Zó gaan wij deze zomer stressloos op vliegvakantie. Lees onze tips!

Travel light, enjoy more!
Travel light, enjoy more!

Sloeg toch even de paniek toe! Gecancelde vluchten vanaf Schiphol en topdrukte op alle omliggende luchthavens. Tja, wat doe je dan, als je al een vliegticket hebt geboekt? We wachtten af en maakten ondertussen noodscenario's. Zó gaan wij alsnog zonder stress op vliegvakantie!

Gelukkig... geen mailtje ontvangen van Transavia dat mijn vlucht gecanceld is. Want ja: we nemen dit jaar het vliegtuig (want: de bestemming is Griekenland dus de auto is geen optie) en we vliegen via Schiphol. Lekker relaxed met de tein ernaartoe, dachten we. Dáchten we... Totdat er paniek uitbrak op Schiphol. Lange wachtrijen, gemiste vluchten, te weinig personeel. En daarna: gecancelde vluchten, omboekingen... wat een drama! We hebben meteen noodscenario's gemaakt. Gelukkig gaat onze vlucht gewoon door, maar de noodscenario's gaan we alsnog toepassen - en ik deel de beste tips om stressloos te kunnen reizen hier met je!

1. Slim inpakken
Vermijd de ellenlange rij van de bagage incheck door alleen maar handbagage mee te nemen. Zeker als je naar een zonnige bestemming vliegt. Je hebt alleen maar een bikini of badpak nodig, wat ondergoed, een paar luchtige jurkjes, shirts en shorts en een paar slippers of sandalen. Kijk eens goed naar de kleding die je wilt meenemen. Wedden dat je een heel aantal items gewoon kunt thuislaten? Tipje: neem kleding mee waarvan je suoerkleine pakketjes maakt. Straks ben je blij met je lichtgewichte kleding! Neem dit lichte jurkje van Plein Publique. Als je het opvouwt, heb je nog maar een heel klein pakketje over. En zo'n blousejurk is multifunctioneel: met een riempje erom heb je een heerijke jurk, open is het handig voor op het strand en los met slippertjes is een heel relaxte vakantieoutfit. Zorg ervoor dat je met zo min mogelijk kledingstukken zo veel mogelijk combinaties kunt maken en trek de meest ‘zware’  kleding aan. Dus die lange broek met trui of vest voor de koele avonden doe je gewoon al in het vliegtuig aan, samen met een paar sneakers of sleehakken. En die leuke hamamdoek sla je om als sjaal. En waarom niet, zet je hoed of pet ook gewoon op!
.
We horen ook wel eens dat mensen een kussen meenemen aan boord en deze vullen met kleding. Valt te proberen, maar we geven geen garantie of je de boel ook daadwerkelijk mag meenemen. Naast deze handbagage, die in de bagagebakken boven je zitplaats gaan, mag je ook nog een handtas meenemen. En daar kan ook nog heel wat in. Je tablet of e-reader, tijdschriften, zonnebril en eventueel wat make-up. Ga je naar een hotel of B&B? Dan zijn de toiletartikelen daar vaak al bij inbegrepen. Wil je nou je eigen spulletjes meenemen, dan mag dat in verpakkingen tot 100 ml in een transparante tas. Maar je kunt natuurlijk ook naar een winkeltje ter plaatse om je toiletartikelen te kopen, net zo makkelijk. Toch je eigen spulletjes meenemen? Dat kan, mits je ze als handbabage meeneemt in verpakkingen van max 100 ml. De flesjes/potjes doe je bij elkaar in een transparant zakje van maximaal 1 liter. Tip: met de Essential Care set van Abbeylab heb je alles (Cleansing Oil (60 ml), Hydrating Facemist (60 ml), Moisture Miracle Oil (30 ml) en 3 Facial Towels) voor een stralende basis bij elkaar in kleine flesjes. Zo fijn en handig!

