Tip: alles met en voor vogels

Zo mooi, deze tegeltjes van Story Tiles
Zo mooi, deze tegeltjes van Story Tiles

Omdat dit weekend de Nationale Tuinvogeltelling plaatsvind, lijkt het ons een goed idee om die kleine gevleugelde vriendjes even extra onder de aandacht te brengen. Want niet alleen in de tuin zien we vogels, ook op sieraden, servies, woonaccessoires, spellen en nog veel meer vind je de mooiste vogelprints. Hieronder vind je onze favorieten, met ook wat lekkers voor de échte vogels. En check onderaan het blog hoe je mee kunt doen aan de Tuinvogeltelling.

Vogel op een tegel

Wij zijn al jaren fan van Story Tiles en iedere keer weer zijn we blij verrast met de nieuwe collectie. Hoe leuk zijn deze kleurrijke vogel tegeltjes! Je shopt hier ook Delfts blauwe vogels of een mooie minimalistische in zwart wit. Altijd leuk om cadeau te geven, maar nog meer om zelf te hebben.

Een lekkere magnum van vogelzaad!
Een lekkere magnum van vogelzaad!

IJsje voor een vogel

Wil je meer echte vogels in je tuin? Verleid ze dan met dit voedzame vogeltoetje Desserts for Birds dat we vonden bij Maison Koos. De zaden- en pittenmix zitten op een lasergesneden ijsstokje met de vorm van een roodborstje, koolmeesje of halsbandparkietje. Maar die zie je dus pas als de vogels hun ijsje op hebben!

Zo leuk, deze vogelgeluiden
Zo leuk, deze vogelgeluiden

Vogelgeluiden in huis

Zo leuk is dit: de Zwitscherbox die vogelgeluiden laat horen als je er langs loopt. Echt heel grappig. De vogels fluiten twee minuten lang en zo heb je ook binnen een beetje het gevoel alsof je door het bos of het park loopt. We spotten 'm bij Pogo Designshop.

Vogels van Keecie
Vogels van Keecie

Kuiken in je portemonnee

Een van onze favoriete labels is Keecie. Wat een mooie tassen maakt Klaartje! En altijd met een fijne print aan de binnenkant, zelfs in dit kleine Mini me portemonneetje waar een ondeugend kuikentje je aankijkt als je het opent. En neem er dan meteen matching vogel-sleutelhanger bij, die zoals alle Keecie-items in 15 verschillende kleuren verkrijgbaar en handgemaakt is.

Wat ons betreft het allermooiste spel: Vogelbingo
Wat ons betreft het allermooiste spel: Vogelbingo

Vogelbingo

Dit is wat ons betreft het allermooiste spel dat er is, en het is nog leuk ook: Vogelbingo. Je leert met dit spel maar liefst 64 vogelsoorten kennen. Had jij al eens gehoord van het Prachtelfje of de de Blauwe Coua? Super leuk en leerzaam spel dus.

Vogelboekjes
Vogelboekjes

Vogelpocket boekje

Nog meer educatieve vogel items vind je bij Uitgeverij Snor. Wij zagen er deze vogelpocket met informatie over de vogels, ruimte om te schrijven, te tekenen en korte vogelmelodietjes te noteren. En het boek Groene Geluk vind je alles over de flow van vogelspotten en birding voor je brein. Heel rustgevend!

Bijzondere kraanvogels
Bijzondere kraanvogels

Beddengoed met kraanvogels

Wow, dit is nog eens beddengoed met een goed verhaal. Medewerkers van Amsterdam UMC vouwden meer dan 1.000 origami kraanvogels, die volgens Japanse traditie staan voor goede gezondheid en voorspoed. Snurk maakte er vervolgens deze 100% biologische dekbedovertrek van. Goed om te weten: van elk verkocht CraneBird dekbed gaat € 1,- naar kankeronderzoek en inmiddels is er al ruim € 11.500,- opgehaald!

Vogels aan de muur van Studio Ditte en IXXI
Vogels aan de muur van Studio Ditte en IXXI

Vogel op een IXXI

Je interieur kun je ook prima met vogels verfraaien. Check de te gekke muurdecoratie van IXXI waar je uit ontzettend veel verschillende vogelafbeeldingen kunt kiezen. Van super modern en minimalistisch tot grote bombastische oude meesters en afbeeldingen van museumstukken. 

Pelikan hulpje
Pelikan hulpje

Vogelbehang

Leuk voor in de kinderkamer is dit kleurrijke vogelbehang van Studio Ditte. Je maakt het nóg leuker door er op verschillende plekken een vogelhuisje of vogelhuislampje tegenaan te hangen! Nice to know, dit behang is duurzaam gemaakt en biologisch afbreekbaar.

Vogel oorbellen voor jou en je mini-me
Vogel oorbellen voor jou en je mini-me

Pelikaan in de keuken

Dit handige keukenhulpje vonden we bij Mamzel. Pelix is een pelikaan die je spons en natte keukendoekjes draagt zodat je werkblad spik en span blijft. Je zet 'm vast met een zuignap. Leuk toch!

Vogel op porseleinen oorbel

Het lijkt wel antieke medaillons, deze oorbellen met vogelprint van Mella, maar het zijn eigentijdse, handgemaakte porseleinen hangers met een subtiele gouden rond. De oorbellen zitten aan een goldfilled haakje met vlindersluiting.

Flamingo oorbellen

Leuk voor je mini-me zijn deze zilveren flamingo oorstekers van Kaya Sieraden. Het vrolijke roze geeft echt een zomerse vibe.

Tuinvogels tellen

En dan nog iets wat heel erg leuk is om te doen, zowel voor grote als kleine mensen: de Nationale Tuinvogeltelling. Tel op 27, 28 of 29 januari een half uurtje lang alle vogels in je tuin en geef het via het telformulier door aan de Vogelbescherming. Op de website van de Vogelbescherming vind je een handige tellijst, een vogelgids en een leuke vogelquiz. 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)