Slow travel in Tanzania: ontdek de 8 mooiste ecolodges

Explore Tanzania
Explore Tanzania

Ben je klaar voor de reis van je leven naar een plek waar natuur, duurzaamheid en een tikkeltje luxe samenkomen? Ik heb het over Tanzania! Dit bijzondere Afrikaanse land heeft zoveel te bieden, zeker als je op zoek bent naar slow travel en verantwoord reizen. Met Explore Tanzania ontdek je de mooiste plekken terwijl je verblijft in accommodaties die respect hebben voor mens en milieu. We laten je maar liefst acht betoverende ecolodges zien waar je met alle plezier een poosje wilt verblijven!

Persoonlijke en duurzame reizen in Tanzania

Maar, first things first, het is wel leuk om iets meer te weten te komen over deze sympathieke en duurzame reisorganisatie. Explore Tanzania is opgericht door de Nederlandse Marjolijn, die is opgegroeid in dit prachtige Afrikaanse land en er 13 jaar heeft gewoond. Ze kent het land, de mensen en de cultuur op haar duimpje - en ze spreekt vloeiend Swahili!  De eco reizen en accommodaties van Explore Tanzania zijn uitgekozen met respect voor mens en natuur, want alleen op die manier kunnen wij en ook volgende generaties kennis maken met dit bijzondere land. Dat is ook de reden dat je zoveel eco lodges en Green Camps in het aanbod van Explore Tanzania vindt. 

Natuurlijk ga je ook op safari in Tanzania
Natuurlijk ga je ook op safari in Tanzania

En de top acht van die eco bestemmingen laten we je in deze blog zien! Het zijn stuk voor stuk kleinschalige, gastvrije accommodaties op de mooiste plekken midden in de natuur. Je ervaart hier het pure en authentieke Tanzania. Het liefst laat Marjolijn haar reizigers meerdere dagen op zo'n accommodatie verblijven zodat ze echt tot rust kunnen komen en optimaal van de plek kunnen genieten en activiteiten ter plekke kunnen doen, zoals een wandelsafari of kanotocht. Slow travel dus. Enjoy!

Little Green Camp
Little Green Camp

Little green camp - Serengeti

Verstopt in het hart van de Serengeti vind je Little Green Camp. Een waar paradijs voor liefhebbers van safari reizen, want dit kleinschalige kamp verhuist mee met de migrerende dieren! Geniet van de rust en ga op wandelsafari - dit deel van de Serengeti is autovrij - om het wildlife van dichtbij te beleven. ‘s Avonds schuif je aan voor een driegangen maaltijd en daarna kruip je in je eigen tent waar je met uitzicht op de sterren op een heerlijk matras in slaap valt. Perfect als onderdeel van een rondreis door Tanzania.

Africa Amini Masaai
Africa Amini Masaai

Africa amini Maasai lodge - Arusha National Park

De authentieke aardewerken huisjes van de Africa Amini Maasai Lodge bij Arusha zorgen voor een echt unieke reiservaring. De lodge wordt gerund door de Maasai, dat is dus een mooie manier om in contact te komen met hun rijke cultuur. En ondertussen geniet je natuurlijk ook van een adembenemend uitzicht op de Kilimanjaro. Het is echt een plek om lekker tot rust te komen, te zwemmen, wat yoga te doen en te genieten van de prachtige natuur.

Chole Mjini Eco Lodge
Chole Mjini Eco Lodge

Chole Mjini eco-lodge - Mafia Eiland

Laat je niet afschrikken door de naam van het eiland, want hoe gaaf is dit! Chole Mjini Eco-Lodge is echt een droomlocatie! Het helderblauwe water rondom het eiland is een spectaculair duik- en snorkelparadijs. En de boomhutten, die liggen verscholen tussen de mangroves, hoge bomen en ruïnes, maken het avontuur compleet. Je hebt er altijd uitzicht op zee vanaf je privé loungehoek. Hier wil je nooit meer weg!

Olkeri Safari Camp
Olkeri Safari Camp

Olkeri safari camp - Tarangire National Park

In het Tarangire National Park ligt het Olkeri Safari Camp, dat is vernoemd naar een van bewoners van het gebied: het luipaard. In dit kleinschalige kamp vind je luxe tenten met een fantastisch uitzicht op de Afrikaanse savanne. Don’t be surprised als er een kudde olifanten gedag komt zeggen. Na je safari staat er in de dining tent een vers bereide maaltijd voor je klaar. Dit is slow travel ten top!

Sand Rivers Selous
Sand Rivers Selous

Sand rivers selous - Nyerere National Park

Nog zo’n plek waar je niet meer weg wilt: de Sand Rivers Selous lodge, gelegen aan de oevers van de Rufiji-rivier in het Nyerere National Park. De acht stenen huisjes met rieten dak hebben allemaal een verhoogd platform met uitzicht over de rivier. Verken de wildernis met een bootsafari, doe een wandelsafari of blijf in de lodge en neem een duik in het zwembad. Wat je ook doet, je ervaart hoe dan ook de magie van deze ongerepte plek.

Chumbe Island Coral Park
Chumbe Island Coral Park

Chumbe Island coral park - Zanzibar

Voor een tropisch avontuur ga je naar Chumbe Island Coral Park voor de kust van Zanzibar. Deze lodge, die bestaat uit 7 eco-bungalows,  ligt op een privé-eiland en is een toonaangevend voorbeeld van duurzaam toerisme. Je dineert onder de palmbomen, met uitzicht op de Indische Oceaan. Die is trouwens super uitnodigend, met dat kristalheldere water waarin je prachtige koraalriffen, dolfijnen, schildpadden en vissen kunt ontdekken!

Mysigio Camp
Mysigio Camp

Mysigio camp - Ngorongoro Hooglanden

In de adembenemende Ngorongoro Hooglanden, midden in Maasai-land, ligt het Mysigio Camp verscholen. Je kunt er de Ngorongoro Krater verkennen en genieten van de sereniteit van de hooglanden. Of maak kennis met de lokale Maasai-stam en dompel je onder in hun cultuur. Slapen doe je in een ruime tent met badkamer en-suite. Niet verkeerd, toch?

Hodi Hodi Ruaha Bush Camp
Hodi Hodi Ruaha Bush Camp

Hodi Hodi Ruaha bush camp - Ruaha National Park

Last but not least is er het Hodi Hodi Ruaha Bush Camp in het Ruaha National Park, hoog op een heuvel van de westerse Rift Vallei. In deze kleinschalige accommodatie krijg je een authentieke bush-ervaring, maar wel met luxe elementen zoals een heerlijk dompelbad en natuurlijk super comfortabele bedden. En als je geluk hebt, komen er wilde dieren drinken bij de drinkplaats terwijl jij geniet van een drankje bij de bar.

Misschien kom je wel een walvishaai tegen tijdens het snorkelen!
Misschien kom je wel een walvishaai tegen tijdens het snorkelen!

Ben je net als wij super enthousiast geworden over Tanzania? Snappen we! Check dan snel de website van Explore Tanzania. Je vindt hier een schat aan informatie over bestemmingen, voorbeeldreizen en reisverhalen van andere reizigers. Je kunt ook naar een van de informatiedagen in Apeldoorn gaan om van Marjolijn en haar collega’s nog veel meer te weten te komen over safari rondreizen en reizen op maat naar Tanzania.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)