Slimme reis outfits
Slimme reis outfits

2. Gebruik vacuümzakken
Als je veel bagage wilt meenemen, dan moet je slim inpakken. Daar zijn allerlei trucjes voor, maar onze all time favourite is toch wel de vacuümzak. Je gebruikt ‘m thuis misschien wel om je winterkleding of extra beddengoed in te bewaren, super ruimtebesparend! En precies om die reden kun je het ook voor je bagage gebruiken. Je kunt zo heel efficiënt inpakken en dus veel meer meenemen dan wanneer je alles gewoon in je koffer propt. De vacuümzakken zijn er in allerlei maten, dus controleer even welke het beste bij de maat van je koffer past. Kleding erin, stofzuiger aan, lucht eruit en hup in je koffer. Nu denk je misschien, hoe moet dat dan op de terugweg? Er is vast wel een stofzuiger die je even kunt lenen, maar er zijn ook handpompjes te koop (o.a. bij Blokker) die je gewoon mee kunt nemen. Wel slim om een klein handstrijkijzertje mee te nemen, want je kleding kreukt snel in een vacuümzak. Let wel altijd op dat je niet boven het maximale gewicht van je ruimbagage komt. 

3. Niet vergeten: entertainment
Ondanks al je goede voorbereidingen, kan het toch zo zijn dat je in lange rijen moet aansluiten, uren op de luchthaven moet doorbrengen en dan zit je nog niet eens in het vliegtuig. Voorkom dat je je vreselijk gaat ergeren of vervelen en zorg er gewoon voor dat je wat leuks te doen hebt tijdens het wachten. Download luisterboeken, leuke podcasts, je favoriete Netflix-serie en films, die boekenreeks die je altijd al wilde lezen, ga voor een online talencursus of neem een (tijdelijk) abonnement op een online magazine of krant. Daar ben je heel wat uurtjes zoet mee. En voor als je toe bent aan een wat diepere ontspanning, zet je ook wat meditatie- of slaapprogramma’s in je downloads. Neem een goede koptelefoon of oortjes met noise cancelling mee en je bent helemaal in je eigen wereld. Reis je met kinderen, dan is het nog belangrijker dat je voldoende entertainment hebt. Dat voorkomt een hoop stress! Als ze hun eigen apparaten hebben, dan kunnen ze daar hun lievelingsserie op downloaden of hun favoriete game. Maar het is natuurlijk ook leuk om een paar kleine spelletjes in te pakken, zoals UNO of een ander kaartspel, sudoku of een leuk vakantiedoekboek. Zorg ervoor dat al jullie apparaten volledig zijn opgeladen en neem voor de zekerheid in ieder geval een powerbank mee. En, een wereldtip: zorg voor een koptelefoon voor de kids die veilig is voor de oren. Wij zijn fan van Pog's Headphones! Kortom: bereid je trip deze zomer éxtra goed voor. 

4. Travel food & drinks
Zolang je nog niet door de security bent, mag je gewoon eten en drinken meenemen. En doe dat ook, want je wilt niet hangry in een lange rij staan voor de check in, de bagagedrop, security en dan ook nog eens de Starbucks! Pak dus zoute crackertjes, lekkere granola bars, gedroogd fruit en een flesje water in. Dat flesje moet bij de security wel leeg zijn, maar daarna mag je het gewoon weer vullen bij het toilet. Dit duurzame en opvouwbare flesje van Aqua-Licious is super handig!

5. Als het nog kan: vermijd grote luchthavens
Heb je nog geen vakantie geboekt, maar wil je toch nog gaan vliegen deze zomer, check dan de bestemmingen die je via de kleinere luchthavens kunt bereiken in plaats van Schiphol. Vaak kom je dan ook op een kleine(re) luchthaven aan en dat scheelt zowel bij vertrek als bij aankomst een hoop tijd. Je hoeft meestal niet zo vroeg aanwezig te zijn, de loopafstanden op de luchthaven zijn korter, je bent sneller van je bagage af en hebt het op bestemming weer sneller terug. Wie weet welke leuke bestemming je tegen komt!

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)