet wat om te dromen hebben, nietwaar? Anyway; wat krijgen we voor de lieve duit van minimaal ruim € 2.000,- (exclusief het vliegticket)? Een heel nieuw leven. Hoewel, nouja, da's ook weer niet helemaal de bedoeling, maar zo'n reis schijnt echt behoorlijk levensveranderend te zijn. Je reist af naar het prachtige oord Tegallalang op Bali. Hier volg je authentieke ayurvedische kuurprogramma’s (zogeheten Panchakarma-kuren) die door gerenommeerde artsen uit India worden uitgevoerd. De programma's worden helemaal op maat gemaakt, dus je krijgt precies wat bij jou past. Denk massages, beweging, yoga, gezond eten, een detox-dag en dat alles in het midden van de rijstvelden. OMG. Hier draait alles om jouw gezondheid. De combinatie van het eten, de well-being, kruidenbaden, ontspanning, massages en wat-al-niet-meer zorgen ervoor dat je je stukje voor stukje een ander mens begint te voelen. Het klinkt fantastisch. Als een cadeau dat je jezelf moet gunnen. Of je nu goed in je vel zit maar gewoon even helemaal wilt opladen, chronisch vermoeid bent, een burn-out hebt of even alles wilt loslaten. Tip: samengaan drukt aanzienlijk de prijs!

Hmm... ik ben er nog niet helemaal uit. Ik boek eerst nog maar even met vriendin S. een sessie in de heerlijke Mind Oasis in Amsterdam en dan gaan we een beslissing nemen. To be continued.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe tips, toffe shops, leuke adresjes en inspirerende blogs! 

meer blogs van happysoultravel.nl

reacties op deze webshop (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)